2024: Any Clavé
Josep Anselm Clavé (1824-1874), fou un polític, compositor i escriptor català, fundador del moviment coral a Catalunya i impulsor del moviment associatiu. El 24 de febrer es commemoren els 150 anys de la seva mort, i el 21 d’abril el bicentenari del seu naixement.

A la l’espai de la Peixera del Conservatori podem llegir el seu nom esgrafiat entre els 16 compositors homenatjats a sota dels vitralls del sostre, des de la inauguració de l’edifici al 1928

Entre els actes de celebració d’aquest any destaca el concert coorganitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat i la Federació de Cors de Clavé, que es farà a l’Auditori de Barcelona el 20 d’abril, un dia abans del bicentenari del seu naixement, en el que s’estrenarà una cantata titulada El jove Josep Anselm Clavé, interpretada per cors infantils de tot Catalunya i l’orquestra de corda del Conservatori Municipal de Música de Barcelona conjuntament amb l’orquestra del conservatori de Manresa.

Notícia de l’ajuntament.barcelona.cat/conservatori/noticia/2024-any-clave

Els alumni que han participat en la cantata són: Elena Santiago, Martí Costa, Isaac Mohamed, Miriam Bartés, Mireia Federico i Sol Carner.