.

La Beca Odisseu forma part del projecte dels Espais de Creació Eòlia i+D juntament amb el Teatre Eòlia i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona. El seu objectiu principal és donar suport a les companyies emergents del país per a la creació, difusió i exhibició dels seus nous espectacles.

Així doncs, la Beca Odisseu Eòlia i+D vol donar un espai d’assaig i experimentació on provar i desenvolupar els llenguatges teatrals propi d’aquestes companyies. El compromís i la voluntat d’Eòlia i+D és consolidar un espai dinàmic i de millora constant de les joves companyies d’arts escèniques.​

.

En aquesta edició 2020 es seleccionarà un projecte teatral el qual rebrà:

  • Una beca a la PRODUCCIÓ de 4.000€

  • Una beca a l’EXHIBICIÓ de 1.500€

  • Cessió d’espai d’assaig als Espais de Creació Eòlia i+D

  • Residència tècnica al teatre

  • Primera presentació pública de l’obra al Teatre Eòlia


Obra guanyadora 2020​:

“In(Útil)” de la jove companyia l’Absurda

La companyia està formada per Jordi Casado (director i dramaturg), Neus Soler i Paula Segura (actrius), els tres graduats a l’Eòlia ESAD.

A part, el projecte també el formen Aina Juanet (producció) i Carlota Masvidal (escenografia). “In(Útil)”, segons explica la companyia, vol ser una reflexió sobre la necessitat de la creença. La utilitat de les històries davant un sistema que durant molts anys les ha desacreditat però alhora les ha explotat per al seu benefici. Un espectacle que retorni als mites i les històries el seu poder per enfrontar-nos al pànic (ni que sigui per una estona!) per després tornar-los a deixar al traster, fins que els tornem a necessitar.

Més informació a passa-a-eolia/guanyador-beca-odisseu-2020