Eòlia està connectada a les darreres tendències de l’escena catalana i internacional. Hem desenvolupat una nova formació professional especialitzada per a actors, cantants, dramaturgs, directors d’escena, ballarins i músics, que incorpora les tècniques més avançades i un equip docent integrat per professionals de l’espectacle d’alt nivell i en actiu.

El centre ofereix diferents modalitats formatives per adults, joves i nens:

GRAU EN EAS D’ART DRAMÀTIC

Prova d’accés

Estudis Superiors (equivalent a Grau Universitari). Especialitats Interpretació (Teatre, Cinema i TV i teatre Musical) i Dramatúrgia i Direcció Escènica.


Escola Lliure: titulacions pròpies

De forma paral·lela als Estudis oficials Superiors d’Art Dramàtic, Eòlia segueix oferint l’oportunitat de cursar els plans formatius professionals amb titulació pròpia.

Cursos online de dramatúrgia, direcció i guió cinematogràfic


El Planter, cursos per a nens i joves

Formació continuada i progressiva, en les disciplines d’interpretació, teatre musical, cant i dansa, dins l’àmbit del teatre de text i el musical, que abasta des dels 3 als 18 anys.


Batxillerat d’Arts Escèniques

Modalitat impartida per Granés Batxillerat en col·laboració amb Eòlia.


Taller per instituts de Batxillerat d’Arts Escèniques

Cada curs escolar Eòlia Esad ofereix als instituts de batxillerat d’arts escèniques la possibilitat de fer un taller d’interpretació gratuït a les nostres instal·lacions.


Cursos intensius durant tot l’any

Durant tot l’any Eòlia ofereix formació en diferents disciplines i tècniques relacionades amb les arts escèniques: interpretació, direcció, camèra, cinema i Tv, doblatge, teatre musical, cant, cos, coaching de moviment, veu, expressió oral, …

Cursos intensius estiu 2021


Introducció al moviment i a la interpretació

Vols incentivar la teva vocació artística teatral? Si sents que el teatre et crida, però no estàs segur de si vols o pots cursar una formació completa i exhaustiva, posa’t a prova amb nosaltres.


Coaching de moviment, lideratge emocional i gestió del canvi

Ús i descobriment del cos com a instrument primordial de treball a través del neuro-moviment i de la psicomotricitat. Anàlisi dels cinc sentits i connexió amb les emocions.


Teatre Sense Límits

L’àrea d’Eòlia on les persones amb alguna problemàtica específica, tenen l’opció de fer classes d’interpretació i de provar les diferents assignatures vinculades amb les arts escèniques.


Seminaris en Pedagogia teatral

Aquesta formació pretén dotar al docent, l’actor, o el terapeuta, d’eines de pedagogia teatral per poder incorporar-les a la pràctica professional habitual, o bé, per obrir nous espais d’exploració i d’acompanyament.


Eòlia Cultura i Natura

Som natura i som cultura. Aquesta Àrea de la Fundació Miranda en col·laboració amb Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic, i amb el Projecte cultural Eòlia I+D, connecta creativitat i natura, en contextos on els recursos de l’entorn poden nodrir-nos a nivell personal i artístic.


ASSIGNATURES PER DEPARTAMENTS

Cant Líric

Formació integral i personalitzada del cantant. Treball enfocat a trobar i entrenar la pròpia veu tot utilitzant les nostres habilitats físiques i mentals naturals i a partir d’elles adquirir-ne de noves, per tal de poder interpretar amb la màxima qualitat qualsevol fragment de música vocal.


Cant Modern i Teatre Musical

El departament de cant modern i musical d’Eòlia té una orientació eclèctica que inclou la música moderna, el teatre musical i altres estils i músiques de diverses cultures. Aquest eclecticisme pretén fomentar una visió àmplia de les possibilitats de l’instrument vocal, explorant l’execució musical, el fraseig, la sonoritat i la dinàmica de la veu. És una orientació que també reflexa la varietat d’estils amb els quals s’ha d’enfrontar el cantant de teatre musical en l’actualitat.


Càmera

Vols aprendre quines són les eines per interpretar davant la càmera? Com treballar la mirada, l’escolta i la presència? I, sobretot, quina és la diferència entre actuar per a una platea i veure’t en la gran pantalla? Aprendrem a utilitzar el llenguatge audiovisual com a eina vital per ser més eficients a l’hora de comunicar les emocions a la pantalla.


Dansa

L’objectiu del treball del departament del Cos i de la Dansa és dotar els alumnes dels recursos elementals a fi de tenir un cos disponible, descobrir els seus límits i les seves possibilitats. Ens enfocarem en prendre consciència dels hàbits corporals i tendències en la manera de moure’ns, respirar i relacionar-nos. Ampliar la capacitat del cos i les seves possibilitats d’expressió.


Doblatge

Cursos intensius de pràctiques de doblatge en un estudi professional. L’objectiu dels cursos és capacitar a l’actor en l’art del doblatge, tant des del punt de vista artístic com tècnic. Es fa una immersió pràctica en conceptes com l’articulació vocal, la sincronia labial, la rapidesa i versatilitat davant del micròfon de doblatge, l’ajust de guions, el ritme i l’emoció dramàtica dels actors originals de la pantalla, la memòria instantània… Es fan pràctiques amb takes (unitats de doblatge) en papers de comèdia, dramàtics, dibuixos animats, telesèries, documentals…


Expressió Oral

Entrenament en la respiració, els ressonadors, la parla, els dialectes, el text, el cant i la veu en moviment. Classes de dicció catalana i castellana i de descobriment de la pròpia veu a través del mètode de Fitzmaurice Voicework® que explora les dinàmiques entre el cos, la respiració, la veu, la imaginació, el llenguatge i la presència.