La Beca Odisseu forma part del projecte dels Espais de Creació Eòlia i+D juntament amb el Teatre Eòlia i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona. El seu objectiu principal és donar suport a les companyies emergents del país per a la creació, difusió i exhibició dels seus nous espectacles.

Així doncs, la Beca Odisseu Eòlia i+D vol donar un espai d’assaig i experimentació on provar i desenvolupar els llenguatges escènics propis d’aquestes companyies. El compromís i la voluntat d’Eòlia i+D és consolidar un espai dinàmic i de millora constant de les joves companyies d’arts escèniques.

En aquesta edició 2023 se seleccionarà un projecte teatral el qual rebrà:

Ajuda a la producció i exhibició de 5.500 €.
Residència artística als Espais de Creació Eòlia i+D.
Residència tècnica al Teatre Eòlia.
Primera presentació pública del projecte al Teatre Eòlia.

Bases i inscripció a: teatreolia.cat/beca-odisseu-eolia-id


Obra guanyadora 2023:

El temps de les coses” de Martí Costa Olivé.

Amb interpretació de Pol Forment Rivaud, Julia Calzada Garcia i Lluís Català Blesa. Un viatge oníric entre nits d’insomni que reflexiona sobre el paper que juguen el nostre context i la família en la definició dels reptes i conflictes a resoldre per poder sentir nostre el temps que vivim.

«La llibertat no és fer qualsevol cosa sinó fer-nos lliures de la por: Si busquem la seguretat, sempre serem súbdits d’alguna forma. En canvi, perdre la por ens emancipa»
Marina Garcés