El son de la raó produeix monstres.

Francisco de Goya

Què fa que un ciutadà es torni violent o que davant d’un abús no respongui?

El públic, juntament amb els actors, assisteix com a voluntari a la convocatòria d’un experiment sobre comportament social. Els personatges durant dues setmanes simularan la vida a la presó. Els escollits estaran tancats en el soterrani d’aquesta universitat, que ha estat condicionat com a centre penitenciari. Una meitat dels seleccionats farà de guàrdia i l’altra de presoner. El que comença com una innocent col·laboració deriva en una forta experiència que marcarà als participants per a tota la vida.

La peça està basada en l’experiment real que va realitzar el doctor Philip Zimbardo a la universitat de Stanford. L’obra reflexiona sobre la nostra violència i animalitat innates, la influència d’una situació i del rol social que representem.

Eòlia Escena Emergent és una aposta d’Eòlia i+D i el Teatre Eòlia dedicada a creadores i intèrprets emergents en l’àmbit de les arts escèniques. Un aparador de nous talents. Un primer trampolí per a la visibilitat vinculat als Treballs de Final de Grau de l’alumnat d’Eòlia.

Del 30/06/22 al 03/07/22
De dijous a divendres a les 20h
Dissabte a les 17h i a les 20h
Diumenge a les 18h

Més informació a teatreolia.cat/eolia-escena-emergent-l-experiment

Direcció i dramatúrgia: Jorge-Yamam Serrano
Intèrprets: Atria, Anna del Campo, Jaume Espriu, Joan Mateo, Ana Riera, Núria Rodríguez, Laura Tobella, Pol Torres i Josan Vázquez

Ajudantia de direcció: Víctor Gil
Càmera en directe: Pol Torres

Una producció d’Eòlia i+D
Eòlia Escena Emergent 2022

.