El casal creatiu és un espai lúdic i creatiu on els nens i nenes podran explorar l’univers de les arts escèniques a través del teatre, la dansa, el cant i les arts plàstiques.

9.30h a 11h TEATRE / CANT
11h a 11.15h Esmorzar
11.15h a 12.15h MOVIMENT
12.15h a 13.30h ARTS PLÀSTIQUES

DADES D’INTERÈS

Edats: d’11 a 17 anys i grup d’adults (+18)
Grups: 5 grups dividits per edats

DESENVOLUPAMENT DEL CURS

Escenificarem fragments dels grans musicals de Dagoll Dagom aprofundint en el treball del text i direcció d’escenes, música i cant, i coreografia, de la mà d’artistes que han format part de la companyia.

Joan Lluís Bozzo, director de Dagoll Dagom, juntament amb Joan Vives, director musical i compositor de molts dels espectacles de la companyia, són els responsables pedagògics i artístics de l’Stage de Teatre Musical que impartirem, amb un equip de més de 5 professors i professores, per sisè any consecutiu, i que per segon any farem a l’Escola Eòlia de Barcelona.

Durant dues setmanes, donarem les eines als alumnes per afrontar el repte d’unir la interpretació, la dansa i el cant amb l’objectiu de fer una representació final per amics i familiars que mostri l’intens treball que hauran fet al llarg d’aquells dies. L’experiència de tot l’equip en aquest terreny fa que aquesta opció sigui molt interessant per a nois i noies que senten un especial interès per al teatre musical.

El curs es desenvolupa al voltant d’unes assignatures troncals diàries que ajuden a cada grup a preparar la mostra final. Per això, dividirem els nois i noies en 4 o 5 grups per edats, i cada grup treballarà una part diferent i un tema comú amb la resta de participants.

Les peces consistiran en el treball de text de manera individual i grupal, i d’una peça musical extensa lligada dramatúrgicament. Com cada any, tant el text com les cançons estaran extrets o adaptats a partir dels grans espectacles que Dagoll Dagom ha estrenat al llarg de la seva extensa trajectòria en el teatre musical d’aquest país. Aquest any, i per primera vegada, apostem per treballar a partir de les peces i la temàtica del musical original La Nit de Sant Joan que la companyia va estrenar l’any 1981, un vehicle idoni per celebrar plegats i plegades el solstici d’estiu.

Cada peça serà repartida entre l’alumnat del grup, que haurà d’aprendre i memoritzar els diàlegs, les lletres, la música, la coreografia i els moviments escènics amb l’ajuda del treball diari amb cada professor/a.

Cada final del dia dedicarem l’última estona a treballar els temes corals que representaran tots i totes al final de l’espectacle. Dedicarem l’últim matí a realitzar assajos generals encarats a la mostra final.

Assignatures:

  1. Direcció Escènica amb Jofre Borràs

Treballarem el muntatge en el seu conjunt i crearem escenes equilibrades, coherents i lligades. Mirarem de donar una dramatúrgia al nostre fet teatral i observarem l’escena des del global.
Aquesta assignatura ens servirà tant des del punt de vista concret dels esquetxos de cada grup com des del punt de vista general de la nostra mostra final.
En l’assignatura de direcció el professor ens donarà una visió externa de la feina feta en les altres assignatures per tal de lligar-la i donar-li coherència i cohesió.

  1. Música i cant amb Gerard Ibáñez

Treballarem partint de l’escalfament de la veu. Aprendrem a conèixer el nostre instrument i fixar aquelles tècniques que ens permeten treballar les cançons des del punt de vista de la música partint de la nostra veu natural, entenent-la com una eina principal per la nostra expressió teatral. Aprendrem a entendre la partitura i les indicacions que ens demana el director musical per tal de contribuir a les dinàmiques de grup a l’hora d’interpretar la nostra cançó. Repartirem i aprendrem les nostres frases musicals. Aprendrem a interpretar les cançons per la nostra finalitat teatral: transmetre un missatge al públic receptor. La Marta Muñoz és la pianista que acompanyarà el professor i alumnes tota l’hora.

  1. Interpretació amb Paula Vives

Aprendrem a interpretar des de la veritat en el text parlat i cantat. Treballarem a partir de les cançons per trobar l’essència del personatge que interpretem des del punt de vista individual i grupal. Buscarem i treballarem eines que ens apropen a la cerca de la veritat en la interpretació. Treballarem les cançons i el text des del punt de vista interpretatiu. Farem improvisacions i treball d’exercicis teatrals.

Dedicarem estones de les nostres sessions a analitzar l’aspecte estètic formal del nostre personatge i el nostre grup. Parlarem del vestuari i la caracterització i crearem el disseny de vestuari.

  1. Coreografia amb Beàlia Guerra

Analitzarem les necessitats de l’escena en l’àmbit musical i del text. Aprendrem a escalfar el nostre cos per poder-lo tenir lliure i disposat per transformar-se en una de les eines principals de l’expressió teatral. Aprendrem i adaptarem les coreografies de les cançons que representarem. Aprendrem els moviments escènics de la nostra peça i ho farem tenint en compte sempre els nostres personatges i la nostra finalitat teatral. Introduirem el vestuari com a part important de la nostra actuació en tant que afecta als nostres moviments físics i escènics, així com a la nostra presència i actitud corporal.

  1. Escenografia pendent de confirmar*

Analitzarem els elements principals de l’escena que representem i pensarem com podríem traduir-ho en objectes físics que acompanyin la nostra mostra final. Dissenyarem l’escenografia o elements d’utilleria que volem construir. Construirem i crearem l’escena física a través de treballs manuals. Treballarem tot allò que necessitem elaborar manualment pel nostre vestuari. Treballarem els moviments escenogràfics de la mostra final com a part de la nostra responsabilitat grupal.

Estones conjuntes:

Cor final: treball específic d’un tema conjunt de tots els professors, professores i alumnat durant 30 minuts diaris.

Descans: 20 minuts diaris. Els alumnes autoritzats menors d’edat podran sortir del centre mitjançant una autorització expressa dels pares inclosa en el full d’inscripció, juntament amb l’autorització per marxar sol/a del centre cap a casa en finalitzar el dia.

Assajos generals: els últims dies del curs ajuntarem assignatures i professorat per ultimar els detalls de la nostra actuació final. A l’inici de la segona setmana realitzarem una petita sessió de fotos per cada grup* simulant la que faríem pel nostre cartell teatral, amb el vestuari, caracterització i elements corresponents, per tal de poder crear un programa de mà de l’espectacle de l’últim dia. Farem arribar les imatges a les famílies en acabar el curs.

* Ho farem subjectes a la normativa actual de protecció de dades. Caldrà signar una autorització expressa pels drets d’imatge inclosa en el full d’inscripció.

Professorat:

Direcció i adaptació de textos – Joan Lluís Bozzo
Cor final i arranjaments – Joan Vives
Direcció Escènica i adaptació de textos – Jofre Borràs
Música i Cant – Gerard Ibáñez
Interpretació i coordinació del curs – Paula Vives
Coreografia – Beàlia Guerra
Escenografia – pendent de confirmar*
Pianista acompanyant – Marta Muñoz

Què cal portar?

– Roba còmode (imprescindible)
– Calçat esportiu i mitjons antilliscants
– Paper i llapis/boli
– Portar cada dia partitures, lletres, exercicis, horaris i documents que lliuri el professorat (es romana una carpeta).
– Esmorzar per mig matí i una ampolla per l’aigua. Recordeu que treballem intensament durant 5 hores, és important que els alumnes tinguin aliments per prendre durant el descans o els 5 minuts de canvi de classes.
– Es pot portar tovallola per la suor, roba de recanvi, o articles higiènics.
– Les peces de roba que el professorat acordi juntament amb l’alumnat per confeccionar el vestuari (es retornaran el dissabte 4 de juliol en acabar el curs).

PROCÉS D’INSCRIPCIÓ

Dates d’inscripció – del 2 de març del 2020 fins a exhaurir places.
Formalització de la matrícula – Cal lliurar degudament complimentat el full d’inscripció que us farà arribar la coordinadora del curs o l’escola, telemàtica o presencialment juntament amb el comprovant de l’ingrés bancari de l’alume/a a eolia@eolia.cat (consultar al centre les modalitats de pagament). En cap cas es considerarà formalitzada la reserva de plaça si falta un dels documents.

Taller de teatre musical.

Una botigueta de plantes situada en un barri dels afores d’una gran ciutat on hi passaran coses… sorprenents. Una comèdia amb tocs d’humor negre, terrorífica i divertida on l’amor i l’autoestima es reforcen per poder salvar el món de la invasió extraterrestre. Un musical amb cançons rockeres plenes de matisos, amb tocs de motown i  balades romàntiques que fan una banda sonora divertida i emocionant.

Eòlix t’ofereix viure les escenes de les teves sèries preferides en primera persona. Ens endinsarem en el món audiovisual per transformar-lo en un escenari  teatral. A partir de la tria de diferents escenes treballarem els personatges de la sèrie: com parlen, com es mouen, com pensen, com vesteixen,  quins són els seus conflictes, en quin espai passa l’acció, etc. Un repte ple d’emoció, d’acció i de treball  que et farà gaudir de les  sèries que més t’agraden d’una altra manera.

Un compte enrere de dues setmanes per preparar i mostrar les escenes triades!

Curs pràctic per endinsar-se en el món de la tècnica del doblatge. Portem ONDA estudios a Eòlia!

Cavalls • Ioga • Art • Natura

Un camí per créixer

Grups per edats de 6 a 12 anys i a partir de 12 anys

Viurem  al Pla de L’Orri, territori de les manades de cavalls lliures, gaudint de tots els recursos d’aquest espai protegit d’ interès natural.

Un temps compartit de qualitat amb pràctica diària de connexió amb la pròpia essència, ioga, excursions, jocs d’atenció, moviment creatiu, teatre, temps lliure i converses de descoberta i reconeixement. I menjar de qualitat, ecològic i saludable.

Els adults de referència acompanyen al grup posant èmfasi en la responsabilitat individual, grupal i ambiental.

Grups reduïts.

2 responsables de referència, i altres talleristes (etologia del cavall, teatre…)

Més informació dels campaments en aquest enllaç: www.fundaciomiranda.org

Mesures excepcionals Covid-19

.

Per més informació i preus envia un mail a elplanter@eolia.cat