Cos i dansa

L’objectiu és dotar els alumnes dels recursos elementals a fi de potenciar el despertar sensitiu i corporal. Prendre consciència dels seus hàbits posturals i de moviment. Vèncer les resistències per experimentar fluïdesa, llibertat i harmonia en el moviment. Ampliar la capacitat i les possibilitats d’aquest moviment. Tenir un cos disponible.

Dansa contemporània

Del 19 de setembre 2022 al 8 de febrer 2023
Dilluns i dimecres de 9.30h a 11h
Amb Maribel Martínez

L’objectiu principal d’aquests entrenaments és aconseguir un cos disponible, àgil i dúctil que pugui respondre a tots els reptes físics que l’escenari ens planteja. Aprofundir en el coneixement dels principis bàsics del moviment.

Treballar des de l’economia d’esforç. Desenvolupar paràmetres que afavoreixen la disponibilitat del cos de l’intèrpret: força, flexibilitat, escola, acció-reacció. Ampliant el llenguatge corporal i treballant la percepció i la projecció del cos a l’espai.

Dansa jazz

Del 13 de febrer al 21 de juny 2023
Horari matí: dilluns i dimecres de 9.30h a 11h
Amb Aina Torné

Del 20 de setembre de 2022 al 20 de juny 2023
Horari tarda: dimarts i dijous de 17.30h a 19h
Amb Esther Luengo

Les classes estan centrades en el Broadway style, el llenguatge utilitzat en els musicals, el cinema o la televisió. Es treballen fragments coreogràfics dels musicals més emblemàtics, al mateix temps que es treballa la tècnica, educant el cos en elegància i presència escènica, a través de l’expressivitat, el dinamisme i la interpretació del moviment.

Aquestes classes permetran millorar la propiocepció, la col·locació postural, la coordinació, el ritme, la musicalitat, l’elasticitat i la interpretació escènica, buscant sempre gaudir des del propi moviment.

Entrenament contemporani

Del 21 de setembre al 10 de febrer de 2023
Dimecres i divendres de 9.30h a 11h
Amb Nicolás Carbajal

Les classes estan enfocades en el dinamisme de les noves tendències coreogràfiques utilitzades en els videoclips. Es fusiona la tècnica jazz amb els principis de la dansa contemporània i el treball de floor work. És un estil amb personalitat que ens permet aprofundir en la precisió, la netedat del moviment, la potència, la presència i l’actitud.

Es treballen fragments coreogràfics de les noves aportacions musicals del moment, al mateix temps que es treballa la tècnica per a un major control de la fiscalitat del moviment. Aquestes classes permetran millorar la coordinació, el ritme, la musicalitat, l’equilibri, l’agilitat, les isolacions corporals i la seguretat escènica, deixant que el cos s’expressi des del seu propi moviment sense complexos ni limitacions.

Viewpoints

Del 15 de febrer al 21 de juny de 2023
Dimecres i divendres de 9.30h a 11h
Amb Mar Medina

Fer teatre és, entre altres coses, posar el cos a escena amb tota la càrrega expressiva i comunicativa que suposa aquesta decisió: un cos ubicat a l’espai ofert a la mirada de l’altre durant un temps ja és un transmissor. Existeix doncs una dramatúrgia que des de la fisicalitat considera el cos com a element essencial per a l’estructura i la composició. Un cos que funciona com a eix vertebrador de l’acció i que interactua mitjançant el moviment i la paraula. Els Viewpoints, punts de vista escènics, ens ofereixen la possibilitat de comprendre i practicar aquest llenguatge, diferenciant aspectes que doten de sentit a l’acció en si mateixos.
Qui actua desplega l’escolta i la capacitat de prendre decisions aquí i ara amb relació a l’arquitectura, la topografia, la forma, el gest, el tempo, la duració, la repetició i la resposta kinestèsica. Aquest treball està inspirat en els Viewpoints de la coreògrafa Marie Overlie que l’Anne Bogart i la seva companyia de teatre, SITI company, han portat al training de l’intèrpret i a la creació. És un curs essencialment pràctic, en format de laboratori d’improvisació, que vol obrir un espai de joc i intercanvi entre estudiants d’interpretació, de dramatúrgia i d’altres professionals de les arts escèniques.

Fonaments del moviment

Del 3 d’octubre 2022 al 21 de juny 2023
Horari 1: dilluns i dimecres de 17.30h a 19h
Horari 2: dimarts i divendres de 14.45h a 16.15h
Amb Teresa Garcia Valenzulea i Cristina Martí

Descobrir, connectar i relacionar-se amb i des del cos. Experimentar els principis tècnics bàsics de moviment que afavoreixen la disponibilitat corporal i l’economia d’esforç. Obrir-se al plaer del moviment estant present en el propi cos. Iniciar-se en la disciplina i atenció del treball cos quant a la millora estructural i del moviment.

Tècnica Alexander individual

Horaris a concretar amb la professora
Sessions de 50 min
Amb Mar Medina

La Tècnica Alexander és un mètode a través del qual podem aprendre a utilitzar-nos d’una manera més eficient, coordinant el pensament amb el moviment, alliberant tensions i economitzant energia. Un sistema suau que ens ajuda a detectar i canviar els hàbits, tant posturals com d’ús, que interfereixen en l’ordenació i coordinació d’aquesta eina indispensable per a la vida que és el nostre cos.

A través d’activitats senzilles i des del moviment despertarem els receptors sensitius que es troben en els músculs, tendons i pell per tal de millorar la nostra propiocepció i el sentit de la cinestèsia i així millorar tant l’ús com la qualitat del propi moviment.

Les sessions volen posar a l’abast eines que, des de la Tècnica Alexander (T. A.), permeten millorar la qualitat de moviment d’aquells intèrprets, com ara els músics, ballarins, actors o actrius, que fan servir el seu cos com a mitjà d’expressió. Aprendrem a fer-nos servir d’una manera més lliure des d’un cos conscient orientat cap a la disponibilitat.

Docents

Nicolás Carbajal CV

Teresa García Valenzuela CV

Esther Luengo CV

Cristina Martí CV

Maribel Martínez

Mar Medina CV

Aina Torné CV