Cos i dansa

L’objectiu és dotar els alumnes dels recursos elementals a fi de potenciar el despertar sensitiu i corporal. Prendre consciència dels seus hàbits posturals i de moviment. Vèncer les resistències per experimentar fluïdesa, llibertat i harmonia en el moviment. Ampliar la capacitat i les possibilitats d’aquest moviment. Tenir un cos disponible.

Estils coreogràfics

Del 16 de setembre al 20 de juny 

Horari matí: dimeces de 9.30h a 11h
Docent: Ana Albornoz

Horari migdia: dimecres de 14.45h a 16.15h
Docent: Ana Albornoz

Horari tarda: dijous de 17.30h a 19h
Docent: Ana Albornoz

Les classes estan centrades en el Broadway style, el llenguatge utilitzat en els musicals, el cinema o la televisió. Es treballen fragments coreogràfics dels musicals més emblemàtics, al mateix temps que es treballa la tècnica, educant el cos en elegància i presència escènica, a través de l’expressivitat, el dinamisme i la interpretació del moviment.

Aquestes classes permetran millorar la propiocepció, la col·locació postural, la coordinació, el ritme, la musicalitat, l’elasticitat i la interpretació escènica, buscant sempre gaudir des del propi moviment.

Viewpoints

Del 16 de setembre al 20 de juny 

Horari matí: divendres de 9.30h a 11h
Docent: Teresa García-Valenzuela

Horari migdia: divendres de 14.45h a 16.15h
Docent: Teresa García-Valenzuela

Horari tarda: dimarts de 17.30h a 19h
Docent: Mar Medina

Fer teatre és, entre altres coses, posar el cos a escena amb tota la càrrega expressiva i comunicativa que suposa aquesta decisió: un cos ubicat a l’espai ofert a la mirada de l’altre durant un temps ja és un transmissor. Existeix doncs una dramatúrgia que des de la fisicalitat considera el cos com a element essencial per a l’estructura i la composició. Un cos que funciona com a eix vertebrador de l’acció i que interactua mitjançant el moviment i la paraula. Els Viewpoints, punts de vista escènics, ens ofereixen la possibilitat de comprendre i practicar aquest llenguatge, diferenciant aspectes que doten de sentit a l’acció en si mateixos.
Qui actua desplega l’escolta i la capacitat de prendre decisions aquí i ara amb relació a l’arquitectura, la topografia, la forma, el gest, el tempo, la duració, la repetició i la resposta kinestèsica. Aquest treball està inspirat en els Viewpoints de la coreògrafa Marie Overlie que l’Anne Bogart i la seva companyia de teatre, SITI company, han portat al training de l’intèrpret i a la creació. És un curs essencialment pràctic, en format de laboratori d’improvisació, que vol obrir un espai de joc i intercanvi entre estudiants d’interpretació, de dramatúrgia i d’altres professionals de les arts escèniques.

El cos en escena

Del 16 de setembre al 20 de juny

Horari matí: dimecres de 9.30h a 11h
Docent: Teresa García-Valenzuela

Horari tarda: dimarts de 20h a 21.30h
Docent: Mar Medina

Les classes estan enfocades en el dinamisme de les noves tendències coreogràfiques utilitzades en els videoclips. Es fusiona la tècnica jazz amb els principis de la dansa contemporània i el treball de floor work. És un estil amb personalitat que ens permet aprofundir en la precisió, la netedat del moviment, la potència, la presència i l’actitud.

Es treballen fragments coreogràfics de les noves aportacions musicals del moment, al mateix temps que es treballa la tècnica per a un major control de la fiscalitat del moviment. Aquestes classes permetran millorar la coordinació, el ritme, la musicalitat, l’equilibri, l’agilitat, les isolacions corporals i la seguretat escènica, deixant que el cos s’expressi des del seu propi moviment sense complexos ni limitacions.

Fonaments del moviment

Del 30 de setembre al 20 de juny 

Horari migdia: dimarts i divendres de 14.45h a 16.15h
Docents: Cristina Martí i Georgia Vardarou

Horari tarda: dilluns i dimecres de 19h a 20.30h
Docents: Mar Medina i Georgia Vardarou

Descobrir, connectar i relacionar-se amb i des del cos. Experimentar els principis tècnics bàsics de moviment que afavoreixen la disponibilitat corporal i l’economia d’esforç. Obrir-se al plaer del moviment estant present en el propi cos. Iniciar-se en la disciplina i atenció del treball cos quant a la millora estructural i del moviment.

Sessions individuals de Tècnica Alexander

Horaris a concretar amb la professora
Sessions de 50 min amb Mar Medina

La Tècnica Alexander és un mètode a través del qual podem aprendre a utilitzar-nos d’una manera més eficient, coordinant el pensament amb el moviment, alliberant tensions i economitzant energia. Un sistema suau que ens ajuda a detectar i canviar els hàbits, tant posturals com d’ús, que interfereixen en l’ordenació i coordinació d’aquesta eina indispensable per a la vida que és el nostre cos.

A través d’activitats senzilles i des del moviment despertarem els receptors sensitius que es troben en els músculs, tendons i pell per tal de millorar la nostra propiocepció i el sentit de la cinestèsia i així millorar tant l’ús com la qualitat del propi moviment.

Les sessions volen posar a l’abast eines que, des de la Tècnica Alexander (T. A.), permeten millorar la qualitat de moviment d’aquells intèrprets, com ara els músics, ballarins, actors o actrius, que fan servir el seu cos com a mitjà d’expressió. Aprendrem a fer-nos servir d’una manera més lliure des d’un cos conscient orientat cap a la disponibilitat.

Docents

Teresa García

Teresa García-Valenzuela CV

Cristina Martí CV

Mar Medina. Cos i Dansa

Mar Medina CV