El festival RETEENA creix en la seva sisena edició traslladant-se al CaixaForum de Barcelona, del 24 de novembre al 3 de desembre.

A la nova seu, el festival farà una aposta per les masterclasses i les taules rodones amb convidades de luxe com Samantha Hudson, Estela Ortiz i Ofèlia Carbonell i tractarà temàtiques amb una forta mirada feminista com són la coordinació d’intimitat als rodatges, la figura de les femme fatales, les dives de pop i el desamor i el cinema de Greta Gerwig.

A la Filmoteca de Catalunya, el festival presentarà les estrenes barcelonines de pel·lícules guardonades a festivals internacionals com són Io Capitano, Lleó de plata a la millor direcció per Matteo Garrone a Venècia, How to have sex, millor pel·lícula de la secció Certain Regard al Festival de Cannes i Robot Dreams, Gran premi del públic al Festival de Sitges

Tota la programació està disponible al web del festival: www.reteena.com

EÒLIA Centre Superior d’Art Dramàtic participa amb una Masterclass: Interpretació davant de càmera: el selftape, el dissabte 25 de novembre de 16h a 17.30h a càrrec de l’Alícia Verdés

El selftape és una modalitat de càsting a distància on els actors i actrius s’han de gravar a ells mateixos. Es tracta d’una pràctica cada cop més extesa entre els directors de càsting i sovint genera molts dubtes: quin és el millor tipus de pla? com aconsegueixo una bona il·luminació? qui em dona la rèplica? què (no) he de dir en una presentació a càmera? com em puc diferenciar d’altres intèrprets? i, com a director/a, quines indicacions cal donar quan es demana un selftape?

Les places són molt limitades, així que no esperis a comprar l’entrada per reservar lloc!