A través de la base del ioga clàssic tradicional es donen pautes que poden ser fonamentals tant per a la funció dramàtica com per aplicar en diferents aspectes a la vida quotidiana aprofundint a la part interior de cadascun.

Aquest taller està adreçat a intèrprets d’arts escèniques, persones que es dediquen a la comunicació, i a qualsevol altra persona que vulgui alliberar el cos i la ment.

Beneficis del ioga vinculats a la preparació i entrenament actoral

  • Connectar amb el cos, el moviment i la veu
  • Estar en present, consciència
  • Atenció i concentració
  • Pèrdua de temors, minimitzar l’ansietat, i la recerca de serenitat i salut

El Ioga

Comprèn un cúmul de mètodes que contribueixen al desenvolupament i la millora de l’ésser humà i al coneixement d’un mateix amb consciència i connexió del que l’envolta. Durant les masterclasses hi haurà xerrades i sobretot molta pràctica.

Les tècniques utilitzades són:

  • Les Asanas, les postures, és la part de presa de consciència corporal i moviment
  • Els Pranayames, regulació de la respiració per controlar els processos mentals
  • Savasana, aprendre a relaxar-se davant de tants estímuls alhora, calma interna
  • Els Mantres, treball amb el so, la vibració i la veu
  • Pratyahara i Dhyana, la concentració i la meditació

Tallers, dates i preus

Aquest projecte compta amb tres Masterclasses aplicades als beneficis que el ioga proporciona a la preparació de l’actor (amb la possibilitat de realitzar en un proper curs escolar (de setembre a juny) una formació completa de professors de ioga).

Pots realitzar una Masterclass solta o participar en totes. A totes tres es treballa de forma pràctica tots els aspectes, però en cadascuna s’està posant més intenció al tema a tractar.

CONSCIÈNCIA, CONCENTRACIÓ I OBSERVACIÓ

1. Dissabte 2 de març de 15h a 20h. Curs tancat

Aquesta pràctica connecta el cos, la coordinació i la respiració. Classe especialitzada de Ioga per desenvolupar habilitats que ens ajudin a prendre consciència del propi cos i dels moviments coordinats per interactuar amb objectes i persones en tota mena d’espais i circumstàncies. S’acompanya amb els pranaiames, els exercicis respiratoris del ioga que condueixen a la concentració i expansió de l’energia vital.
Tècniques de meditació que consisteixen a observar la realitat en el moment present, sense intencions de jutjar i amb plena obertura i acceptació.

Preu: 125€

PRESÈNCIA, SILENCI I TRANSFORMACIÓ

2. Dissabte 27 d’abril de 15h a 20h i diumenge 28 d’abril de 10h a 15h

Treball amb l’ésser i Expressió amb l’ego i desidentificació dels rols.

Classe especialitzada de Ioga dirigida per trobar la Presència i connectar amb la teva existència , allò que ets. En aquesta essència hi ha allò que ens fa diferents i únics, allò que pren forma i es manifesta a través d’un aspecte, un caràcter, una personalitat i una identitat.

Viure a la presència és treure’s la màscara i descobrir qui realment ets. És adoptar una visió contemplativa del “jo sóc” infinit i atemporal des del silenci.

A través del ioga caminem cap a una veritable transformació interior.

Preu: 235€

ALLIBERACIÓ DE LA VEU, EXPRESSIÓ I AUTOCONEIXEMENT

3. Dissabte 25 de maig de 15h a 20h

Treballem parar la ment, el so i veu.
Classe especialitzada de Ioga per al Chakra de la Garganta, també conegut com aVishuddha, s’associa amb les cordes vocals i és un important centre d’energia per a la comunicació, per exemple (por a parlar en públic) i l’expressió, desbloqueja la nostra inspiració i permet que les idees flueixin lliurement. També millora la nostra capacitat per manejar pensaments i emocions.
Alliberar la teva veu a través del cant de Mantres. Alliberen la ment de negativitat accedint a altres plans de consciència utilitzant la veu com una medicina i com a instrument per aprofundir en l’autoconeixement.

Preu: 125€

Docents

Dirigeix Pradeep Kumar mestre nadiu de l’Índia, el bressol del Ioga i l’Ayurveda i la Laura Sivaneih,  docent i el terapeuta amb més de vint anys d’experiència.

Col·laboració amb EÒLIA , Centre Superior d´Art Dramàtic de Barcelona amb el Centro Lotus Ayurveda, Ioga i Creixement Personal de la Seu d´Urgell  www.lotusayurvedayoga.com.

PRADEEP KUMAR, MESTRE D’AYURVEDA I IOGA

Mestre nadiu de Kerala. Enamorat de l’Ayurveda i el ioga.

Una de les seves passions, a més de curar i tractar, és formar i aportar la seva experiència com a professional, perquè altres emprenguin el camí cap a la vida que volen viure.

Vaidya a Medicina Ayurveda i Panchakarma per l’Institut Tradicional de Kerala amb una durada d’estudis de 5 anys. Especialitzat en la Medicina Tradicional Marma, per l’Associació Marma de Kerala.

Professor de Ioga clàssic  format a ashrams de l’Índia, a les línies de Sivananda i Satyananda.

Experiència laboral de 20 anys, tractant i ensenyant amb persones de tot el món tant a Kerala  com a  Catalunya.

El 2011 crea juntament amb Laura el centre Lotus d’Ayurveda, Ioga i Creixement Personal  a la Seu d’Urgell, que pretén ser un diàleg i apropament entre la cultura oriental i occidental.

LAURA SIVANEIH, DOCENT DE FILOSOFIA, IOGA  I TERAPEUTA

” El ioga és un regal per a la humanitat” Llicenciada en Filosofia a la UAB i especialitzada en Pedagogia i Ètica. Experiència com a docent en ensenyament secundari, en el camp filosòfic, històric, sociològic i psicològic.

Professora de Ioga acreditada pel Departament d´educació de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2001, realitza el seu primer viatge a l’Índia i tindrà el seu primer Mestre de ioga. Des de llavors es dirigeix  més cap a la filosofia oriental.

Ha estudiat i ensenyat des del 2005 diferents tècniques de ioga i meditació de diverses escoles, i  varies teràpies; Pnl, coaching, intel·ligència Emocional, mindfullness, Energia subtil, registres Akàshics, Sanar ferides.