De la mà del director i dramaturg Paco Mir, la Companyia Eòlia torna als escenaris del Teatre Poliorama, amb l’obra clàssica de Mercè Rodoreda.

“L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre.”

Paco Mir

Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s’anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. La Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l’època, veurà anar-se’n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills. Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure.
La novel·la és també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

Fitxa artística:
Direcció i Dramatúrgia : Paco Mir
Producció: Companyia Eòlia
Interpretada per: Carla Pueyo, Uri Callau, Núria Bonet, Georgina Llauradó, Rai Borrell, Fran Lahera i Ariadna Camps
Ajudant de Direcció: Tony Casla
Vestuari i escenografía: Jordi Bulbena
Projeccions : Berberecho productions
Música original : Jofre Bardagí
Disseny sonor: Ricardo González
Il·luminació : Ignasi Morros
Producció executiva:  Conchita Pons

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de Privadesa.
I Accept

La Plaça del Diamant al Teatre Poliorama

Dates i Horaris de funcions:

Estrena dimecres 2 d’octubre a les 20.30h

Funcions de dijous a diumenge:

Dijous 20.30h
Divendres 21h
Dissabte 18h i 20.30h
Diumenge 18h

COL·LOQUI POST-FUNCIÓ DIVENDRES 11 I DIJOUS 24 D’OCTUBRE

Venda d’entrades:  www.teatrepoliorama.com

 

Imatges de dimarts 17 de setembre de la presentació de “La plaça del Diamant”, amb els intèrprets de la Companyia Eòlia i Paco Mir, director i adaptador de l’obra de la Rodoreda al refugi antiaeri de la plaça del Diamant.