Descripció del projecte

El director de l’obra, Josep Galindo, i el dramaturg de la mateixa, Pablo Ley, i el director musical Javier Gamazo,

“Alícia ja no viu aquí” representa un retrat tragicòmic i impressionista de la quotidianitat de la dona durant el temps de domini franquista. Un viatge particular que ens porta des del 1939, el moment de la derrota de la República, i que acaba el 1981, any en el qual, ja en democràcia, es produeix l’intent de cop d’estat involucionista del 23-F amb aquell “¡se sienten, coño!”.
Quatre dècades de submissió de la dona per part dels poders fàctics: l’home, la família, l’església, la policia, l’estat, la premsa, la publicitat, etc. El resultat se situa entre el cabaret literari i el teatre document amb cançons interpretades en directe.
La sessió del dia 10 comptarà amb una xerrada posterior amb el director i el dramaturg de l’obra. La companyia Projecte Galilei vol compartir amb els assistents les preguntes que es van plantejar a l¿hora d¿elaborar aquest espectacle: Com ha evolucionat el concepte de la dona a Espanya? Com recordem les dones de la ¿llarga postguerra¿ (1939-1981)? Com es tractava la dona a través de les cançons, del cine i dels mitjans de comunicació (t.v., revistes)? Com va ser la repressió sexual que va patir la dona en aquests anys?
Una invitació a debatre de manera informal i a participar amb les vostres opinions en aquest retrat de la dona.