Carregant Esdeveniments

OBERTURA PACÍFICA

A partir del musical PACIFIC OVERTURES de Stephen Sondheim.

SINOPSI

Un juliol de 1853 van aparèixer al port d’Okinawa quatre vaixells de guerra americans. Ningú sabia quines intencions tenia el general Calbraith Perry, però les lleis sagrades del Japó prohibien que cap estranger trepitgés terra japonès.

Aquells dracs negres obririen la porta del regne flotant i farien trontollar les creences de tots els seus habitants.

Un retaule d’històries i contes que ens farà entendre què va passar en el pavelló diplomàtic on es van posar les bases que definirien la realitat nipona actual.

NOTA DEL DIRECTOR

El material que he triat per treballar enguany és impossible de resoldre. Per començar, és una comèdia (tots els professors recomanen defugir aquest gènere a l’hora de fer un taller perquè sol portar molts problemes). És un puzzle d’aquells de moltes peces que amb un cert regust Brechtià explica com Occident va conquerir Japó. Aventurar-se amb aquest material tan allunyat de nosaltres (la cultura japonesa i les seves tradicions, manera de fer, vestimenta) ha fet que haguéssim d’agafar un compromís encara més gran. Per si tot això no fos poc, la part musical és endimoniadament complicada i les escenes rocambolesques. Aquesta dificultat ens ha fet caure dins de la història i ens ha connectat com a grup (un grup mixt d’estudiants de teatre musical i de text). Els camins de la creació són inescrutables. Em fa molt feliç desembolicar aquest musical del genial Sondheim i desitjo que el gaudiu tal i com nosaltres hem fet en aquest procés de creació. Benvinguts a Nippon, el regne flotant.

David Pintó Codinasaltas

3 i 4 de febrer de 2024

Dissabte a les 20h i diumenge a les 18h

Reserva la teva entrada AQUÍ.

FITXA ARTÍSTICA

Interpretació: Abel Bonet, Marc Carcasona, Pau Cardona, Daniel Crespo, Raquel Marin, Gisel Morros, Jordi Reñé i Pau Sansa.

Direcció: David Pintó Codinasaltas

Direcció musical: Óscar Peñarroya

Ajudant de direcció: Anna del Campo

Agraïments: Teatre de la Passió d’Esparreguera

Durada: 80 min
Idioma: Català

Preu: Entrada general 8€

Audició 2024 d’EÒLIA EAS

Share This Story, Choose Your Platform!