El Grup de Recerca d’Eòlia I+D es nodreix de la col·laboració entre professionals i estudiants graduats d’Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic i implica un procés d’investigació i creació que culmina en la mostra del material teatral generat, i compartint les hipòtesi i les conclusions de la recerca amb el públic. D’aquesta manera proposem reflexions i experiències que completem amb l’espectador.

Segona fase grup de recerca. 2018

GRecerca2-4-870x606El Grup de Recerca d’Eòlia i+D ha continuat  el treball iniciat el darrer trimestre del 2017 i presentat a Espai 11 el passat gener, explorant diferents formes de participació del públic en l’acte teatral. El grup torna a estar dirigit per l’Esther Pallejà i la Lucila Teste.

En aquest període el grup ha seguit amb el mateix treball.

El resultat del treball es presentarà el 19 de juny a les 20h a la Fàbrica de Creació FABRA I COATS.

L’entrada és gratuïta.

 

 

Primera fase grup de recerca. 2017

El Grup de Recerca va iniciar un nou projecte el mes d’octubre del 2017. Format per Judit Costa, Marià Llop i Neus Soler, sota la direcció d’Esther Pallejà, amb la col·laboració de la coah Lucila Teste i amb Sarah Bernardy en el disseny de l’espai.

El nou projecte està centrat en explorar les diferents formes de participació del públic en l’acte teatral. Un públic indispensable, en tant a públic co-protagonista de la peça. Durant el mes de gener es van fer unes mostres del treball realitzat fins ara amb un públic reduït per provar i experimentar amb les noves iniciatives del grup.

Som una plataforma per l’art i la cultura pel nostre país, i volem acompanyar i potenciar talents emergents, donar espai a diferents col·lectius i investigar el paper del teatre. Ressonem amb tot el que té a veure amb la memòria, la identitat, els fet silenciats, les persones excloses, el teatre documental, històries que s’han de saber. Volem ser una finestra oberta al món.

Aquest Grup de Recerca compta amb la col·laboració de l’Icub, Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

banner grup recercades

 


Ashes to Roses, Grup de Recerca d’Eòlia i Articulate Anatomy Theatre. Resum del treball juliol 2015.

Investigació efectuada a Eòlia del 6 al 24 de juliol 2015, que continuarà durant el 2016, incloent-hi una representació a Irlanda en el marc del IV International Freedom and Focus Conference. Recerca centrada en el teatre que dóna veu als fets silenciats i oblidats, sanant i ajudant a alliberar el trauma en els sistemes humans, societats, països, famílies i persones.

Vídeo explicatiu del projecte del Grup de Recerca, experiències dels actors i escenes dels assajos.

Imatges de la mostra final del treball, 25 de juliol del 2015 al Teatre Plataforma i+d.

Publicacions sobre el Grup de Recerca