Eòlia i el Comitè Espanyol de Persones Refugiades de Palestina de Nacions Unides (UNRWA) s’uneixen per fer un projecte d’educació, sensibilització i teatre social a l’alumnat de la Formació Lliure d’Eòlia, basat en els Drets Humans, sobre la situació de les persones refugiades de Palestina.

Per aquest projecte una part de l’alumnat de 1r de la Formació Lliure, tutoritzat per la Rosa May i la Carme Poll va fer dues sessions de treball: una amb Irene Galindo, de UNRWA i hem tingut el plaer de comptar amb la presència de Ibrahim Beisani (testimoni palestí i expresident de la Comunitat Palestina de Catalunya) i la sessió de teatre social amb Joel Álvarez de Sisme Creatiu.

Després de dues sessions de treball conjuntes es farà una mostra relacionada amb el context tractat durant les sessions el dilluns 27 de maig a les 20.30h a l’Espai 11 d’Eòlia. Entrada gratuïta amb reserva prèvia a ana@eolia.cat. Aforament limitat.

UNRWA és l’Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina al Pròxim Orient. Una comunitat de 5,9 milions de persones, quasi la quarta part de la població refugiada del món.

Des de fa gairebé set dècades, l’Agència ha estat l’encarregada de garantir l’accés a l’educació, la sanitat, l’ajuda humanitària i els serveis socials als refugiats i refugiades de Palestina. Una població que viu acollida a Síria, Líban, Jordània i el territori Palestí ocupat (la franja de Gaza i Cisjordània), tot esperant una solució justa i definitiva a una situació tan difícil com injusta.

Per desenvolupar la seva tasca, UNRWA és finançada gairebé íntegrament per les contribucions voluntàries dels estats membres de l’ONU. És única dins del sistema de Nacions Unides, per dos motius:

  • El primer, el compromís de dècades amb un grup específic de població.
  • El segon és el fet que presta els serveis directament a la població refugiada de Palestina. L’Agència planifica i desenvolupa els seus propis projectes, a més de construir i mantenir les escoles, clíniques i centres per a dones i discapacitats. Actualment, UNRWA compta amb més de mil instal·lacions, en què estan empleats més de 30.000 treballadors, dels quals el 99% té estatus de refugiat.