Joan Lluís Bozzo, director de Dagoll Dagom, juntament amb Joan Vives, director musical i compositor de molts dels espectacles de la companyia, són els responsables pedagògics i artístics de l’Stage de Teatre Musical que impartirem plegats, junt amb un equip de més de 5 professors i professores, per cinquè any consecutiu, i que per primer any farem a l’Escola Eòlia de Barcelona, contents de seguir creixent i arribant a més nois i noies.

Durant dues setmanes, donarem les eines als alumnes per afrontar el repte d’unir la interpretació, la dansa i el cant amb l’objectiu de fer una representació final per amics i familiars que mostri l’intens treball que hauran fet al llarg d’aquells dies. L’experiència de tot l’equip en aquest terreny fa que aquesta opció sigui molt interessant per a nois i noies que senten un especial interès per al teatre musical.

El curs es desenvolupa al voltant d’unes assignatures troncals diàries que ajuden a cada grup a preparar la mostra final. Per això, dividirem els nois i noies en 4 o 5 grups per edats, i cada grup treballarà un tema diferent i un tema comú amb la resta de participants.

Les peces consistiran en el treball de text de manera individual i grupal, i d’una peça musical extensa lligada dramatúrgicament. Tant el text com les cançons estaran extrets o adaptats a partir dels grans espectacles que Dagoll Dagom ha estrenat al llarg de la seva extensa trajectòria en el teatre musical d’aquest país. Seleccionarem fragments de Boscos Endins, Mikado, Els pirates, T’odio Amor meu, Mar i Cel  i Saramouche. Cada tema serà repartit entre els alumnes del grup, que hauran d’aprendre i memoritzar els diàlegs, les lletres, la música, la coreografia i els moviments escènics amb l’ajuda del treball diari amb cada professor/a.

Cada final del dia dedicarem l’última estona a treballar una cançó coral que representaran tots els alumnes del curs al final de l’espectacle.

Dedicarem l’últim dia a realitzar assajos generals encarats a la mostra final que tindrà lloc el 6 de juliol al matí. Els donarem informació de grups, horaris concrets, reserva de places per l’actuació, emplaçament i demés a la reunió informativa del 27 de maig.

 

Assignatures:

  1. Interpretació

Aprendrem a interpretar des de la veritat en el text parlat i cantat. Treballarem a partir de les cançons per trobar l’essència del personatge que interpretem des del punt de vista individual i grupal. Buscarem i treballarem eines que ens apropen a la cerca de la veritat en la interpretació. Treballarem les cançons i el text des del punt de vista interpretatiu. Farem improvisacions i treball d’exercicis teatrals.

Dedicarem estones de les nostres sessions a analitzar l’aspecte estètic formal del nostre personatge i el nostre grup. Parlarem del vestuari i la caracterització i crearem el disseny de vestuari.

  1. Música i cant

Treballarem partint de l’escalfament de la veu. Aprendrem a conèixer el nostre instrument i fixar aquelles tècniques que ens permeten treballar les cançons des del punt de vista de la música partint de la nostra veu natural, entenent-la com una eina principal per la nostra expressió teatral. Aprendrem a entendre la partitura i les indicacions que ens demana el director musical per tal de contribuir a les dinàmiques de grup a l’hora d’interpretar la nostra cançó. Repartirem i aprendrem les nostres frases musicals. Aprendrem a interpretar les cançons per la nostra finalitat teatral: transmetre un missatge al públic receptor. Una pianista acompanyarà el professor i alumnes tota l’hora.

  1. Coreografia

Analitzarem les necessitats de l’escena en l’àmbit musical i del text. Aprendrem a escalfar el nostre cos per poder-lo tenir lliure i disposat per transformar-se en una de les eines principals de l’expressió teatral. Aprendrem i adaptarem les coreografies de les cançons que representarem. Aprendrem els moviments escènics de la nostra peça i ho farem tenint en compte sempre els nostres personatges i la nostra finalitat teatral. Introduirem el vestuari com a part important de la nostra actuació en tant que afecta als nostres moviments físics i escènics, així com a la nostra presència i actitud corporal.

  1. Escenografia

Analitzarem els elements principals de l’escena que representem i pensarem com podríem traduir-ho en objectes físics que acompanyin la nostra mostra final. Dissenyarem l’escenografia o elements d’utilleria que volem construir. Construirem i crearem l’escena física a través de treballs manuals. Treballarem tot allò que necessitem construir manualment pel nostre vestuari. Treballarem els moviments escenogràfics com a part de la nostra responsabilitat grupal adreçats a la mostra final.

  1. Cos i relació *(la seva realització està subjecte al nombre d’alumnes inscrits al curs)

Aquesta assignatura ens permet treballar transversalment la cohesió d’equip, element indispensable en una tasca tan grupal com és la interpretació del teatre musical. Farem jocs i exercicis per connectar amb el nostre propi cos, amb la presència del company i amb la realitat de pertànyer a un grup que comparteix el mateix objectiu comú. Aprendrem a relacionar-nos. Treballarem aspectes de la cohesió grupal dins i fora de la nostra escena.

 

Estones conjuntes:

Cor final: treball específic d’un tema conjunt amb tots els professors i alumnes durant 30 minuts diaris.

Assajos generals: els últims dies del curs ajuntarem assignatures i professorat per ultimar els detalls de la nostra actuació final.

A l’inici de la segona setmana realitzarem una petita sessió de fotos per cada grup* simulant la que faríem pel nostre cartell teatral, amb el vestuari, caracterització i elements corresponents, per tal de poder crear un programa de mà de l’espectacle de l’últim dia. Farem arribar les imatges a tots els alumnes en acabar el curs.

Professorat:

Direcció i adaptació de textos – Joan Lluís Bozzo
Cor final i arranjaments – Joan Vives
Interpretació i coordinació del curs – Paula Vives
Música i Cant – Andreu Gallén
Coreografia – Beàlia Guerra
Escenografia – Sílvia Mancha
Cos i relació – a confirmar*
Pianista acompanyant – Marta Muñoz

 

Per a més informació i inscripcions, envia’ns un correu a elplanter@eolia.cat, truca’ns a 933 192 397 o, senzillament, passa per la recepció d’Eòlia!