Descripció del projecte

Terra baixa (Reconstrucció d’un crim) d’Àngel Guimerà amb versió de Pablo Ley, Cap de l’especialitat de Direcció Escènica i Dramatúrgia, amb l’alumni Kathy Sey  i espai sonor del professor Jordi Collet, i amb l’alumne en pràctiques d’EòliaEAS de Direcció i Dramatúrgia Mario Rebugent al TNC.

  •  al 

Una mirada del segle XXI al gran clàssic del teatre català

Pablo Ley converteix el clàssic de Guimerà en un relat detectivesc i un thriller magnífic sobre la lluita de classes.

Sense perdre de vista els orígens ni renunciar a l’essència d’aquest text universal, la dramatúrgia de Pablo Ley trasllada Terra baixa al segle XX, a la Barcelona de l’anarquisme, i hi introdueix dos personatges nous: una periodista i un comissari de policia, en Vinagret. Aquest serà l’encarregat d’investigar un crim: un treballador ha assassinat el seu amo. En Manelic ha matat en Sebastià per alliberar la Marta (i a ell mateix).

Una mirada contemporània i trepidant que llisca del drama rural a la tragèdia romàntica per culminar en: «He mort el llop! He mort el llop! He mort el llop!». El crit alliberador de la classe obrera lluitant contra l’opressió. Una història d’intriga i revolta que us deixarà enganxats a la cadira.

  • Autoria d’Àngel Guimerà amb versió de Pablo Ley
  • Direcció de Carme Portaceli
  • Dramatúrgia de Pablo Ley i Carme Portaceli
  • Amb Pepo Blasco, Laura Conejero, Mohamed El Bouhali, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Mercè Mariné, Roser Pujol, Manel Sans, Kathy Sey i Anna Ycobalzeta

Imatges de David Ruano

Info i text de www.tnc.cat/ca/terra-baixa-reconstruccio-d-un-crim