Descripció del projecte

Els alumnis d’ESAD Neus Soler i Jordi Casado formen part d'”El regne de les Anguiles” a la Sala Versus Glòries. Neus Soler participa com a intèrpret i directora musical, i Jordi Casado com a ajudant de direcció.

En celebració dels deu anys de la seva fundació, LAminimAL Teatre presenta “El Regne de les Anguiles”. Un text inèdit d’Albert Pijuan, dramaturg i novel·lista guanyador del premi Ciutat de Tarragona i del premi Finestres per la seva novel·la Tsunami. L’obra tracta un dels temes tabú de la nostra història recent: els nens i nenes robats del franquisme.

Ens situem a la Barceloneta de l’any 1973. Un dia qualsevol, en Ramonet, un venedor de calçadors a domicili, truca a la porta del De La, un quinqui amb qui sovint coincideix en una timba de pòquer il·legal. De La explica a en Ramonet un projecte pel qual necessita un col·laborador. Hi ha molts diners en joc. En realitat, més que un projecte es tracta d’una apropiació: arribar abans de les màfies “oficials” organitzades pels estaments de poder (guàrdia civil, monges i capellans inclosos) i robar el bebè acabat de néixer de La Bella Rosita, una artista del Paral·lel sense massa èxit. En Ramonet, convencent-se que, en realitat, el que faran és donar una millor vida a una criatura condemnada a la misèria i l’exclusió social, accedeix a participar en el robatori. L’objectiu final és vendre’l als Brufau, una família de la zona alta de la ciutat, però no tot surt com havien planejat. Els estereotips de gènere s’esmicolen davant de la mirada paternalista d’en Ramonet que es troba atrapat en la seva ignorància.

De dimecres a diumenge del 03/05 al 28/05/23.

Més informació a salaversusglories.cat/el-regne-de-les-anguiles