GRUP DE RECERCA_UNTITLED III V2 web pano

Estimat/da,

Tenim el plaer de convidar-te a UNTITLED III [Work in progress], la investigació que enguany dur a terme el Grup de Recerca Eòlia i+D, i que culmina un projecte que va començar el 2017.

En aquesta ocasió, l’espai d’Eòlia-Casp serà intervingut pel grup de recerca els dies 27 al 30 de novembre. En ell hi trobaràs cinc espais amb els quals podràs interactuar seguint les indicacions que et proposarem. No hi ha un ordre ni tampoc un temps. Aquest espai romandrà obert a tot aquell -alumnes, treballadors i usuaris de l’escola- que hi vulgui participar.

Durant aquests dies podràs passar pels espais tantes vegades com vulguis per deixar el teu testimoni. Et demanem que siguis respectuós amb l’espai proposat. La teva empremta quedarà pel que vingui darrere teu. I el que tu deixis formarà part de l’arxiu de la recerca que tanquem amb aquesta etapa.

UNTITLED III  és un recull dels processos d’investigació dirigits per l’Esther Pallejà i la Lucila Teste. En les dues primeres etapes vam treballar amb dos grups de treball diferents prenent com a punt de partida la memòria personal dels performers i explorant les connexions amb la memòria col·lectiva. Aleshores els performers crearen el seu propi espai personal, i foren guia de l’acció de l’espectador convidant-lo sovint a prendre el lloc de l’actor, passant a ser el protagonista de l’acció.

En aquesta etapa no hi ha performers. L’acció està guiada per una sèrie d’instruccions. L’espectador fa directament el rol de performer, i es guia a si mateix.

Amb UNTITLED III proposem una reflexió sobre el rol del creador i el públic en l’acte teatral. Què entenem per teatre? Quina és la seva finalitat? Quin és el rol de l’actor en la creació? I el del públic? Pot un acte teatral ser senzillament una acció creativa-curativa? Què li cal a un acte per a esdevenir teatral? Podem a través de la creació transcendir el drama individual i servir de catalitzador de la memòria col·lectiva?


DEL 27 AL 30 DE NOVEMBRE. ENTRADA LLIURE

Direcció: Esther Palleja i Lucila Teste Logo eòlia I+D

Disseny espais: Sarah Bernardy

Un treball del Grup de Recerca Eolia i+D

Lloc: Eòlia, Escola Superior d’ Art Dràmatic

Casp, 82 baixos. Hall i espais adjacents