INTRODUCCIÓ AL GUIÓ DE CINEMA I TV

amb Mercè Sarrias

En aquest curs compaginarem la teoria del guió (creació d’una història, personatges, estructura, espectiva, to i girs) i la pràctica, amb l’escriptura d’un curtmetratge que els alumnes desenvolupen al llarg del curs. També dedicarem unes sessions a fer un repàs a les claus dels gèneres televisius més coneguts: sitcom, serial de migdia i dramedia (50 min).

Del 14 de febrer al 23 de maig de 2019

Dijous de 16h a 18h (14 sessions)
Preu: 360€

MERCÈ SARRIAS:  És llicenciada en Ciències de la Informació, especialitat Periodisme, per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989). Ha format part de l’equip de guió de Merlí (2013), Infidels (2010), El Cor de la ciutat (2009) i Porca Misèria (2002-2005), entre d’altres. En teatre, va estar dins el projecte T6 d’autors contemporanis del TNC, en va estrenar En defensa dels mosquits albins.


.

INVENCIÓ DE L’ARGUMENT 

amb Pablo Ley

Es demanarà a l’alumne tot tipus de plantejaments escènics des d’encàrrecs que impliquin bé la necessitat d’inventar històries senceres o bé la de resoldre situacions argumentals acotades buscant resultats i efectes concrets. L’alumne haurà d’inventar arguments que poden anar des de propostes experimentals a les més descaradament comercials, des d’idees per espais petits a idees per a espais polivalents, per comèdia, farsa, drama, tragèdia, per públics infantils o de cultura mitja-alta, per pressupostos generosos o minvats.

La metodologia que s’aplicarà estarà centrada en desenvolupar el treball del dramaturg en solitari i enfrontat a allò que s’anomena la pàgina en blanc i a la urgència d’omplir-la.

Del 13 de febrer al 29 de maig de 2019

Dimecres de 18h a 20h (14 sessions)
Preu: 360€

PABLO LEY: És Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Cap del departament de Direcció escènica i dramatúrgia de Eòlia ESAD. Compagina la docència amb la seva feina de dramaturg. Va ser crític teatral al diari ABC Catalunya entre 1990 i 1992. Ha fet dramatúrgies teatrals i obres de creació des de 1984. La seva dramatúrgia de l’obra 2666, a partir de l’obra de Roberto Bolaño i dirigida per l’Alex Rigola (Teatre Lliure 2007), va guanyar el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona (2008). Actualment està fent la dramatúrgia i direcció de Memòria Perduda, una obra que s’estrenarà al Teatre Eòlia el mes de març de 2019.

 

Vols rebre informació sobre el cursos intensius organitzats a Eòlia? Deixa’ns el teu correu!
Els teus interessos:

Intensius per a adults
Interpretació
Direcció i Dramatúrgia
Cant modern i Teatre musical
Cant líric
Coaching de moviment
Doblatge
Dansa i treball corporal
Expressió oral i dicció

Contacta amb nosaltres:
eolia@eolia.cat
933 192 397
c/Casp 82, Barcelona