La Companyia del Vers Retrobat (fins ara, Jove Companyia de Teatre en Vers de Barcelona, i anteriorment LaVucal) torna a organitzar, aquesta tardor i amb la col·laboració d’Eòlia ESAD i del Teatre Eòlia, el FESTIVAL DE TEATRE EN VERS DE BARCELONA, el FEST(I)VERS, en la segona edició.

En aquest edició, i després d’haver posat en escena amb anterioritat, peces com El Cid de Corneille, Fedra de Racine i El Despit amorós de Molière, la companyia estrena dues comèdies, una originàriament el Set-Cents francès (1667) i l’altra, el Vuit-Cents italià (1751). Encetem el FEST(I)VERS 2019 amb el Tartuf, de Jean-Baptiste Poquelin (Molière) i el tanquem amb la peça Molière, de Carlo Goldoni. Ambdues peces van ser escrites pels seus autors en versos alexandrins (la de Goldoni, en versi martelliani, per ser més precisos.)

TARTUF
Del 23 de d’octubre al 27 d’octubre de 2019​

De Jean-Baptiste Poquelin (Molière) Comèdia en 5 actes, en vers, estrenada el 1667.

Orgon és un ric burgès del qual la devoció i la beateria han esdevingut tan protagonistes sota la influència d’un estrany personatge trobat a l’església que diu ser un gentilhome provincià arruïnat. El seu enlluernament ha arribat fins a tal extrem; que, sense pensar-s’ho gens ni mica, l’ha acomodat a casa seva i li ha confiat ‘el control de tot’. Aquest acte d’obcecació i d’estultícia quasi li acabarà passant factura dins l’àmbit i equilibri familiars… Un deus ex machina d’última oportunitat el salvarà de morir cremat com un verm sense ambicions.

De: Jean-Baptiste Poquelin (Molière)
Traducció: Bonaventura Vallespinosa
Direcció i Dramatúrgia: Pere Sagristà-Ollé
Interpretada per: Montse Ribadellas (Senyora Pernelle), Lola Usón (Flipota); Sara Visac (Elmira); Núria Mercader (Marianna); Maria Colom (Dorina); Marc Pineda (Damís); Alfons Hernández (Cleant); Albert Roig (Orgon); Marc Marín (Valeri); Dídac Rodríguez (Tartuf); Albert Miró (Senyor Lleial); Joan Vall (Exempt)
Coproducció: Eòlia i+D, Companyia del Vers Retrobat

Horaris
De dimecres a dissabte a les 20.30h
Diumenge a les 18.00h

Dijous 24 COL·LOQUI POSTFUNCIÓ amb la companyia.

Reserva la teva entrada a eolia.ticketara.com/tartuf

MOLIÈRE
Del 30 d’octubre al 03 de novembre de 2019

De Carlo Goldoni Comèdia en 5 actes, en vers, estrenada el 1751.

El mateix Carlo Goldoni, a les seves Memòries, explica que és el que li va fer fixar-se en la figura de Molière per tal de dedicar-li la seva primera obra en versos martelliani (alexandrins): “Dues anècdotes de la seva vida privada me’n van donar l’argument. L’una és el seu projectat casament amb Isabelle, que era filla de la Béjard; i l’altra la defensa del seu Tartuffe. Aquests dos fets històrics s’ajusten tan bé l’un a l’altre, que la unitat d’acció queda perfectament observada”. Nosaltres, també hem aprofitat l’avinentesa per posar el Tartuf de Molière en escena. La pirueta bé s’ho val, oi?

De: Carlo Goldoni
Traducció: Josep Maria de Sagarra
Direcció i Dramatúrgia: Pere Sagristà-Ollé
Interpretada per: Agustí Sanllehí (Molière); Maria Colom (La Bejart); Núria Mercader (Guerrina); Isaac Alarcón (Leandre); Jaume Llagostera (Valeri); Núria Farrús (Floresta); Joe López (Gatamaula); Genís Campillo (Comte Set-ciències); Martí Olalla (Lesbino)
Coproducció: Eòlia i+D, Companyia del Vers Retrobat

Horaris
De dimecres a dissabte a les 20.30h
Diumenge a les 18.00h

Dijous 31 COL·LOQUI POSTFUNCIÓ amb la companyia

Reserva la teva entrada a eolia.ticketara.com/moliere

 

Tarifes

General………………………………………………………………………………………………………..16€

Entrada amb descompte…………………………………………………………………………………….14€
Carnet de Biblioteques, Carnet Sandaru, majors de 65 anys, pensionistes, persones amb discapacitat reconeguda, carnet de família nombrosa, monoparental i d’acollida.

TR3SC………………………………………………………………………………………………………..12€
Amb acreditació

Fundació Miranda……………………………………………………………………………………………12€
Amb acreditació

Carnet Eòlia…………………………………………………………………………………………………..5€
Carnet Eòlia 19/20 i Graduats d’Eòlia. Venda només a taquilla i recepció Eòlia.

ABONAMENT FEST(I)VERS  ……………………………………………………………………………20€
Per comprar el teu abanomament envia’ns un correu a teatre@eolia.cat

*Els preus a taquilla tenen un suplement de 2€ a excepció del “Carnet Eòlia”