Departament del Cos i de la Dansa

L’objectiu del treball del departament del Cos i de la Dansa és dotar els alumnes dels recursos elementals a fi de tenir un cos disponible, descobrir els seus límits i les seves possibilitats. Ens enfocarem en prendre consciència dels hàbits corporals i tendències en la manera de moure’ns, respirar i relacionar-nos. Ampliar la capacitat del cos i les seves possibilitats d’expressió.

FONAMENTS DEL MOVIMENT

Prendre consciència de l’ús del cos i de la respiració en moviment. Millorar l’ús postural i de la respiració amb el moviment. Experimentar els principis tècnics bàsics de moviment que afavoreixen la disponibilitat corporal i l´economia d´esforç. Obrir-se al plaer de dansar estant present en el propi cos. Iniciar-se en la disciplina i atenció del cos al servei del moviment. Treballar la percepció i la projecció del cos a l’espai en relació amb els altres.

Assignatura anual. Hores/set: 3h (1.5h + 1.5h)

ENTRENAMENT I MOVIMENT PER L’ACTOR

Experimentar el compromís del entrenament. Aprofundir en l’observació dels principis bàsics del moviment i desenvolupar les capacitats envers ell. Articul·lació i estudi del llenguatge coreogràfic: donar eines per activar la capacitat de memorització i creació de seqüències de moviment ampliant el llenguatge corporal.

Matí: dimecres i divendres de 9:30 a 11h

Tarda: dimarts i dijous de 17:30 a 19h

Assignatura anual. Hores/set:  3h (1.5h + 1.5h)

TREBALL INDIVIDUAL

MÈTODE GRINBERG individual 

All llarg del curs s’ofereixen packs de 4 sessions individuals que constitueixen un procés intensiu d’aprenentatge. Aquestes 4 sesions se enfocan a superar alguna dificultat o limitació específica de l’alumne en el desenvolupament de la seva activitat com a actor (aprendre a gestionar la por escènica, estar més present, aprendre a expressar amb tot el cos, tenir més llibertat de moviment.

El Mètode Grinberg utilitza l’entrenament de la nostra atenció per deixar d’estar atrapats en rols que repetim de forma automàtica i que limiten o condicionen les nostres capacitats. La metodologia d’aprenentatge consisteix en utilitzar el tacte i diverses tècniques (relacionades amb la respiració, el control muscular, amb aprendre a fer silenci, entre d’altres) que amplien la nostra percepció del cos i com l’utilitzem i ens proporciona eines amb les què poder superar el què ens limita.

Si vols més informació sobre el Mètode Grinberg pots consultar la web oficial: www.grinbergmethod.com

Sessions individuals 60

TÈCNICA ALEXANDER individual

La Tècnica Alexander és un mètode a través del qual podem aprendre a utilitzar-nos d’una manera més eficient, coordinant el pensament amb el moviment, alliberant tensions i economitzant energia. Un sistema suau que ens ajuda a detectar i canviar els hàbits, tant posturals com d ́ús, que interfereixen en la ordenació i coordinació d’aquesta eina indispensable per a la vida que és el nostre cos.

A través d’activitats senzilles i des del moviment despertarem els receptors sensitius que es troben en els músculs, tendons i pell per tal de millorar la nostra propiocepció i el sentit de la cinestèsia i així millorar tant l’ús com la qualitat del propi moviment.

Les sessions volen posar a l’abast eines que, des de la Tècnica Alexander, permeten millorar la qualitat de moviment d’aquells intèrprets, com ara els músics, ballarins, actors o actrius, que fan servir el seu cos com a mitjà d’expressió. Aprendrem a fer-nos servir d’una manera més lliure des d’un cos conscient orientat cap a la disponibilitat.

Sessions individuals de 45 i 60 .