Descripció del projecte

“Los hijos perdidos de Dios” de la Companyia La Casa de Asterión creada per alumni: Júlia Barragán, Albert Miró, Júlia Morella (alumni del Grau en Interpretació) i Alexandre Fons (alumni deld Grau en Interpretació i Menció en Direcció escènica i dramatúrgia) al Teatre Tantarantana.

Alacant va ser la ciutat on els republicans van afusellar a José Antonio Primo de Rivera. Cada 20 de novembre, durant més de quaranta anys, falangistes de tota Espanya, ocupaven la ciutat per celebrar una missa fúnebre en el seu honor. Va ser llavors quan l’avi del meu amic va construir El Bancal, una casa als afores, on amagar-se amb la família cada aniversari del magnicidi.

Aquesta és la casa on som ara. Una casa plena d’habitacions, plenes de secrets sobre les tres generacions d’aquesta família.

A El Bancal hi té lloc la sobretaula més abundant i escassa del país. Una sobretaula de 80 anys. Una sobretaula de fantasmes i fantasies: Angelito, el cow-boy suïcida. El tio Pedro, el germà de l’avi del meu amic, esclau de la prostitució feixista. Maria José i Rosa, falleres del final de la dictadura, modernes i atees durant la transició. I el bufó Alvaro, la persona més jove en ser expulsada de totes les discoteques guiris de Benidorm.

‘Los hijos perdidos de Dios’ és una obra sobre la memòria, sobre les persones que recorden i les persones recordades. Fins i tot, i de vegades, sobre les persones que no recorden i les persones que no són recordades. Una obra en tres actes: la joventut de tres generacions, la mitologia d’una familia d’esquerres d’Alacant des dels anys 40 fins avui. La vida és el que passa entre dictadures, amor i festes. I quan menys t’ho esperes, ja l’has oblidat.

Del 18 de gener al 5 de febrer de 2023 a la sala Àtic22

Direcció: ALEXANDRE RODRÍGUEZ I FONS
Interpretació: JÚLIA BARRAGAN, ALBERT MIRÓ, JÚLIA MORELLA i ALEXANDRE FONS

Més informació a tantarantana.com/los-hijos-perdidos-de-dios