Descripció del projecte

L’alumna del Planter Vinyet Rodríguez Martín actua al curtmetratge “Trenc d’alba”, una producció d’ESCAC Films escrit i dirigit per Anna Llargués, nominada al Festival de Cannes 2023 dins de la secció “Selecció Cinef”, dedicada als films d’escoles de cinema.

El curtmetratge parla d’una família d’àmbit rural que viu en una masia aïllada, construïda pels seus avantpassats. A causa de la humitat i la incomunicació, mantenir-la s’ha fet impossible i s’ha arribat a declarar en ruïnes. No obstant això, la família lluita per salvar la que és casa seva. I mentrestant, l’Elián, un adolescent, i la Irene, la seva germana petita, recuperen una antiga afició de l’avi: amb enregistraments en súper-8, convertiran els espais en un record. En el procés, comencen a encuriosir-se per saber quin serà el seu nou lloc.

Trenc d’alba és una història sobre una casa que s’esmicola, sobre el creixement dels que hi viuen, sobre l’aïllament, l’amor i la por a la llibertat. Retrata el comiat d’un espai en doble format [Digital 1:85:1 · Súper-8 – 4:3]: una part de la pel·lícula la roda el mateix protagonista amb la càmera súper-8 de l’avi, convertint -mitjançant l’analògic- la casa en un record.

Més informació a https://escac.com/trenc-dalba