Descripció del projecte

Dijous 20 de juliol s’estrena ENUMA ELISH, TFC d’ESAD de direcció escènica i dramatúrgia d’ Ester Villamor amb Anna Maruny i Martina Tresserra a l’Institut del Teatre.

SINOPSI
Dues científiques en una estació espacial són les encarregades de crear un ésser capaç de produïr oxígen per ajudar a subsistir els humans en un planeta Terra on els nivells de CO2 comencen a ser incompatibles amb la vida.

La gent fuig cap als Pols. El Sistema ha creat espais de refugi momentani, no pot afrontar un èxode massiu de moment.
Des de l’espai exterior la Dra. Puig i la Dra. Reig observaran com tot canvia allà baix i com l’ésser que estan creant és més especial del què pensaven.
Enuma Elish és un espectacle teatral, visual i sonor que beu temàticament de la narrativa distòpica i de la percepció de la gran proximitat de l’inici i el final en tot plegat.
M’agradaria citar el visionari H.G.Wells i el seu desitjat epitafi que mai es va arribar a fer realitat: “I told you so. You damned fools”. I a un altre gran que ens ha acompanyat aquests mesos de creació i que ens ha alimentat, Samuel Beckett: “L’aire és ple dels nostres crits. Però el costum és una gran sordina”