Descripció del projecte

Els exalumnes Nuria Bonet exalumna d’interpretació i Tony Casla exalumne de direcció escènica i dramatúrgia estrenen L’esfondrament de la Casa Usher de Pablo Ley a l’Escenari Joan Brossa.

SINOPSI

L’esfondrament de la casa Usher és un dels relats més coneguts i reconeguts d’Edgar Allan Poe. La història que explica, amb una prosa d’una bellesa pròpia de la poesia, es pot enquadrar dintre del gènere de terror. És una univers ple de racons foscos, de boscos boirosos, de casalots vençuts pels anys i les esquerdes. Però és, sobretot, la història de dos germans, Roderick Usher i Lady Madeline, víctimes d’una estranya malaltia que fa que la mort sobrevoli en tot moment l’escena. La història l’explica un amic de la infància de Roderick amb qui manté llarguíssimes converses. Lady Madeline és, en el relat de Poe, un personatge fugaç com una ombra que passa en la llunyania.
La proposta tracta, justament, d’explicar la mateixa història des del punt de vista de Lady Madeline. Els seus són els ulls que ens miren en la foscor i ens glacen l’ànima.

Espectacle en català

FITXA ARTÍSTICA
Dramatúrgia i direcció Pablo Ley
Música i espai sonor Javier Gamazo
Direcció d’actors Tony Casla
Interpretació Núria Bonet
Il·luminació Conchita Pons
Vestuari Carme Trias
Tècnic Èric Rufo
Producció Projecte Galilei amb la col·laboració d’Eòlia I+D Espais de Creació

Agraïments Echedey Santana

Més informació a escenaribrossa.cat