El treball de Tomeu Vergés se situa entre el teatre i la dansa, però té sempre el cos com a punt de partida.
L’objectiu del taller és explorar el significat del no fer en relació directa amb l’acte creatiu i donar eines per poder continuar experimentant en el treball personal de creació.

Del 5 al 9 de setembre
D’11h a 14h
Hores del curs: 15h
Preu: 195€ /180€ alumnes d’Eòlia

En primer lloc, prepararem el cos amb una sèrie d’exercicis basats principalment en quatre punts: sentir, estar atent, experimentar i estar junts. També treballarem amb el ritme i la coordinació, que vindran a completar les eines per a arribar a estar disponibles i oberts a aquest deixar de fer per arribar al no fer.

A continuació, a partir d’una sèrie d’improvisacions posarem en joc el treball anterior i experimentarem el propòsit del taller: deixar de fer per connectar amb un mateix, amb l’altre, amb l’espai que ens envolta… permetre al cos que es relaxi, deixar que el cos es posi en moviment, que s’emocioni i, si cal, que parli i que acabi emanant mentides de veritat.

Taller dirigit a actors, ballarins i a tothom qui estigui interessat amb el treball del cos com a terreny d’exploració.

Curs de nivell mitjà-avançat

Tomeu Vergés

Coreògraf, ballarí i actor. Des del 1990 resideix a França, on hi ha desenvolupat gran part de la seva trajectòria professional. Després d’haver treballat amb importants coreògrafs francesos com Régine Chopinot o Carolyn Carlson, crea la seva companyia, Man Drake, amb seu a París.

Amb aquesta Cia. realitza una dotzena d’obres per a l’escenari i altres tantes performances o peces curtes que han estat presentades a nombrosos festivals d’arreu del món i en diverses ocasions a Barcelona, dins el marc del Festival Grec. El seu últim treball Jo, Antonio M ha estat estrenat a París, el passat mes de novembre. Aquesta tardor presentarà una de les seves performances, Que du bonheur(?), a diversos Centres cívics de BCN.

Paral·lelament, col·labora amb nombrosos directors de teatre, com Didier Ruiz amb el qui ha presentat un treball amb adolescents al CCCB i un altre, TRANS, al Teatre Lliure. Últimament, ha treballat amb la Magda Puyo per l’espectacle, I només jo vaig escaparme, presentat al Teatre LLiure i a Temprada alta.

Tomeu Vergés té una llarga experiència pedagògica que es tradueix en nombrosos tallers que imparteix a França, Espanya i a l’internacional (Canadà, Alemanya, Anglaterra, Egipte, Líban, Corea del Sud…).

Més informació a tomeovergesmandrake.com