La Companyia Eòlia té la voluntat de donar visibilitat als professionals que han cursat els estudis d’interpretació, direcció escènica i dramatúrgia a Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic ubicada a la ciutat de Barcelona des de l’any 2000. Es tracta d’una aposta estratègica per tal de donar valor afegit a la pròpia formació acadèmica amb un clar esperit de valor social i de creació de comunitat. 

La Companyia forma part d’un projecte més ambiciós que configura Eòlia com a centre de formació, creació, producció i exhibició de les arts escèniques. Un projecte global adreçat no només a actors/actrius, directors/es  i dramaturgs/gues.

OBRES DE LA COMPANYIA EÒLIA

La Plaça del Diamant – En cartell

De la mà del director i dramaturg Paco Mir, la Companyia Eòlia torna als escenaris del Teatre Poliorama, amb l’obra clàssica de Mercè Rodoreda.

Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s’anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. La Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l’època, veurà anar-se’n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills. Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure.
La novel·la és també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

Fitxa artística:
Direcció i Dramatúrgia : Paco Mir
Producció: Companyia Eòlia
Interpretada per: Carla Pueyo, Uri Callau, Núria Bonet, Georgina Llauradó, Rai Borrell, Fran Lahera i Ariadna Camps
Ajudant de Direcció: Tony Casla
Vestuari i escenografía: Jordi Bulbena
Projeccions : Berberecho productions
Música original : Jofre Bardagí
Disseny sonor: Ricardo González
Il·luminació : Ignasi Morros
Producció executiva:  Conchita Pons
Comunicació/Premsa: Xarli Diego

Dates i Horaris de funcions:

Estrena dimecres 2 d’octubre a les 20.30h

Funcions de dijous a diumenge:

Dijous 20.30h
Divendres 21h
Dissabte 18h i 20.30h
Diumenge 18h

COL·LOQUI POST-FUNCIÓ DIVENDRES 11 I DIJOUS 24 D’OCTUBRE

Venda d’entrades:  www.teatrepoliorama.com

 

NOTES DEL DIRECTOR   

L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre.
Paco Mir

 

RECULL DE PREMSA TEMPORADA OCTUBRE-NOVEMBRE AL TEATRE POLIORAMA DE BARCELONA

RECULL DE CRÍTIQUES


RECULL DE PREMSA TEMPORADA GENER-MARÇ AL TEATRE VICTÒRIA DE BARCELONA

 

DIARIS I PUBLICACIONS EN PAPER

  • LA VANGUARDIA
  • EL PUNT-AVUI
  • EL PAÍS
  • 20 MINUTOS
  • ABC
  • TIME-OUT
  • DIARI MARÍTIMAS (PORT DE BARCELONA)
  • L’INDEPENDENT DE GRÀCIA
  • LA TORRE DE BARCELONA
  • OH-PARAL.LEL

 

ENTREVISTES EN RÀDIO

 

IMATGES DEL BACKSTAGE

DIA DE L’ESTRENA

IMATGES DE L’OBRA

 

ENTREVISTA AL DIRECTOR PACO MIR I A “LES COLOMETES” 

 

Digue’m la veritat

El primer espectacle Digue’m la veritat és el primer títol per la Cia. Eòlia, amb dramatúrgia de Pablo Ley i direcció de Josep Galindo que són els màxims impulsors de la creació de la companyia i també professors i associats d’Eòlia. Les 4 actrius i els 3 actors encarregats de la interpretació van ser seleccionats per aquest projecte a partir d’ una convocatòria de casting adreçada a 120 ex alumnes i són Tasio Acezat, Cristina Blanco, Rai Borrell, Sonia Espinosa, Eugènia Manzanares, Kathy Sey i Toni Soldevila.

El disseny de llum i la concepció sonora van a càrrec de l’Anna Espunya i d’en Javier Gamazo respectivament. De la producció executiva s’encarrega Ana Esteban.

Invasió subtil i altres contes de Pere Calders

La segona producció de la Companyia Eòlia, amb dramatúrgia de Paco Mir i direcció de Gilbert Bosch, en aquesta ocasió va comptar amb els actors Nico Bassó, Joan Codina i Meritxell Termes, tots tres exalumnes d’Eòlia. Estrenada al gener del 2016 al Teatre Poliorama.

Invasió Subtil. Cia + Paco Mir

Muntatge teatral Invasio subtil i altres contes de Pere Calders per la Companyia Eolia amb els actors Nico Basso, Joan Codina i Meritxell Termes, dirigida per Paco Mir i Gilbert Bosch. Teatre Poliorama Gener 2016. Foto Robert Ramos

Muntatge teatral Invasio subtil i altres contes de Pere Calders per la Companyia Eolia amb els actors Nico Basso, Joan Codina i Meritxell Termes, dirigida per Paco Mir i Gilbert Bosch. Teatre Poliorama Gener 2016. Foto Robert Ramos