Una peça i un concertant

Es treballarà la INTEL·LIGIBILITAT i L’EXPRESSIVITAT. LA MÚSICA ÉS LA LLETRA. El sentit general d’allò que es vol dir, la prosòdia, dicció, accentuació com a primer pas per a una interpretació musical correcta. Desbloquejarem el GEST i L’ENERGIA, identificarem els “tics” gestuals” i els dèficits o superàvits de tensió. Treballarem la dualitat MATÍS/ENERGIA en la interpretació. Buscarem el CONFLICTE de la peça i en desenvoluparem la dramatúrgia. Es treballarà sobre la comprensió del text, la dramatúrgia, el context històric de la creació, el recorregut emocional, el suport tècnic expressiu i les estratègies de recepció de les peces escollides per l’alumne.

El curs tindrà el format de Masterclass. Cada alumne actiu matriculat al curs complet treballarà com a mínim 4 vegades davant els altres durant els dies de curs en un horari estipulat. També hi haurà sessions compartides per treballar concertants que es repartiran en funció de les sessions contractades. És important assistir al màxim d’hores del curs mentre els altres alumnes treballen, a fi de comprendre millor la feina que s’hi està realitzant.

Els alumnes actius hauran de preparar un solo i un concertant de memòria en català, castellà, francès, italià o anglès per tal de treballar amb comoditat i llibertat. Les peces escollides s’hauran de comunicar quinze dies abans del començament del curs a l’organització per tal de fer-les conèixer amb antelació a la pianista i als docents. Cada alumne també treballarà un concertant que decidirà la coordinació del curs uns dies abans.

El curs inclou un assaig amb el pianista de les peces que es treballaran al curs, en un horari a concretar abans de l ’inici. La selecció de cantants i fragments del concert final seran una decisió de Joan LLuis Bozzo. El curs es reserva el dret a afegir els concertants necessaris, tot fent treballar mes a algun cantant si el bon funcionament del curs ho requereix.

DATES I HORARIS

Del 20 al 23 d’abril de 2023

Dijous 20 de 16h a 20h
Divendres 21 de 12h a 15h i de 16h a 19.30h
Dissabte 22 d’11h a 14h i de 16h a 19.30h
Diumenge 23 d’11h a 14h i de 16h a 19.30h i concert a les 20h a Espai 11

Horari de les sessions individuals adaptades a la disponiblitat de l’alumne, al llarg dels 4 dies de curs.

PREUS:
Curs complet: 350€
Curs parcial: 270€
Preus oients:  90€ (completa) – 35€ (1 dia) – 20€ (mig dia)

INSCRIPCIONS:
En aquest enllaçwww.eolia.cat/inscripcions

Coordinació: Anna Feu
Pianista: Akiko Nomoto i Viviana Salisi

.

IMATGES DELS CURSOS:

Del 13 al 16 de maig de 2022


De l’11 al 14 d’abril de 2019


Del 6 al 8 d’abril de 2018


.

Del 21 al 24 d’abril de 2017


.

Imatges del concert 24 d’abril de 2017 al Teatre Eòlia


.

JOAN LLUÍS BOZZO

Es va interessar pel teatre quan era un adolescent, fent petits papers d’ Els Pastorets en els «Lluïsos de Gràcia» de Barcelona.
Als 17 anys va començar a dirigir els seus propis espectacles i, posteriorment, va ingressar a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va estudiar Filologia Catalana. El 1971 va fundar la «comuna teatral» amb la qual va recórrer totes les poblacions de Catalunya fent teatre de carrer.
L’any 1973 s’incorpora al món professional amb la companyia de Pau Garsaball fent d’ajudant de direcció a l’obra Berenàveu a les fosques de J. M. Benet i Jornet.
Uns anys després va obtenir un gran èxit de públic al dirigir Les Troianes d’Eurípides-Sartre amb un grup semiprofessional que ell mateix va formar a la Universitat. Després va treballar com a actor en diversos muntatges teatrals i també a la televisió.
A inicis de 1978 s’incorpora a Dagoll Dagom, on va participar com a actor i membre de l’equip a Antaviana, La nit de Sant Joan i Glups! Posteriorment es va encarregar de la direcció dels espectacles de la companyia: El Mikado, Mar i cel, Flor de nit, T’odio, amor meu, Pigmalió, Els pirates, Cacao, Poe, La Perritxola, les reposicions de Mar i cel i El Mikado; així com les sèries televisives Oh, Europa!, Oh, Espanya!, La memòria dels cargols, i Psico-express, les quals va participar en la confecció del guió i alhora va ser coprotagonista. Recentment ha dirigit dues temporades de la sèrie La Sagrada Família per a TV3.
També ha dirigit altres espectacles com Sin palabras, de Pepe Rubianes, La botiga dels horrors, Quartetto da cinque, Estrips, El retaule del flautista i Maror per al Centre Dramàtic de la Generalitat; i les òperes Don Pasquale, de Donizetti, L’any de Gràcia, de A. Sardà, i Rigoletto de Verdi.
Ha dirigit també El llibertí i el musicals Boscos Endins, Aloma, Cop de Rock, La Família Irreal, MAR I CEL, SCARAMOUCHE i MAREMAR que actualment s’està representant al Teatre Poliorama de Barcelona.
És autor del llibre Còmica tribu i de l’obra teatral Còmica Vida i dels volums de memòries: Memòries trobades en una furgoneta, Viatge al centre del musical i Pepe i jo i L’Ofici del Comediant.