Des de la seva fundació, Eòlia ha produït espectacles pels de tallers de creació amb els estudiants de quart curs, amb directors i dramaturgs com Jordi Casanovas (Sopar amb batalla), Jordi Prat i Coll (Hybris), Josep Galindo i Pablo Ley ,(Èdip 1,2,3,4, Alícia ja no viu aquí i El viatge d’Orfeu), Pau Miró (Banal Sessions of Fedra), Toni Casares (Crim i càstig), Carles Mallol (La gent molesta), Roberto Romei (Romeu i Julieta són morts), Cristina Clemente (Love Verkanding), Álex Mañas (El cuadro, o el principio del fin), Jordi Faura i Abel Coll (Viral), Marc Martínez i Sergi Pompermaier (El Plata).

Una bona part d’aquests espectacles s’han pogut veure a sales comercials en temporada i han generat noves companyies que també fan gira per Catalunya. El 2015, amb una trajectòria de 15 anys , Eòlia fa un pas endavant i posa en marxa una etapa per entrar de manera plena en la producció professional d’espectacles teatrals. És el salt qualitatiu lògic d’un projecte dedicat a la formació d’actors, dramaturgs i directors teatrals i s’embarca en la creació d’una companyia teatral professional en tots els seus aspectes: l’artístic, el tècnic, de producció i distribució i també pel que fa a la creació i fidelització de públics.

La Companyia Eòlia

Una nova companyia teatral La Companyia Eòlia neix amb la voluntat de donar visibilitat als professionals que han estat alumnes d’interpretació de l’Escola d’Art Dramàtic Eòlia, tant si han seguit la modalitat d’estudis lliures (la primera promoció és del 2003) com si s’han format a l’Escola Superior (la primera promoció es va graduar el curs 2015/16). Tot i que la llista dels actors i actrius ex alumnes que actuen habitualment als teatres de la ciutat comença a ser llarga, considerem la creació d’una companyia pròpia com una iniciativa lògica i conseqüent per tal d’oferir un lloc de retrobament i posada en comú de les experiències que es van adquirint en la carrera professional. Es tracta d’una aposta estratègica per tal de donar valor afegit a la pròpia formació acadèmica amb un clar esperit de valor social i de creació de comunitat.

La Companyia forma part d’un projecte més ambiciós que ha de configurar Eòlia com a centre de formació, creació, producció i exhibició de les arts escèniques. Un projecte global adreçat no només a futurs actors, directors i dramaturgs sinó també al públic a través d’una Escola de l’Espectador. Per assolir aquests objectius, Eòlia compta amb uns recursos molt apreciables com són els dramaturgs i directors teatrals que col·laboren com a professors del centre, Teatre Eòlia i espais de creació i d’assaig propis. Segons les característiques de cada projecte, també s’establiran acords amb diferents agents del sector tant de titularitat pública com privada per a dur a terme coproduccions i col·laboracions per a l’exhibició i la creació.

 

OBRES DE LA COMPANYIA EÒLIA

La Plaça del Diamant

De la mà del director i dramaturg Paco Mir, la Companyia Eòlia torna als escenaris del Teatre Victòria, amb l’obra clàssica de Mercè Rodoreda.

Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s’anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. La Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l’època, veurà anar-se’n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills. Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure.
La novel·la és també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

Fitxa artística:
Direcció i Dramatúrgia : Paco Mir
Producció: Companyia Eòlia
Interpretada per: Carla Pueyo, Uri Callau, Núria Bonet, Georgina Llauradó, Rai Borrell, Fran Lahera i Ariadna Camps
Ajudant de Direcció: Tony Casla
Vestuari i escenografía: Jordi Bulbena
Projeccions : Berberecho productions
Música original : Jofre Bardagí
Disseny sonor: Ricardo González
Il·luminació : Ignasi Morros
Producció executiva:  Conchita Pons

 

Dates i Horaris de funcions:

08         gener 2019       20.30h
15         gener 2019       20.30h
22         gener 2019       20.30h
29         gener 2019       20.30h
19         febrer 2019      20.30h
25         febrer 2019      20.30h
26         febrer 2019      20.30h
06         març 2019        20.30h
07         març 2019        20.30h
13         març 2019        20.30h
14         març 2019        20.30h

Venda d’entrades:  www.teatrevictoria.com

NOTES DEL DIRECTOR   

L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre.
Paco Mir

 

PRENSA

 

IMATGES DEL BACKSTAGE

DIA DE L’ESTRENA

IMATGES DE L’OBRA

 

ENTREVISTA AL DIRECTOR PACO MIR I A “LES COLOMETES” 

 

Digue’m la veritat

El primer espectacle Digue’m la veritat és el primer títol per la Cia. Eòlia, amb dramatúrgia de Pablo Ley i direcció de Josep Galindo que són els màxims impulsors de la creació de la companyia i també professors i associats d’Eòlia. Les 4 actrius i els 3 actors encarregats de la interpretació van ser seleccionats per aquest projecte a partir d’ una convocatòria de casting adreçada a 120 ex alumnes i són Tasio Acezat, Cristina Blanco, Rai Borrell, Sonia Espinosa, Eugènia Manzanares, Kathy Sey i Toni Soldevila.

El disseny de llum i la concepció sonora van a càrrec de l’Anna Espunya i d’en Javier Gamazo respectivament. De la producció executiva s’encarrega Ana Esteban.

Invasió subtil i altres contes de Pere Calders

La segona producció de la Companyia Eòlia, amb dramatúrgia de Paco Mir i direcció de Gilbert Bosch, en aquesta ocasió va comptar amb els actors Nico Bassó, Joan Codina i Meritxell Termes, tots tres exalumnes d’Eòlia. Estrenada al gener del 2016 al Teatre Poliorama.

Invasió Subtil. Cia + Paco Mir

Muntatge teatral Invasio subtil i altres contes de Pere Calders per la Companyia Eolia amb els actors Nico Basso, Joan Codina i Meritxell Termes, dirigida per Paco Mir i Gilbert Bosch. Teatre Poliorama Gener 2016. Foto Robert Ramos

Muntatge teatral Invasio subtil i altres contes de Pere Calders per la Companyia Eolia amb els actors Nico Basso, Joan Codina i Meritxell Termes, dirigida per Paco Mir i Gilbert Bosch. Teatre Poliorama Gener 2016. Foto Robert Ramos

 

Vols rebre més informació de la Companyia Eòlia?  

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)