Antecedents

Des de la seva fundació, Eòlia ha produït espectacles pels de tallers de creació amb els estudiants de quart curs, amb directors i dramaturgs com Jordi Casanovas (Sopar amb batalla), Jordi Prat i Coll (Hybris), Josep Galindo i Pablo Ley,( Èdip 1,2,3,4, Alícia ja no viu aquí i El viatge d’Orfeu), Pau Miró (Banal Sessions of Fedra), Toni Casares (Crim i càstig), Carles Mallol (La gent molesta), Roberto Romei (Romeu i Julieta són morts), Cristina Clemente (Love Verkanding), Álex Mañas (El cuadro, o el principio del fin), Jordi Faura i Abel Coll (Viral), Marc Martínez i Sergi Pompermaier (El Plata).

Una bona part d’aquests espectacles s’han pogut veure a sales comercials en temporada i han generat noves companyies que també fan gira per Catalunya. El 2015, amb una trajectòria de 15 anys , Eòlia fa un pas endavant i posa en marxa una etapa per entrar de manera plena en la producció professional d’espectacles teatrals. És el salt qualitatiu lògic d’un projecte dedicat a la formació d’actors, dramaturgs i directors teatrals i s’embarca en la creació d’una companyia teatral professional en tots els seus aspectes: l’artístic, el tècnic, de producció i distribució i també pel que fa a la creació i fidelització de públics.

La Companyia Eòlia

Una nova companyia teatral La Companyia Eòlia neix amb la voluntat de donar visibilitat als professionals que han estat alumnes d’interpretació de l’Escola d’Art Dramàtic Eòlia, tant si han seguit la modalitat d’estudis lliures (la primera promoció és del 2003) com si s’han format a l’Escola Superior (la primera promoció es va graduar el curs 2015/16). Tot i que la llista dels actors i actrius ex alumnes que actuen habitualment als teatres de la ciutat comença a ser llarga, considerem la creació d’una companyia pròpia com una iniciativa lògica i conseqüent per tal d’oferir un lloc de retrobament i posada en comú de les experiències que es van adquirint en la carrera professional. Es tracta d’una aposta estratègica per tal de donar valor afegit a la pròpia formació acadèmica amb un clar esperit de valor social i de creació de comunitat.

La Companyia forma part d’un projecte més ambiciós que ha de configurar Eòlia com a centre de formació, creació, producció i exhibició de les arts escèniques. Un projecte global adreçat no només a futurs actors, directors i dramaturgs sinó també al públic a través d’una Escola de l’Espectador. Per assolir aquests objectius, Eòlia compta amb uns recursos molt apreciables com són els dramaturgs i directors teatrals que col·laboren com a professors del centre, Teatre Eòlia i espais de creació i d’assaig propis. Segons les característiques de cada projecte, també s’establiran acords amb diferents agents del sector tant de titularitat pública com privada per a dur a terme coproduccions i col·laboracions per a l’exhibició i la creació.

BANNER CONVODIAMANT FACEBOOK

Més informació en aquest enllaç: Convocatòria càsting Cia Eòlia


Digue’m la veritat

El primer espectacle Digue’m la veritat és el primer títol per la Cia. Eòlia, amb dramatúrgia de Pablo Ley i direcció de Josep Galindo que són els màxims impulsors de la creació de la companyia i també professors i associats d’Eòlia. Les 4 actrius i els 3 actors encarregats de la interpretació van ser seleccionats per aquest projecte a partir d’ una convocatòria de casting adreçada a 120 ex alumnes i són Tasio Acezat, Cristina Blanco, Rai Borrell, Sonia Espinosa, Eugènia Manzanares, Kathy Sey i Toni Soldevila.

El disseny de llum i la concepció sonora van a càrrec de l’Anna Espunya i d’en Javier Gamazo respectivament. De la producció executiva s’encarrega Ana Esteban.

Invasió subtil i altres contes de Pere Calders

La segona producció de la Companyia Eòlia, amb dramatúrgia de Paco Mir i direcció de Gilbert Bosch, en aquesta ocasió va comptar amb els actors Nico Bassó, Joan Codina i Meritxell Termes, tots tres exalumnes d’Eòlia. Estrenada al gener del 2016 al Teatre Poliorama.

Invasió Subtil. Cia + Paco Mir

Muntatge teatral Invasio subtil i altres contes de Pere Calders per la Companyia Eolia amb els actors Nico Basso, Joan Codina i Meritxell Termes, dirigida per Paco Mir i Gilbert Bosch. Teatre Poliorama Gener 2016. Foto Robert Ramos

Muntatge teatral Invasio subtil i altres contes de Pere Calders per la Companyia Eolia amb els actors Nico Basso, Joan Codina i Meritxell Termes, dirigida per Paco Mir i Gilbert Bosch. Teatre Poliorama Gener 2016. Foto Robert Ramos