Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

La vida és una ficció basada en fets reals

De la ficció individual a la ficció col·lectiva. De les històries creades pels poderosos per controlar els més febles a l’autoengany que ens creem per sobreviure.
El filòsof Slavoj Žižek diu que necessitem la ficció per afrontar la vida, per digerir-la. Ens cal viure en un relat, perquè la realitat real és traumàtica, excessiva, inassumible. Per protegir-nos-en, vivim en un món que, de tan hiperrealista, és profundament irreal, i comencem a percebre la realitat real com una entitat virtual, una il·lusió, un malson.

Un viatge escènic que no vol ser una fugida de la caverna platònica, sinó una davallada conscient a les seves grutes més fosques.

Per què necessitem mentir i mentir-nos? Anhelem o temem la realitat? Fins a quin punt estem disposats a deixar-nos enganyar?

Amb aquesta obra, volem fer reflexionar el públic sobre els límits entre ficció i realitat, entre veritat i mentida, i, fins i tot, fer que es qüestioni si aquests límits existeixen o no. Ho fem combinant escenes còmiques i dramàtiques, realistes i grotesques, traslladant tota la recerca conceptual que hi ha darrere del projecte a un codi tangible, entretingut per a l’espectador, però que alhora li desperti l’esperit crític. D’acord amb la temàtica de l’obra, la majoria d’escenes estan basades o inspirades en fets reals (experiències pròpies de les intèrprets, recreació de fets històrics, etc.). Partim de la primera gran mentida que destapem en la infància, el relat dels Reis d’Orient (o el Tió, o el Pare Noel). Així mateix, naveguem dels relats polítics generats a partir de la catàstrofe de l’11-S a Nova York, a la falsedat perversa dels reality shows; del dogma patriarcal impulsat per les grans religions, al miler de falses creences i llegendes urbanes que ens hem anat creient generació rere generació. Tot plegat, sempre amb un marcat codi teatral que busca riure del que és seriós, fins i tot del que és traumàtic, i jugar amb el públic; veure fins on poden tensar-se les cordes que separen realitat i ficció.

La Companyia

Direcció: Jorge-Yamam Serrano
Ajudants de direcció: Sara Sors, Alejandro R. Rodríguez
Dramatúrgia: Creació col·lectiva
Intèrprets: Ariadna Barbeta, Paula Castillo, Diana Hermoso, Nil Martín, Elisenda Riera, Júlia Sardà

Una coproducció d’Eòlia i+D i Misèria i Companyia.
Espectacle sorgit dels Espais de Creació Eòlia i+D

Share This Story, Choose Your Platform!