El dia 7 de juliol ha començat el treball del Grup de Recerca d’Eòlia ESAD en col·laboració amb Articulate Anatomy, companyia teatral irlandesa. El títol del projecte és “Donant veu al silenci“. Fins al final d’aquest mes els participants, 4 actors irlandesos i 4 alumnes d’Eòlia, es submergiran en un procés d’investigació com des del teatre es pot donar veu a emocions i fets silenciats (memòria històrica, trauma, fets silenciats, vivències callades), d’un col·lectiu o d’una persona, produint un efecte sanador, alliberador mitjançant el compartir i el fet de ser vist i ser mirat en comptes de ser exclòs.

Al final d’aquesta taller, el dia 26 de juliol, es farà una presentació davant del públic al teatre Plataforma i+d. Després, cada grup continuarà la recerca durant el curs acadèmic 2015-2016 al seu país. La segona trobada tindrà lloc a Irlanda al juliol del 2016 i, a més, se’n farà una mostra oberta a la Conferència Internacional Freedom and Focus Fitzmaurice Voicework® que es celebrarà a Dublín.

El treball serà guiat per Helena Walsh (actriu, docent i codirectora d’Articulate Anatomy), i, per part d’Eòlia, per Rosa Galindo (codirectora d’Eòlia ESAD, actriu, cantant i docent) i Franco Piccinno (pianista).

irish-catalan-journey-eolia-800