A través d’aquest intensiu, parlarem de conceptes bàsics de dramatúrgia, escriurem escenes per després destruir-les i per reconstruir-les més tard, però sobretot, ens centrarem en trobar estratègies i mètodes per desbloquejar-nos i diferents motors per inspirar-nos.

Del 22 al 26 de juliol de 2024
De 17h a 20h
Preu: 175€ / 150€ alumnes d’Eòlia

A escriure s’aprèn escrivint. Però … sempre fa pànic, o mandra, o busquem diferents excuses per no fer-ho i després no ensenyar-ho a ningú. A través d’aquest intensiu, parlarem de conceptes bàsics de dramatúrgia, escriurem escenes per després destruir-les i per reconstruir-les més tard, però sobretot, ens centrarem en trobar:

  • Estratègies i mètodes per seure a escriure o desbloquejar-nos (és una decisió, i un sacrifici – sempre triaries una altra cosa millor a fer-).
  • Diferents motors per inspirar-nos, i escriure del que realment volem i sobretot, treure’ns la por a fer-ho (les cançons de trap o cursis també valen).
  • I per acabar, intentaré que ens quedi clar que escriure no és, tan complicat i solemne com es creu, si ets fidel a tu mateix/a. Així que, en aquestes dues setmanes, intentarem escriure, tant com puguem.

PD: Porteu seleccionada una escena, un videoclip, una foto o pintura i cançons diverses. Recordeu dur el portàtil i auriculars per escoltar música.

Daniel J. Meyer

Dramaturg, director teatral i professor de dramatúrgia.
Va estudiar Arts del Teatre a COSATYC/ANDAMIO 90 amb
especialització de direcció teatral i interpretació. Viu a Barcelona fa 20 anys on ha desenvolupat la seva trajectòria professional.

Autor de diverses obres teatrals, entre les quals destaca A.K.A (Also Known As) traduïda a 9 idiomes, estrenada a diversos països (Argentina, Grècia -2024–, Finlàndia –2024–, properes produccions a confirmar) publicada (en català -Ed. Flyhard, castellà – Ed. Antígona i alemany – Neofilis) multi-premiada (Premi MAX, Butaca i Florenci Uruguai., Premis Hugo Argentina, entre d’altres)
UPPGIVENHET (Teatre Nacional de Catalunya, gener 2023 – publicada per TNC),
SCRATCH (Villarroel, 2023 – publicada per la Fundació SGAE), SHOÀ, i ha escrit i dirigit totes les obres de DESCARTABLE TEATRE.

A la temporada 2023/24 es va estrenar a Barcelona la seva obra PRIVATE, al Teatre Gaudí (Barcelona), i l’obra LLEGAT al Teatre Akadèmia (Barcelona)

Ha treballat amb companyies en qualitat de director, dramaturg, o assessor i en diversos musicals de gran format al departament de direcció. En l’àmbit pedagògic ha fet classes per tot el territori.
Soci fundador juntament amb Montse Rodríguez Clusella de la productora AKA TEATRO.