Inscrivint-te en aquests campaments estàs contribuïnt amb una donació a la Fundació Miranda.

 

Demana’ns més informació dels campaments 

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Com arribar a Pla de l’Orri?

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de Privadesa.
I Accept

Campaments organitzats per Fundació Miranda amb col·laboració d’Eòlia al Pla de l’Orri, Alt Berguedà (a 1h i 45 min. de Barcelona).

CONVIVÈNCIES CREATIVES I CAMPS DE VIDA

Una escola de vida a la natura entre cavalls lliures”

 

EL PLA DE L’ORRI I ELS CAVALLS LLIURES

Un espai natural a alta muntanya on els cavalls són lliures. Un món on cavalls i humans poden comunicar-se i establir vincles de confiança per a tota la vida. Una oportunitat de connectar amb la nostra essència i recordar que nosaltres també som natura.

Qué oferim?

El marc de la fundació és molt ampli i som un equip que compartim valors i propòsits,  i que des de diverses àrees, oferim la nostra presència i experiència als infants i joves dels campaments.

Aquesta riquesa ens permet despertar i acollir inquietuds de vida, artístiques, de comunicació i vincle amb animals, mediambientals, nutricionals…

 

ELS CAMPAMENTS

La convivència s’orienta a desplegar la consciència i gaudir i compartir aquest procés personal i de grup.

Amb l’acompanyament volem deixar espai a l’adonar-nos-en de cadascú, afavorint la responsabilitat, el respecte per les diferents sensibilitats en el grup i la col·laboració mútua. Les tasques i rituals quotidians, les relacions entre nosaltres i també amb els animals, l’entorn natural, el training d’escolta i el procés creatiu ens permeten que sorgeixin múltiples situacions on ens adonem de com estem, de què fem i quina intenció tenim, de reconèixer límits i obrir-nos a noves possibilitats. Les responsables del grup, Teresa i Noemi, tenim recorregut artístic professional i recorregut pedagògic en la línea de la educació viva amb experiència en els campaments de la fundació. A més a més comptem tres dies de cada setmana amb l’Anna Àlvarez, que ens acompanya des de la mirada sistèmica en el vincle amb els cavalls i gossos.

 

LES NOSTRES ACTIVITATS

Múltiples oportunitats d’escoltar i de sentir-se escoltat amb persones, amb animals, a la natura…

 • Training d’escolta.
 • Coaching amb cavalls i gossos.
 • Procés creatiu.
 • Etologia dels cavalls lliures i senyals de calma.
 • Tasques de finca i de custòdia del territori.
 • Rotllanes diàries on podem compartir el nostre procés de grup.
 • Excursions amb picnic.
 • Passejades rituals.
 • Passejada de silenci a la trobada de senyals del Gall Fer i de fauna autòctona.
 • Històries de vides de cavalls i gossos.
 • Contacontes cada nit.
 • Nits a vessar d’estels.
 • Temps lliure amb l’opció d’embarcar-se en projectes individuals o grupals.
 • Material d’expressió plàstica.
 • Trencaclosques d’enginy, cartes, jocs de taula i llibres seleccionats.

 

Training d’escolta:

En coherència amb l’acompanyament i com un entrenament de l’atenció i del nostre cos, per sensibilitzar-nos i empoderar-nos. Ho fem a través de rituals i pràctiques, de jocs d’atenció, jocs d’estructura física i de descàrrega energètica.

 

Coaching amb cavalls i gossos- Presència i vincle:

La metodologia sistèmica contempla a la persona com a part d’un sistema, en primer lloc familiar però també social. Aquesta mirada fa que l’aspecte relacional sigui rellevant. El fet de relacionar-nos amb els sistemes sans i equilibrats dels cavalls i dels gossos de la Fundació, ens permet comunicar-nos i construir relacions amb responsabilitat, sensibilitat i respecte.

Per mitjà de diferents pràctiques anirem experimentant amb l’escolta, la presència, el llenguatge

no verbal, la gestió emocional, el lideratge i la col·laboració.

 

Procés creatiu:

El procés creatiu genera un espai màgic, on gaudir de la presència en comunicació. Tothom té cabuda i pot trobar la seva manera d’aportar a la creació col·lectiva. Ens trobarem amb la nostra riquesa perceptiva i expressiva per experimentar des de la pròpia sensibilitat, la imaginació, la mimesi amb la natura, la coralitat i sintonia amb altres éssers. Dramatúrgies de paraules, moviments, formes, dissenys, sons, textures…

Convidarem a l’estima pel fet creatiu, més enllà de l’afinitat i gustos personals.

Els referents i fonaments de la nostra proposta són l’ATB (Awareness Through the Body) i la consciència sensorial, la dansa i el teatre des de múltiples aproximacions incloent-hi la dansa de contacte, els viewpoints, el katsugen i yuki, l’aikido, el yoga, el teatre físic i l’acrobàcia.

 

Tasques de finca i de cura de l’entorn:

Tindrem cura del territori que ens acull contribuint amb la nostra energia a petites tasques de la finca i a projectes dins del pla de custòdia del territori com el projecte de conservació del gall fer, de les molleres calcàries i del bosc madur. Adequarem la varietat de tasques a les característiques de cada grup (detecció i eliminació de plantes invasores, neteja de bosc recollida de brossa, construcció de refugis i abeuradors per animalons i insectes).

ESTRUCTURA TEMPORAL

L’experiència ens diu que cada campament ha estat i serà diferent, el fem entre totes i tots. L’horari i les propostes s’adeqüen al ritme i a les necessitats del grup. Prioritzarem aquelles activitats que afavoreixen el propòsit dels campaments i un procés enriquidor.

Tenim una estructura temporal flexible al llarg dels sis dies dels campaments per tal de donar cabuda a tothom i adaptar-nos al màxim al procés del grup i a la climatologia.

DATES i HORARIS

Consulta horaris i preus a www.fundaciomiranda.org/activitats