Campaments organitzats per Fundació Miranda amb col·laboració d’Eòlia al Pla de l’Orri, Alt Berguedà (a 1h i 45 min. de Barcelona). Campaments realitzats per Teresa Garcia Valenzuela, Noemi Delgado, Anna Alvarez i Rosa Galindo.

CONVIVÈNCIES CREATIVES I CAMPS DE VIDA

Una escola de vida a la natura entre cavalls lliures”

 

EL PLA DE L’ORRI I ELS CAVALLS LLIURES

Un espai natural a alta muntanya on els cavalls són lliures. Un món on cavalls i humans poden comunicar-se i establir vincles de confiança per a tota la vida. Una oportunitat de connectar amb la nostra essència i recordar que nosaltres també som natura.

Qué oferim?

El marc de la fundació és molt ampli i som un equip que compartim valors i propòsits,  i que des de diverses àrees, oferim la nostra presència i experiència als infants i joves dels campaments.

Aquesta riquesa ens permet despertar i acollir inquietuds de vida, artístiques, de comunicació i vincle amb animals, mediambientals, nutricionals…

 

ELS CAMPAMENTS

La convivència s’orienta a desplegar la consciència i gaudir i compartir aquest procés personal i de grup.

Amb l’acompanyament volem deixar espai a l’adonar-nos-en de cadascú, afavorint la responsabilitat, el respecte per les diferents sensibilitats en el grup i la col·laboració mútua. Les tasques i rituals quotidians, les relacions entre nosaltres i també amb els animals, l’entorn natural, el training d’escolta i el procés creatiu ens permeten que sorgeixin múltiples situacions on ens adonem de com estem, de què fem i quina intenció tenim, de reconèixer límits i obrir-nos a noves possibilitats. Les responsables del grup, Teresa i Noemi, tenim recorregut artístic professional i recorregut pedagògic en la línea de la educació viva amb experiència en els campaments de la fundació. A més a més comptem tres dies de cada setmana amb l’Anna Àlvarez, que ens acompanya des de la mirada sistèmica en el vincle amb els cavalls i gossos.

 

LES NOSTRES ACTIVITATS

Múltiples oportunitats d’escoltar i de sentir-se escoltat amb persones, amb animals, a la natura…

 • Training d’escolta.
 • Coaching amb cavalls i gossos.
 • Procés creatiu.
 • Etologia dels cavalls lliures i senyals de calma.
 • Tasques de finca i de custòdia del territori.
 • Rotllanes diàries on podem compartir el nostre procés de grup.
 • Excursions amb picnic.
 • Passejades rituals.
 • Passejada de silenci a la trobada de senyals del Gall Fer i de fauna autòctona.
 • Històries de vides de cavalls i gossos.
 • Contacontes cada nit.
 • Nits a vessar d’estels.
 • Temps lliure amb l’opció d’embarcar-se en projectes individuals o grupals.
 • Material d’expressió plàstica.
 • Trencaclosques d’enginy, cartes, jocs de taula i llibres seleccionats.

 

Training d’escolta:

En coherència amb l’acompanyament i com un entrenament de l’atenció i del nostre cos, per sensibilitzar-nos i empoderar-nos. Ho fem a través de rituals i pràctiques, de jocs d’atenció, jocs d’estructura física i de descàrrega energètica.

 

Coaching amb cavalls i gossos- Presència i vincle:

La metodologia sistèmica contempla a la persona com a part d’un sistema, en primer lloc familiar però també social. Aquesta mirada fa que l’aspecte relacional sigui rellevant. El fet de relacionar-nos amb els sistemes sans i equilibrats dels cavalls i dels gossos de la Fundació, ens permet comunicar-nos i construir relacions amb responsabilitat, sensibilitat i respecte.

Per mitjà de diferents pràctiques anirem experimentant amb l’escolta, la presència, el llenguatge

no verbal, la gestió emocional, el lideratge i la col·laboració.

 

Procés creatiu:

El procés creatiu genera un espai màgic, on gaudir de la presència en comunicació. Tothom té cabuda i pot trobar la seva manera d’aportar a la creació col·lectiva. Ens trobarem amb la nostra riquesa perceptiva i expressiva per experimentar des de la pròpia sensibilitat, la imaginació, la mimesi amb la natura, la coralitat i sintonia amb altres éssers. Dramatúrgies de paraules, moviments, formes, dissenys, sons, textures…

Convidarem a l’estima pel fet creatiu, més enllà de l’afinitat i gustos personals.

Els referents i fonaments de la nostra proposta són l’ATB (Awareness Through the Body) i la consciència sensorial, la dansa i el teatre des de múltiples aproximacions incloent-hi la dansa de contacte, els viewpoints, el katsugen i yuki, l’aikido, el yoga, el teatre físic i l’acrobàcia.

 

Tasques de finca i de cura de l’entorn:

Tindrem cura del territori que ens acull contribuint amb la nostra energia a petites tasques de la finca i a projectes dins del pla de custòdia del territori com el projecte de conservació del gall fer, de les molleres calcàries i del bosc madur. Adequarem la varietat de tasques a les característiques de cada grup (detecció i eliminació de plantes invasores, neteja de bosc recollida de brossa, construcció de refugis i abeuradors per animalons i insectes).

ESTRUCTURA TEMPORAL

L’experiència ens diu que cada campament ha estat i serà diferent, el fem entre totes i tots. L’horari i les propostes s’adeqüen al ritme i a les necessitats del grup. Prioritzarem aquelles activitats que afavoreixen el propòsit dels campaments i un procés enriquidor.

Tenim una estructura temporal flexible al llarg dels sis dies dels campaments per tal de donar cabuda a tothom i adaptar-nos al màxim al procés del grup i a la climatologia.

DATES i HORARIS

HORARIS DIARIS

Preus

 • Setmana del 24 al 29 de juny 500€ (6 dies)

 • Resta de setmanes 525 € (7 dies)

*5% de descompte per socis. Com fer-me soci? fes clic en aquest enllaç: fundaciomiranda.org/become_partner
*10% de descompte per padrins. Si vols apadrinar un cavall fes clic en aquest enllaç: fundaciomiranda.org/sponsor

Com m’apunto?

Envia un mail a Teresa Sirvent (teresa@eolia.cat) amb aquest formulari omplert o truca’ns al 933 192 397.

Carta de material i dossier

Carta material campaments Miranda

Dossier Campaments Miranda 2019

 


EQUIP:

Teresa Garcia Valenzuela: el meu camí professional i personal s’orienta a desplegar l’escolta i els potencials de comunicació i de relació des del cos i l’espai que som. Practico una mirada de respecte i curiositat vers mi mateixa i vers les persones que m’acompanyen. Estic titulada en dansa i coreografia per l’Institut del Teatre i en Educació Social per la Universitat de Barcelona. Sintonitzo amb el ventall de pràctiques que faciliten els processos de connexió i gaudi de la pròpia essència i que proporcionen eines i recursos per una vida de qualitat. També m’endinso en les arts escèniques com coreògrafa, ballarina i actriu. Tinc recorregut formatiu i experiència en acompanyament a infants i joves i adults dins de la mirada de l’educació viva. Actualment treballo amb adults i joves a les escoles de teatre Aules, Eòlia i Arsènic, amb infants i joves en acampades a l’escola de vida de la Fundació Miranda de cavalls lliures, i a extraescolars de moviment i laboratoris a l’escola dels Encants.


Noemí Delgado Noé

Des de sempre, el meu cos ha estat el “mitjà de comunicació” amb les persones i l’entorn. Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i amb experiència i formació en acompanyament dins de la mirada de l’educació viva. M’interessa descobrir més enllà de les condicions físiques, les eines que em proporciona el cos. Això em porta a investigar a través del ioga, les arts marcials, el circ, el teatre d’expressió dramàtic-corporal… apropant-me a una nova percepció del cos i l’entorn.

 

 


Anna Álvarez Crispi: Coach Sistèmic Transaccional. Formadora assistida amb cavalls. Facilitadora de constel·lacions sistèmiques assistides amb cavalls. Infermera i Kinesióloga. Des del 2002 participo com a docent en el Postgrau en “Educació Emocional i Benestar” de la “Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona”, i actualment als programes de Barcelona Activa sobre “Empatia”. La meva passió per la naturalesa i els animals, i el meu interès per unir la salut i el benestar a això, m’han portat a conèixer i experimentar diferents eines enfocades al desenvolupament humà, contemplant tant la faceta personal com la professional. Realitzant cursos de coaching i formació assistida amb cavalls vaig descobrir aquest enorme potencial de resposta dels cavalls al seu entorn i als nostres estímuls.  Més informació al web personal

 


Rosa Galindo

Rosa Galindo Solé: Presidenta de la Fundació Miranda i Co-fundadora d’Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic, actriu i cantant en actiu (ha treballat amb directors com Josep Maria Flotats, Mario Gas, Calixte Bieito, Sergi Belbel, Joan Lluís Bozzo i ha protagonitzat diversos musicals de Dagoll Dagom). Formada com a professora de Fitzmaurice Voicework i com a professora de Kundalini Ioga (practicant també de Hatha Ioga), la Rosa es forma en l’actualitat amb Sergi Aynó en la consciència i la responsabilitat sobre la pròpia energia. També s’ha apropat a diverses metodologies terapèutiques del cant i de la respiració, la Tècnica Alexander, les Constel·lacions familiars, i la Bioenergètica. Responsable de Teatre sense Límits®, projecte que aplica el teatre com a mitjà terapèutic, de desenvolupament personal i d’habilitats socials. S’ha format en alimentació i cuina Bioenergètica amb Montse Bradford i ha estat alumna del cuiner Bernard Benbassat, amb qui refina el seu aprenentatge i connecta cuina i nutrició amb sensibilitat i creativitat.

Si vols participar en els campaments envia un mail a teresa@eolia.cat amb aquest formulari omplert. Inscrivint-te en aquests campaments estàs contribuïnt amb una donació a la Fundació Miranda.

 

Demana’ns més informació de les convivències d’Eòlia Cultura i Natura!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)Com arribar a Pla de l’Orri?