amb Esther Pallejà i Ramon Pujol

“Tothom té una història dins, una història que mereix ser explicada i escoltada.” Aquest taller està dirigit a actors i performers que senten la necessitat d’explorar les seves inquietuds personals i artístiques en forma d’una solo-performance. En un viatge on convergeixen realitat i ficció, memòries, desitjos i somnis es combinen per donar forma a un llenguatge creatiu personal i únic de cada actor/creador.

Proposem un procés d’investigació artística on cada actor/performer treballarà amb material propi per a transformar allò que és personal en imatges, textos o cançons que el trascendeixin i que arribin a l’espectador. Durant el treball, els actors/creadors seran convidats a donar suport a les creacions dels altres, desenvolupant una escolta activa i sense judicis que afavoreixi l’ambient de col·laboració.

Al finalitzar el procés, els treballs es mostraran a mode d’assaig obert a Eòlia.

Consulteu dates a l’escola.

OBJECTIUS:

  • Explorar la pròpia necessitat d’explicar-se i de desvetllar quelcom personal i transformar aquesta necessitat en imatge, en cos, en veu, en moviment i en paraula.
  • Investigar la memòria i imaginari personals des d’una perspectiva artística, trobant la poètica de la pròpia història, i les connexions entre realitat i ficció.
  • Crear un material escènic que reforci el sentit de la història i el llenguatge propi de l’actor/performer, i que apeli al pensament, sensacions i emocions de l’espectador.
  • Compartir el treball fet en una mostra on hi hagi un públic que permeti experimentar amb l’ésser vist i escoltat a escena.

PROGRAMA:

El solo performance, variants i possibilitats: ” stand-up Comedy”, “unipersonal”, “dance-solo”, “solo concert”, “performance”, “human/site/time-specific performance”…
El cos com a recipient d’històries / el cos que pensa / trobar el què
El personatge jo / qui parla
La meva veu / a qui parlo / des d’on parlo
Improvisant la meva història
Del cos a la paraula, de la paraula al cos / una dramatúrgia pròpia
El propi llenguatge artístic/poètic / trobar el com
De la forma al contingut, del contingut a la forma / accions-imatge / la poètica del gest
El rol del públic en la meva història

NOTA: El taller està dissenyat tant per a profunditzar processos de creació pròpia ja en marxa com per a començar a explorar el territori d’allò desconegut. Possibilitat d’assistir al curs com a oient.

IMG_0275 bnESTHER PALLEJÀ és actriu i creadora escènica que investiga des de fa més de 10 anys el camp de la solo-performance. Professora Associada de Fitzmaurice Voicework s’especialitza en crear espais on les persones puguin expresar-se de forma honesta i autèntica, treballant amb actors, cantants i tot tipus de persones per ajudar-los a desvetllar la seva pròpia veu. Amb aquest objectiu coordina des de fa tres anys el mòdul de solo-performance dels alumnes d’Eòlia d’ESAD i ofereix coach creatiu a actors professionals en els seus treballs en solitari. “Mnemosina, solo in progress” i “Traces & Shadows” son els seus treballs com actriu/creadora que es van poder veure a Colòmbia, Catalunya, Dinamarca, Estats Units, Mèxic, Canadà i Argentina.
Amb el seu darrer treball “Senti”, l’Esther explora les possibilitats creatives del Free Listening i s’endinsa en la Human-Specific performance, creant una peça amb la participació del públic i la fusió de llenguatges artístics diversos. L’Esther es llicencià en art dramàtic per l’Institut del Teatre l’any 2005. Més informació: www.estherpalleja.com

 

ramon pujolRAMON PUJOL és actor. Ha compaginat des de l’inici de la seva carrera treballs en teatre amb directors com Àngel Llàcer, Sergi Belbel, Magda Puyo, Josep Maria Pou, Guillem Clua, Xavier Albertí, Natalia Menéndez o Mario Gas; cinema (El Perfume de Tom Tykwer, My Way de Toni Salgot, Lope d’Andrucha Waddington, Mil Cretins de Ventura Pons o No tengas miedo de Montxo Armendariz); i televisió (La Via Augusta, Serrallonga, Barcelona Ciutat Neutral, Gran Nord, Doctor Mateo o Ciega a Citas).
Llicenciat en Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona, ha seguit investigant i ampliant la seva formació en el camp de la Interpretació, en el de la dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett i al Teatro de la Abadía i en el de la creació escènica als tallers del Pavón Teatro Kamikaze amb gent com Javier Daulte, Juan Carlos Corazza, Claudio Tolcachir, Fernando Piernas, Pablo Messiez, Josep Maria Miró, Alfredo Sanzol, Marilia Samper, Carlos Aladro o Javier Lara. Ara, s’endinsa en el món del solo-performance amb la creació d’una obra pròpia, i aporta la seva experiència actoral i creativa en el decurs d’aquest taller de creació escènica.