EÒLIA – Escola Superior d’Art Dramàtic, fundada l’any 2000 a Barcelona, està associada amb les companyies de teatre Tricicle, Dagoll Dagom, i des del 2012 (coincidint amb el seu reconeixement oficial com Escola Superior d’Art Dramàtic) també amb Projecte Galilei.

Eòlia està connectada a les darreres tendències de l’escena catalana i internacional. I ha desenvolupat una nova formació professional especialitzada per a actors, cantants, dramaturgs, directors d’escena, ballarins i músics, que incorpora les tècniques més avançades i un equip docent integrat per professionals de l’espectacle d’alt nivell i en actiu. El centre ofereix a partir del curs 2012-2013 dos tipus de formacions per adults:

  • Plans formatius de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (amb reconeixement de Títol Superior oficial, equivalent a Grau).
  • Plans formatius de l’Escola Lliure (que històricament han estat cursant els estudiants del centre, i que segueixen representant una part fonamental en la nostra oferta acadèmica).

Eòlia és molt més que una escola de teatre, és un projecte viu, un espai on tothom pot trobar un lloc on desenvolupar-se: els futurs professionals, els professionals en constant evolució i les persones que sense afany de professionalitzar-se volen créixer, aprendre i divertir-se en l’àmbit del teatre, la dramatúrgia, el cant o la dansa.

EL PLANTER – Escola de nens i joves d’Eòlia és la base des de la qual es desplega l’escola d’adults, per això el treball, l’equip docent i els mitjans tècnics són els mateixos, amb el valor afegit de la llarga experiència i la motivació per l’acompanyament i el respecte del procés de desenvolupament dels nens.

EÒLIA (Escola Superior d’Art Dramàtic) és una associació de Fortià Viñas, Rosa Galindo, Joan Lluís Bozzo, Miquel Periel, Anna Rosa Cisquella, Joan Gràcia, Paco Mir, Carles Sans, Josep Galindo i Pablo Ley.

Una mica d’història…