A

Aquests cursos tenen l’objectiu de brindar a actors i actrius professionals, i també a alumnes graduats de diferents escoles de teatre, una formació avançada d’entrenament actoral i de treball interpretatiu davant de càmera.

La formació es presenta en mòduls bimensuals (7 sessions) on es treballaran diferents tècniques teatrals o recursos per a l’actor de cinema i televisió.

Per a poder-hi accedir és imprescindible fer arribar a l’escola el CV artístic.

Horari: els dilluns de 19h a 22h
Preu: 195€ per mòdul (135€ alumnes graduats d’Eòlia)

MÒDUL 2:  ENTRENAMENT DAULTE amb Nuria Legarda:    14 gener – 25 febrer

Treball sobre el mètode d’entrenament actoral ideat per l’argentí Javier Daulte. El Procediment Daulte es basa en l’entrenament emocional de l’actor a partir d’improvisacions molt ben acotades. El plantejament d’aquestes improvisacions es fonamenta en l’explicació de l’argument, concreció de les regles de joc i la implicació ineludible del compromís de l’actuant.

NURIA LEGARDA: (Pamplona) Creadora i directora de teatre interdisciplinari. Coreògrafa, performer i professora internacional en arts escèniques. El seu ampli espectre de treballs inclou coreografies com El curios incident del gos a mitjanit de Mark Haddon & Simon Stephens, dirigida per Julio Manrique, Teatre Lliure a Barcelona, així com Orchard, peça creada amb Elinor Lewis, guanyadora de Resolució 2018, Choredrome 2018 en The Plau, amb el suport de The Plau, Arts Admin, Arts Council London així com creacions pròpies en una varietat de projectes amb coproductors nacionals i internacionals com World of Wolves – vídeo peça Barcelona, La Sopa peça de teatre interdisciplinari Barcelona, Who Deserve Greatness Londres…

Post-Graduada en MA Performance Making, Goldsmiths University of London. Graduada en Art Dramàtic pel Institut del Teatre de Barcelona i en Educació Musical per la Universitat de la La Rioja. Amb estudis de música i dansa en el Conservatori Pablo Sarasate de Pamplona. El seu treball com a pedagoga gira entorn del moviment, l’actuació i la creació. Des de 2003, és cap del Departament de Moviment i Dansa d’Eòlia, Escola d’Art Dramàtic, professora d’Arts Escèniques en el Institut del Teatre de Barcelona, col·labora en la European School for the Art of the Actor in the Summer School: Prima del Teatre i en la Rose Bruford European Theatre Arts School de Drama a Londres www.nurialegarda.com


MÒDUL 3:  L’ACTRIU/ACTOR i EL CÀSTING :    4 març – 29 abril

Curs adreçat a tots aquells actors que busquin tenir eines per poder ensenyar i  adaptar la seva qualitat interpretativa al mitjà audiovisual. Dins d’aquest procés posarem l’atenció en quin tipus de material ha de tenir l’actor i de com fer-lo visible per donar-se a conèixer als professionals del sector: representants, directors de càsting, productors… I alhora aprendrem a trobar quins recursos té l’actor per poder enfrontar-se satisfactòriament a un càsting. El curs serà bàsicament pràctic. Treballarem vàries situacions de càsting, des d’escenes entregades prèviament fins a exercicis d’improvització amb l’objectiu que l’actor aprengui a treure el millor d’ell mateix en cada ocasió.


MÒDUL 1:  L’ACTRIU/ACTOR DAVANT LA CÀMERA amb Judith Colell:    5 novembre – 17 desembre

Curs pràctic per a treballar la interpretació cinematogràfica i televisiva. L’objectiu és aprofundir en aspectes com l’escolta i el sentir, el personatge, l’atenció i la concentració, l’energia i l’espontaneïtat, la imaginació, les emocions i les reaccions físiques i la simplificació de l’actuació sense perdre la passió. Es treballaran escenes contemporànies de cine o TV, proposades per la mateixa professora. Les sessions del curs implicaran l’assaig, rodatge i visionat de les escenes rodades. El material del curs es facilitarà a l’alumnat per al seu videobook. El curs inclou un assistent de càmera.

JUDITH COLELL: Barcelona, 1968. Ha dirigit les següents pel·lícules: “Nosotras” (2001), premiada a Sitges, Lorca i Vitoria entre d’altres; “53 días de invierno” (2007), present al Festival de Cinema de San Sebastián, premiada amb millor actriu al Festival de Toulouse i nominada a 10 premis Barcelona; i “Elisa K” (2010), guanyadora del Premi Especial del Jurat a San Sebastián, Menció especial del Jurat a Nantes, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, nominada a 5 Gaudís i a un Goya al millor guió adaptat entre d’altres premis. “Positius” (2008), ”Fragments” (2003), “Radiacions” (2012) i “L’últim ball de Carmen Amaya” (2014) són els llargmetratges que ha dirigit para TV. Des de 2011 fins a 2015 ha sigut vicepresidenta de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España.  És Secretaria de la junta de l’Acadèmia Catalana i Directora del Grau en Comunicació Audiovisual a Blanquerna URL.

Vols rebre informació sobre les propostes relacionades amb la formació per a professionals graduats? Deixa’ns el teu correu!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)Inscripcions obertes!

Descarrega’t aquí el full d’inscripció, envia un mail a eolia@eolia.cat o truca’ns al 933 192 397.