A

Aquests cursos tenen l’objectiu de brindar a actors i actrius professionals, i també a alumnes graduats de diferents escoles de teatre, una formació avançada d’entrenament actoral i de treball interpretatiu davant de càmera.

La formació es presenta en mòduls bimensuals (7 sessions) on es treballaran diferents tècniques teatrals o recursos per a l’actor de cinema i televisió.

Per a poder-hi accedir és imprescindible fer arribar a l’escola el CV artístic.

Horari: els dilluns de 19h a 22h
Preu: 195€ per mòdul (135€ alumnes graduats d’Eòlia)

MÒDUL 1:  L’ACTOR DAVANT LA CÀMERA amb Judith Colell:    5 novembre – 17 desembre

Curs pràctic per a treballar la interpretació cinematogràfica i televisiva. L’objectiu és aprofundir en aspectes com l’escolta i el sentir, el personatge, l’atenció i la concentració, l’energia i l’espontaneïtat, la imaginació, les emocions i les reaccions físiques i la simplificació de l’actuació sense perdre la passió. Es treballaran escenes contemporànies de cine o TV, proposades per la mateixa professora. Les sessions del curs implicaran l’assaig, rodatge i visionat de les escenes rodades. El material del curs es facilitarà a l’alumnat per al seu videobook. El curs inclou un assistent de càmera.

JUDITH COLELL: Barcelona, 1968. Ha dirigit les següents pel·lícules: “Nosotras” (2001), premiada a Sitges, Lorca i Vitoria entre d’altres; “53 días de invierno” (2007), present al Festival de Cinema de San Sebastián, premiada amb millor actriu al Festival de Toulouse i nominada a 10 premis Barcelona; i “Elisa K” (2010), guanyadora del Premi Especial del Jurat a San Sebastián, Menció especial del Jurat a Nantes, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, nominada a 5 Gaudís i a un Goya al millor guió adaptat entre d’altres premis. “Positius” (2008), ”Fragments” (2003), “Radiacions” (2012) i “L’últim ball de Carmen Amaya” (2014) són els llargmetratges que ha dirigit para TV. Des de 2011 fins a 2015 ha sigut vicepresidenta de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España.  És Secretaria de la junta de l’Acadèmia Catalana i Directora del Grau en Comunicació Audiovisual a Blanquerna URL.


MÒDUL 2:  ENTRENAMENT DAULTE amb Sandra Monclús:    14 gener – 25 febrer

Treball sobre el mètode d’entrenament actoral ideat per l’argentí Javier Daulte. El Procediment Daulte es basa en l’entrenament emocional de l’actor a partir d’improvisacions molt ben acotades. El plantejament d’aquestes improvisacions es fonamenta en l’explicació de l’argument, concreció de les regles de joc i la implicació ineludible del compromís de l’actuant.


MÒDUL 3:  L’ACTOR I EL CÀSTING  amb (docent a determinar):    4 març – 29 abril

Curs adreçat a tots aquells actors que busquin tenir eines per poder ensenyar i  adaptar la seva qualitat interpretativa al mitjà audiovisual. Dins d’aquest procés posarem l’atenció en quin tipus de material ha de tenir l’actor i de com fer-lo visible per donar-se a conèixer als professionals del sector: representants, directors de càsting, productors… I alhora aprendrem a trobar quins recursos té l’actor per poder enfrontar-se satisfactòriament a un càsting. El curs serà bàsicament pràctic. Treballarem vàries situacions de càsting, des d’escenes entregades prèviament fins a exercicis d’improvització amb l’objectiu que l’actor aprengui a treure el millor d’ell mateix en cada ocasió.

Vols rebre informació sobre les propostes relacionades amb la formació per a professionals graduats? Deixa’ns el teu correu!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)Inscripcions obertes!

Descarrega’t aquí el full d’inscripció, envia un mail a eolia@eolia.cat o truca’ns al 933 192 397.