El departament de cant modern i musical d’Eòlia té una orientació eclèctica que inclou la música moderna, el teatre musical i altres estils i músiques de diverses cultures. Aquest eclecticisme pretén fomentar una visió àmplia de les possibilitats de l’instrument vocal, explorant l’execució musical, el fraseig, la sonoritat i la dinàmica de la veu. És una orientació que també reflexa la varietat d’estils amb els quals s’ha d’enfrontar el cantant de teatre musical en l’actualitat. El pla formatiu té l’objectiu de dotar l’usuari d’una bona base per a desenvolupar el seu so particular, expressar-se amb fluïdesa i autenticitat, i alhora comprendre la seva veu, cuidar-la i treure’n el màxim rendiment.


PLA FORMATIU DE CANT

Itinerari dissenyat per a oferir una formació completa del cantant. Recorregut potencial de 3 anys, 2 dies per setmana en horaris de matí o de tarda, inclou assignatures com tècnica integral de cant, llenguatge musical, interpretació de cançons, taller de musical i sessions de cant particular.
més informació

Fora del pla formatiu de cant, es poden cursar de forma individual i independent les següents matèries:

PROJECTES MUSICALS 

ESTEM FENT SONDHEIM!   amb Mone Teruel

Del 12 de febrer al 18 de juny de 2018
Horari: els dilluns de 19h a 21h
Pianista: Gustavo Llull
Funció final al Teatre Eòlia

mone-teruel-web

En aquest taller farem un recopilatori de cançons d’un dels grans del teatre musical, Stephen Sondheim. Sondheim ès un gran músic i és el gran mestre de les emocions, sap expressar-les perfectament en les seves lletres i en les seves músiques.

Sempre des d’aquesta seva especial mirada, molt sovint irònica o més aviat sarcàstica…. molt sovint fràgil, vulnerable… molt sovint plena de vida i també plena de tristor, desencant i amargor.

Treballarem els temes escollits des d’una visió amplia, holística, aprofundint en la lletra, la interpretació i la qualitat vocal que necessita cada cançó.


LABORATORI D’ESTILS 

Laboratori d’Estils és un entrenament de la musicalitat en el cant que consisteix en la pràctica i anàlisi de diversos estils de música, formes de cançó i improvisació i formes de cantar. El treball és pràctic i teòric. S’analitzen els matisos musicals de cada gènere, l’ornamentació i la improvisació bàsica. Les bases del treball s’introdueixen en grup però el gran pes del treball d’aquest semestre és individual. Cada alumne entrena la seva agilitat vocal improvisant amb diferents maneres i estils musicals. Repertori de Música Moderna.

Requeriments d’accés: entrevista amb la Cap del departament de cant.

Més informació del curs clicant aquí

Del 12 de febrer al 22 de juny 2018. (1h30m Setmana. Durada 1 quatrimestre)
Matins: dimarts de 9.30h a 11h
Tardes: dilluns de 17.30h a 19h

cant-arc-bn-duo-web


Curs intensiu d’estiu
Estill Voice Training (Voice Craft)

VOICE CRAFT NIVELL 1:  del 28 de juny al 1 de juliol de 2018
VOICE CRAFT NIVELL 1:  8, 9 i 10 de setembre de 2018
VOICE CRAFT NIVEL 2: 12, 13 i 14 de setembre de 2018

 

ELS MUSICALS DELS ANYS 40 I 70. L’ÈPOCA DAURADA!  amb Joan Vázquez

Del 13 de febrer al 19 de juny de 2018
Horari: els dimarts d’13h a 15h
Pianista: Gustavo Llull
Funció final al Teatre Eòlia

Joan vazquezEn aquest projecte explorarem el repertori dels musicals dels anys 40 als 70 (Bernstein, Coleman, Loewe, Porter, Rodgers, etc.) amb l’objectiu d’aconseguir una interpretació versàtil actoral i musicalment, i unes tries vocals d’acord amb els estils ‘Legit’ i ‘Golden Belt’.


Tècnica integral de cant

Nivell 1: del 10 d’octubre 2017 al 6 de febrer 2018
Inclou Estill Voice Craft Nivell 1. Estudis dels fonaments de l’instrument vocal tant per a veu cantada com parlada. Entrenament rigorós de la connexió veu-cos´expressió a través d’exercicis per desenvolupar millor la propiocepció i aplicació de tot après en la veu quotidiana i artística en text i cant.
Matins: dilluns d’11h a 13h
Tardes: dimarts de 18h a 20h

Nivell 2: del 12 de febrer al 19 de juny 2018
Inclou Estill Voice Craft Nivell 2. Continuació del treball iniciat de Nivell 1 amb èmfasi en el desenvolupament de l’agilitat i resistència vocal per ampliar la paleta de colors i realitzar tasques vocals de major exigència expressiva, emocional i professional.
Requeriment: Tècnica Integral 1 o estudis similars i prova
Matins: dilluns d’11h a 13h
Tardes: dimarts de 18h a 20h


 Altres propostes

Classes particulars 30, 40 o 60 minuts
Classes de llenguatge musical (diferents nivells)
Cursos intensius durant tot l’any (a consultar)
.Més informació dels horaris en aquest enllaç

cant-arc-bn-grup-web

cant-modern

Vols rebre informació sobre les activitats relacionades amb el cant i l’entrenament vocal organitzades al llarg del curs? Deixa’ns el teu correu!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)Contacta amb nosaltres:
eolia@eolia.cat
933 192 397
c/Casp 82, Barcelona