El departament de cant modern i musical d’Eòlia té una orientació eclèctica que inclou la música moderna, el teatre musical i altres estils i músiques de diverses cultures. Aquest eclecticisme pretén fomentar una visió àmplia de les possibilitats de l’instrument vocal, explorant l’execució musical, el fraseig, la sonoritat i la dinàmica de la veu. És una orientació que també reflexa la varietat d’estils amb els quals s’ha d’enfrontar el cantant de teatre musical en l’actualitat. El pla formatiu té l’objectiu de dotar l’usuari d’una bona base per a desenvolupar el seu so particular, expressar-se amb fluïdesa i autenticitat, i alhora comprendre la seva veu, cuidar-la i treure’n el màxim rendiment.


PLA FORMATIU DE CANT

Itinerari dissenyat per a oferir una formació completa del cantant. Recorregut potencial de 3 anys, 2 dies per setmana en horaris de matí o de tarda, inclou assignatures com tècnica integral de cant, llenguatge musical, interpretació de cançons, taller de musical i sessions de cant particular.
més informació

Fora del pla formatiu de cant, es poden cursar de forma individual i independent les següents matèries:

PROJECTES MUSICALS 

BRUIXES I BRUIXOTS DE MUSICAL (WICKED & OZ)

Del 18 de setembre al 9 de febrer 2018
Horari: els dilluns de 19h a 21h
Professora: Àngels Sánchez
Pianista: Gustavo Llull
Funció final al Teatre Eòlia

wicked

De la mà dels diferents musicals de Broadway inspirats en el món de Oz, en crearem un de nou nosaltres. A la nostra manera. Triarem les cançons que més ens interessin de cadascun d’ells i en farem la nostra pròpia dramatúrgia.
Explorarem com interpretar-ne les cançons a través de les seves melodies, estils i corporalitats tan diferents. Trobarem cançons amb un estil clàssic com “Over the rainbow”, “We’re going to see the Wizard”, “Optimistic voices”, “If I only had a brain”. Temes amb l’estil dels anys 70 com “Ease on down the road”, “Home”, “Believe in yourself”. I cançons d’estil més contemporani com “Popular”, “What is this feeing”, “For good”, “I’m not that girl”, “Defying gravity”…
A través de cada cançó individual, duet i coral descobrirem les possibilitats expressives que ens aporten les melodies, les harmonies i les expressarem a través de la veu i del cos. Treballarem la coreografia, el moviment escènic i la relació amb el públic.


LABORATORI D’ESTILS 

Al món artístic un cantant ha de ser capaç de dominar una gamma gran d’estils de música. El més obvi és el cantant/actor de teatre musical o el cantant d’orquestra. També el cantant líric que vol creuar a teatre musical, el cantant de jazz que ha de cantar un au maria en les noces d’un amic…Cada gènere de música requereix una expressió vocal apropiada per a l’estil en qüestió. Aquest estil s’entrena amb una sensibilització a la forma musical, la manera de frasejar el cant, i l’ornamentació i improvisació i també entrenant la veu per poder variar l’equilibri dels components fisiològics per permetre-li cantar una varietat de colors apropiats per al gènere i estil en qüestió.
Laboratori d’Estils és un entrenament de la musicalitat en el cant que consisteix en la pràctica i anàlisi de diversos estils de música, formes de cançó i improvisació i formes de cantar. El treball és pràctic i teòric.

LABORATORI D’ESTILS 1

Anàlisi: Familiarització amb músiques de diferents gèneres i l’estètica vocal típica en cadascun. Anàlisi dels components i opcions que contribueixen a la comunicació i expressió a través de la veu. Què és el que ens emociona? Com connectar millor amb la nostra veu? Com connectar amb la lletra? Com es connecta amb el públic?
Pràctica: Entrenament d’oïda, ritme, aplicació de tècniques de cant i expressió en grup i individual.
Cant: Els aspectes bàsics s’entrenen en grup per després aplicar-los al nivell individual. S’estudia un repertori que inclou temes d’interès especial per treballar aspectes musicals i objectius vocals específics, inclou temes de teatre musical, música moderna, música antiga i música tradicional. El repertori específic es pot adaptar als gustos i interessos dels alumnes. L’objectiu és treballar un repertori que permet un desenvolupament en l’agilitat vocal, un entrenament de l’oïda i ritme, que té interès des del punt de vista de la interpretació i expressió.
Durant el curs cada participant aplicarà l’après en les cançons de grup i cançons solistes del seu propi repertori.
Requeriments: Les persones que assisteixen a aquest curs han de cantar amb soltesa i tenir nocions bàsiques de música i cant equivalents a Tècnica Integral 1 i 2 i Llenguatge Musical 1 dels estudis de l’escola lliure de Eòlia. Nocions de la terminologia de Voice Craft pot ser d’ajuda.
Envia una sol·licitud per al curs amb detalls dels teus estudis i/o experiència a eolia@eolia.cat

Del 18 de setembre al 9 de febrer 2018. (1h30m Setmana. Durada 1 semestre)
Matins: dimarts de 9.30h a 11h
Tardes: dilluns de 17.30h a 19h

LABORATORI D’ESTILS 2

Un treball sobre maneres, ritmes, estils i improvisació. En el segon nivell de Laboratori d’Estils s’aprofundeix més en els components estilístics de la música moderna analitzant l’ornamentació apta per a diferents gèneres i practicant la improvisació per agilitar la musicalitat i la veu.
Anàlisi: S’analitza els matisos musicals de cada gènere, l’ornamentació i improvisació bàsica sobre maneres.
Pràctica i Cant: Les bases del treball s’introdueixen en grup però el gran pes del treball aquest semestre és individual. Cadascun entrena la seva agilitat vocal improvisant amb diferents maneres i estils musicals. Es preparen temes solistes sobre maneres i estils diferents per aplicar l’après. Repertori de Música Moderna.
Requeriments: Les persones que assisteixen a aquest curs han de cantar amb soltesa i tenir nocions bàsiques de música i cant equivalents a Tècnica Integral 1 i 2 i Llenguatge Musical 1 dels estudis de l’escola lliure de Eòlia. Idealment haurà assistit a Laboratori d’Estil 1. Nocions de la terminologia de Voice Craft pot ser d’ajuda.
Envia una sol·licitud per al curs amb detalls dels teus estudis i/o experiència a eolia@eolia.cat 

Del 12 de febrer al 22 de juny 2018. (1h30m Setmana. Durada 1 semestre)
Matins: dimarts de 9.30h a 11h
Tardes: dilluns de 17.30h a 19h

 

ELS DOLENTS DE LA PEL·LÍCULA

Del 18 de setembre al 9 de febrer de 2018
Horari: els dimarts d’13h a 15h
Professora: Mone Teruel
Pianista: Gustavo Llull
Funció final al Teatre Eòlia

Que tenen en comú, per exemple, Javert de “Els Miserables”, Miss Hannigan del musical “Annie”, Scar del “Rey León”, Roxie i Velma de “Chicago”, i el jutge Turpin de “Sweeney Todd”?
Doncs que tots son els dolents de la pel·lícula! Els personatges antagònics que sempre acaben fatal…. Una colla de “losers” però que també tenen un cor i uns sentiments…. encara que bastant foscos!
En aquest taller investigarem i aprofundirem en les seves cançons i en les seves “tèrboles” emocions. Treballarem en les veus que necessiten aquests personatges i ens inventarem històries pròpies, viurem trossos de les seves vides i, perquè no, farem que es coneguin…
Benvinguts a “Malvats Team”!

T’ESTIMO, ETS PERFECTE, JA ET CANVIARÉ!

Del 18 de setembre al 9 de febrer de 2018
Horari: els dimarts de 19h a 21h
Professora: Mone Teruel
Pianista: Gustavo Llull
Funció final al Teatre Eòlia
logotestimo
Aquest musical retrata amb tendresa i molt d’humor situacions de parella amb les quals podem sentir-nos identificats en algun moment de la nostra vida. En aquest taller tindrem la oportunitat de treballar totes les escenes i les cançons del musical i fer una posada en escena original.


Tècnica integral de cant

Nivell 1: del 10 d’octubre 2017 al 6 de febrer 2018
Inclou Estill Voice Craft Nivell 1. Estudis dels fonaments de l’instrument vocal tant per a veu cantada com parlada. Entrenament rigorós de la connexió veu-cos´expressió a través d’exercicis per desenvolupar millor la propiocepció i aplicació de tot après en la veu quotidiana i artística en text i cant.
Matins: dilluns d’11h a 13h
Tardes: dimarts de 18h a 20h

Nivell 2: del 12 de febrer al 19 de juny 2018
Inclou Estill Voice Craft Nivell 2. Continuació del treball iniciat de Nivell 1 amb èmfasi en el desenvolupament de l’agilitat i resistència vocal per ampliar la paleta de colors i realitzar tasques vocals de major exigència expressiva, emocional i professional.
Requeriment: Tècnica Integral 1 o estudis similars i prova
Matins: dilluns d’11h a 13h
Tardes: dimarts de 18h a 20h

cant-arc-bn-web

Curs intensiu d’estiu
Estill Voice Training (Voice Craft)

VOICE CRAFT NIVELL 1:  del 28 de juny al 1 de juliol de 2018
VOICE CRAFT NIVELL 1:  8, 9 i 10 de setembre de 2018
VOICE CRAFT NIVEL 2: 12, 13 i 14 de setembre de 2018

més informació dels horaris en aquest enllaç

cant-arc-bn-duo-web

 Altres propostes

Classes particulars 30, 40 o 60 minuts
Classes de llenguatge musical (diferents nivells)
Cursos intensius durant tot l’any (a consultar)

cant-arc-bn-grup-web

cant-modern

Vols rebre informació sobre les activitats relacionades amb el cant i l’entrenament vocal organitzades al llarg del curs? Deixa’ns el teu correu!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)Contacta amb nosaltres:
eolia@eolia.cat
933 192 397
c/Casp 82, Barcelona