Els alumnes d’Eòlia ESAD tindran opcions per estudiar a l’estranger a partir de segon o tercer curs, i podran optar per estudiar un semestre i/o un estiu.

Programes i intercanvis

Entre altres centres, els nostres alumnes tenen l’oportunitat d’optar per una de les dues places per estudiar un semestre d’interpretació o direcció i dramatúrgia a l’Universitat d’Illinois (Chicago), i d’aquí poc també a moltes escoles al Regne Unit,  a França, i també durant aquest any s’està establint ponts amb escoles a Alemanya, i Itàlia i Puerto Rico. Aquest any també, gràcies a la concessió de la carta Erasmus, ens obre les portes a la mobilitat europea i a molts més centres. (En breu aquesta informació s’actualitzarà).

A nivell internacional, Eòlia també està buscant fer col·laboracions amb centres com ara la Stella Adler Studio of Acting (New York), HB Studio (New York), i participar en festivals (com ara el Fringe Festival d’Edimburg) de teatre amb projectes propis dels nostres alumnes.

Preparació per als estudis o treball a l’estranger

  • Classe d’anglès. Els alumnes d’Eòlia ESAD (a partir de 2n) també tenen l’oportunitat de poder assistir a classes d’anglès amb una professora natiu. L’objectiu és d’oferir als nostres alumnes la possibilitat d’endinsar-se a l’anglès que és necessari per a interpretació i direcció i dramatúrgia. No és una classe típica de gramàtica, és una oportunitat per aprendre i posar en practica vocabulari clau per navegar el món del teatre en anglès.
  • Línia en anglès per als alumnes de 3r ESAD. Els alumnes de 3r ESAD poden optar per cursar un total de 5 assignatures de tercer curs en anglès: Sistemes d’interpretació 5&6, Expressió oral i dicció 5&6, i Entrenament corporal 3. Així, el centre vol donar els nostres alumnes interessats a estudiar i/o treballar a l’estranger l’oportunitat de treballar ja directament en anglès i així preparar-se millor per la mobilitat que escullin.

Filosofia i objectius

Eòlia té com un dels seus principals objectius de desenvolupament establir ponts amb escoles, universitats, teatres i institucions culturals de l’estranger per facilitar la mobilitat dels seus estudiants i del seu professorat; i també per fer possible l’arribada d’estudiants i professorat d’altres països a Barcelona.

Pensem que tant la immersió lingüística i cultural, així com la presa de perspectiva per a l’estudiant respecte al fet creatiu i l’adopció d’altres “punts de vista”, és una eina pedagògica de maduració molt important per als joves artistes, els intèrprets i els creadors en el context del desenvolupament de les seves habilitats creatives. A part d’identificar-nos plenament amb la filosofia dels programes Erasmus, Eòlia vol proposar a més a més un altre tipus de col·laboracions més originals i continuades amb altres programes pedagògics i de l’àmbit de les arts escèniques de tota Europa i d’arreu del món.

Volem que de la sinèrgia entre institucions en pugui sorgir quelcom més que l’oportunitat per a un alumne de viatjar individualment a un altre país en immersió lingüística i cultural. Volem realitzar projectes comuns de col·laboració que ens facin treballar en equip i que posin en contacte tant els nostres grups d’estudiants, com el nostre professorat i les nostres estructures internes amb les d’altres centres, ja siguin escoles superiors, universitats o companyies professionals de l’estranger.

Des de l’àrea de Mobilitat Internacional a Eòlia, la nostra tasca és donar sentit, fer possibles i aglutinar totes les iniciatives relacionades amb Eòlia que impliquen la vinculació amb altres agents internacionals, que poden enriquir el projecte amb noves idees i amb altres experiències i apropar-los als nostres estudiants i a la nostra ciutat.

Equip permanent de l’Àrea de Mobilitat Internacional

Cap de Mobilitat: Margaret Luppino margaret@eolia.cat
Coordinador de la qualitat: Pere Sagristà-Ollé pere@eolia.cat
Codirecció pedagògica: Josep Galindo Solé
Gestions (Secretaria acadèmica): Joan Vall Muntané eolia@eolia.cat