logo cultura i natura web

Som natura i som cultura,

Aquesta Àrea de la Fundació Miranda en col·laboració amb Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic, i amb el Projecte cultural Eòlia I+D, connecta creativitat i natura, en contextos on els recursos de l’entorn poden nodrir-nos a nivell personal i artístic.

Creativitat i Natura són per nosaltres, els dos àmbits que preserven de l’ànima humana, i factors de salut i d’equilibri, especialment per als infants i els adolescents.

Tornar a la natura, és tornar a l’origen, a allò que ens recorda qui som i d’on venim, i que pot ajudar a enfocar-nos.

La importància del context és determinant en els processos personals, per això actuem en entorns inspiradors que ens conviden a cuidar-nos, i que són en si mateixos un valor de les activitats.

Oferim retirs de temàtiques artístiques i terapèutiques, per connectar amb l’espai personal que ens fa créixer i desplegar el nostre potencial creatiu.
Des d’aquest espai, proposem activitats, retirs i processos que ens connecten amb el medi natural des de les arts escèniques i en el seu abordatge holístic.

Als nostres retirs i tallers proposem també degustacions i gastronomia Slow food Km0 i tot bio, connectant cultura I territori.

 

Demana’ns més informació de Fundació Miranda!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)NATURA:

Pla de l’Orri-Seu de la Fundació Miranda a l’Alt Berguedà. Finca de 103 hectàrees amb paisatge d’alta muntanya, dins l’Espai Protegit d’Interès Natural Serra de Catllaràs. Consta d’aula d’entorn rural equipada amb sala de treball, cuina i menjador, dutxes i espai d’acampada en tipis. Més informació a la web de Fundació Miranda

Ossera- Poble d’artesans a la Vall de La Vansa, a l’Alt Urgell.

Amb allotjaments de diferents característiques i espais per al treball.
-Cal Farragetes a Tuixent www.calfarragetes.com
-Can Cortina-Refugi a Tuixent www.can-cortina.com
-Molí de Fórnols a Fórnols http://www.molidefornols.com/ 
-Cal Paller a Padrinàs  http://calpaller.com/portal/
-Herboristeria Nogué www.herboristeria_nogue
-Cal Casal, Melmelades www.melmeladesossera.com

CULTURA: QUÈ OFERIM?

Campaments d’estiu (6-13 anys)

Una experiència de grup i d’amistat per divertir-se i per créixer. summerCamp3 (1)
Un espai de convivència plena a la natura amb el propòsit d’afavorir un ambient d’escolta i respecte per cada sensibilitat, donant espai a les necessitats que sorgeixin i oferint un ventall de rutines, jocs i propostes que fomenten la connexió interna, la comunicació i la creativitat.

Viurem en un espai privilegiat de natura, fent d’aquest entorn i dels éssers que l’habiten el nostre món.L’eix central serà la comunicació i la convivència en tots els sentits. summerCamp2
Els cavalls, els gossos i tots els animals de la fundació, els arbres i els indrets màgics del pla de l’Orri seran els nostres aliats en aquesta aventura.
Hi haurà comunicació amb cavalls i gossos (senyals de calma), propostes de joc i d’expressió, tallers d’ATB (awareness through the body), participació a la Cuina i les tasques diàries, passejades i excursions amb pícnic, introducció a les plantes aromàtiques i medicinals i al valor del bosc, treball a l’hort, activitats d’arts plàstiques creatives i moviment creatiu. 
Un acompanyament respectuós amb cada sensibilitat particular, posant límits i proposant reptes, generant espai per que sorgeixin les necessitats, impulsos, interessos i converses dels infants de manera espontània.

Donar espai a allò que sorgeix de la trobada amb les persones, els animals i la natura.Més informació i preus  
Camp de treball per a joves (13-17 anys)

workCamp Una experiència de grup i d’amistat per divertir-se i per créixerUn canvi de context que facilita la connexió amb la natura, amb els cavalls, els gossos i altres animals i la connexió amb un mateix i amb el grup.
Una immersió o retir per a joves amb ganes de créixer i canalitzar l’energia en la força de transformar el seu entorn i de crear el que es proposin.
Una experiència de vida, transformadora i saludable per connectar amb el propi potencial i les pròpies capacitats. workCamp2
Una experiència de vida, transformadora i saludable per connectar amb el propi potencial i les pròpies capacitats.Acampada en tipis (tendes índies), participació a les tasques diàries de la Fundació i en tasques de l’hort (permacultura), la gestió del bosc i la rehabilitació d’una cabana de pastor amb bioconstrucció.Comunicació amb cavalls, generar vincle amb els cavalls i muntar d’una manera conscient que sorgeix del vincle i del respecte, comunicació amb gossos (senyals de calma), opció de participar a tallers de circ (malabars, acrobàcia, aeris), i Ballant entre cavalls: Hip hop, Danses Urbanes i Dansa de contacte. Més informació i preus 
 La Cuina, connecta fantàsticament cultura I natura, sabors I territori.
La Cuina i el menjar que oferim a les nostres activitats, és sempre amb producte Ecològic i de proximitat, per tal de potenciar els valors i la cultura del territori on ens trobem i que ocupen els Cavalls de la Fundació en els diferents moments de l’any.
Cuina conscient, respectuosa i oberta al món, amb opció vegana i adaptada a les particularitats de cadascú, que va a la recerca de productes ancestrals i autòctons, representants de la cultura d’un indret, de les persones i la terra.

Espais d’elaboració:
-La Cuina de l’Orri. La cuina a la Seu de la Fundació (Serra de Catllaràs).
-Ca La Lluïsa del Peretó. Cuina tradicional amb producte propi Km0
Artesans d’Ossera:
-Arbolari Nogué
-Cal casal, melmelades
-Serrat Gros, Formatges
-Al Pla de l’Orri (pastures d’estiu) obrim les portes de la cuina. Promocionem els productors i artesans locals.

 

Equip de la Fundació:

rosaRosa Galindo Solé: Presidenta de la Fundació i Co-fundadora d’Eòlia Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona, actriu i cantant en actiu (ha treballat amb directors com Josep Maria Flotats, Mario Gas, Calixte Bieito, Sergi Belbel, Joan Lluís Bozzo i ha protagonitzat diversos musicals de Dagoll Dagom). Actualment interpreta La Maternitat d’Elna (basat en el llibre d’Assumpta Montellà amb dramatúrgia de Pablo Ley i direcció de Josep Galindo) Formada com a professora de Fitzmaurice Voicework i com a professora de Kundalini Ioga(practicant també de Hatha Ioga), la Rosa es forma en l’actualitat amb Sergi Aynó en la consciència i la responsabilitat sobre la pròpia energia.També s’ha apropat a diverses metodologies terapèutiques del cant i de la respiració, la Tècnica Alexander, les Constel.lacions familiars, i la Bioenergètica. Responsable de Teatre sense Límits, projecte que aplica el teatre com a mitjà terapèutic, de desenvolupament personal i d’habilitats socials La connexió amb la terra li ve de la seva àvia Nati i dels seus avantpassats que éren “labradores” en un poblet del Pirineu d’Hosca. De l’altra àvia, la Pepita, ha recuperat l’amor per la cuina. S’ha format en alimentació i cuina Bioenergètica amb Montse Bradford i ha estat alumna del cuiner Bernard Benbassat, amb qui refina el seu aprenentage i connecta cuina i nutrició amb sensibilitat i creativitat.

Vídeo dels cavalls de la Fundació Miranda

Vídeo gravat durant les dues primeres setmanes del mes de març de 2010. Els cavalls feia només tres mesos que eren al Pla de l’Orri.Podreu veure un petit seguiment de l’arribada de dos cavalls a la Fundació: El Sherwood (cavall blanc) que arriba durant el matí i el Bonjour (cavall marró) que arriba el mateix dia però al vespre. Podeu veure com les circumstancies fan que s’ajuntin i es facin amics durrant els primers dies. Al cap del temps cadascú acabarà en un subgrup diferent de cavalls.A la darrera part del video podreu veure unes quantes fotos de la tasca social de la Fundació d’anys anteriors.

Algunes imatges de la Fundació Miranda

Fundació sense ànim de lucre creada l’abril de 2008 i dedicada a la difusió del coneixement, la comprensió i el respecte pel cavall, la terra, el medi rural i la natura.

On és la Fundació?

La seu de la Fundació és al Pla de l’Orri, un paradís per cavalls i persones de l’Alt Berguedà, al Pirineu de Barcelona, a la Serra de Catllaràs (Espai Protegit d’interès natural, veure el mapa), a l’altre costat del Parc Natural del Cadí Moixeró. L’accés a la finca, situada a 1.600 metres d’alçada, és per pista forestal i es pot pujar des de Sant Julià de Cerdanyola i des de Castell de l’Areny. (La pista forestal està en molt bon estat). La pujada des de Sant Julià ofereix unes magnífiques vistes del Pedraforca. La finca obra una pastura privilegiada enmig de boscos de faig, pi negre, pi roig, boixos i arços, amb vista als Pirineus i a Montserrat.Tot això només a una hora i 30′ de Barcelona, no cal anar més lluny.Durant els mesos d’hivern, fem la transhumància i portem els cavalls caminant cap a la Muntanya d’Alinyà (gràcies al conveni establert amb la Fundació Catalunya-La Pedrera) per tal que segueixin pasturant i per deixar la finca del Pla de l’Orri descansar.