Intensiu adults - febrer 2015
Departament de Cant Líric

STIMME UND BEWEGUNG (veu i moviment) MASTERCLASS DE CANT LÍRIC AMB KURT WIDMER (baríton suís)

Coordinació: Anna Feu
Pianista: Luc-Olivier Sánchez

Nombre d’hores: 28h
Del divendres 13 al diumenge 15 de febrer de 2015
Horaris: Matins de 10-14h i tardes de 16-20.30h
Concert: Diumenge 15 de febrer a les 20.30h
S’atorgarà un diploma als alumnes del curs


Curs de tècnica vocal i interpretació. El seu mètode està basat en el moviment natural del cos com a resultat de la relació i moviment natural de totes les seves articulacions, aplicat a l’emissió i desenvolupament de la veu i de la interpretació musical.

El curs tindrà el format de Masterclass. Cada alumne treballarà tantes sessions com hagi contractat davant els altres alumnes durant els dies de curs, en un horari estipulat per l’organització. És important assistir al màxim d’hores del curs mentre els altres alumnes treballen, per tal de comprendre el mètode i els seus immediats resultats.

Tots els alumnes hauran de preparar una o dues peces d’òpera de memòria per tal de treballar amb comoditat i llibertat durant el curs. Les peces escollides s’hauran de comunicar abans del començament del curs a l’organització per tal de fer-lo conèixer amb antelació al pianista i al professor.

El curs inclou un assaig previ amb el pianista de les peces que es treballaran al curs, en un horari a concretar i de temps proporcional al nombre de sessions contractades. La selecció de cantants i fragments del concert final seran una decisió de Kurt Widmer. Sols podran participar al concert final els alumnes que hagin contractat un mínim de 2 sessions.

 ADREÇAT A: Cantants de nivell mig o superior i professors de cant.

 PREUS:

ALUMNES ACTIUS
4 sessions: 495 euros
3 sessions: 380 euros
2 sessions: 265 euros
1 sessió: 140 euros

 ALUMNES OIENTS
Curs complet: 90 euros    
Una sessió:  35 euros (1 dia) i 20 euros (mig dia)

KURT WIDMER: fou professor del Conservatori Superior de Música de Basilea (Suïssa) i de l’Schola Cantorum de la mateixa ciutat. A més, té un gran prestigi com a professor de cant,  guanyat en els diferents cursos que regularment imparteix a tot el món:  Salzburg ( Mozarteum), Trier, Moscou, Tòquio, Canadà, Budapest, Lisboa, Atenes, etc. És també jurat de prestigiosos concursos internacionals. Des de 1967 ha protagonitzat una gran activitat concertística com a solista d’oratori i intèrpret de lied per tot Europa, Israel, EUA, Canadà, Rússia i Japó; sota les batutes de directors com Früberg de Burgos, Jordi Savall, Horst Stein, Jesús López Cobos, Wolfang Savalish, etc. Ha cantat regularment als festivals de Lucerna, Montreux, Londres, Turí, Salzburg i Viena. Ha rebut la distinció com a solista de la “Schweizerisches Tonkünnstlerverein” i el “Prix de la Musique” de Regio. Ha fet també nombrosos enregistraments que abasten des de Machaut a obres contemporànies amb una especial atenció al repertori alemany. En aquest camp ha obtingut diversos premis com el “Prix Mondial du disque”, “Gran Prix du disque”, “Diapason d’Or” i el “Deutscher Schallplattenpreis”, entre d’altres.

C/Casp 82, baixos 08010 Barcelona - Tel.: 93 319 23 97 eolia@eolia.cat - www.eolia.cat