Dijous 20 de juliol s’estrena ENUMA ELISH, TFC d’ESAD de direcció escènica i dramatúrgia d’ Ester Villamor amb Anna Maruny i Martina Tresserra a l’Institut del Teatre.

SINOPSI
Dues científiques en una estació espacial són les encarregades de crear un ésser capaç de produïr oxígen per ajudar a subsistir els humans en un planeta Terra on els nivells de CO2 comencen a ser incompatibles amb la vida.

La gent fuig cap als Pols. El Sistema ha creat espais de refugi momentani, no pot afrontar un èxode massiu de moment.
Des de l’espai exterior la Dra. Puig i la Dra. Reig observaran com tot canvia allà baix i com l’ésser que estan creant és més especial del què pensaven.
Enuma Elish és un espectacle teatral, visual i sonor que beu temàticament de la narrativa distòpica i de la percepció de la gran proximitat de l’inici i el final en tot plegat.
M’agradaria citar el visionari H.G.Wells i el seu desitjat epitafi que mai es va arribar a fer realitat: “I told you so. You damned fools”. I a un altre gran que ens ha acompanyat aquests mesos de creació i que ens ha alimentat, Samuel Beckett: “L’aire és ple dels nostres crits. Però el costum és una gran sordina”

cartell_ENUMA web 2

ESTER VILLAMORESTER VILLAMOR BALIARDA, Nascuda a Molins de Rei. La seva passió pel teatre s’inicia l’any 2009 de mà de Patricia Mendoza, cursant estudis d’Interpretació a Atrium Estudi. El que va començar sent una afició, acaba compartint espai amb la seva professió de metge, ocupant la major part del seu temps. Des de l’any 2010 fins el 2014 es forma com a actriu realitzant el Pla d’estudis d’Interpretació de text a l’Escola Eòlia (tallers com Roberto Zucco dirigit per Àlex Mañas o Foul is fair adaptació de Macbeth dirigit per Josep Galindo). No obstant el teatre no deixa de mostrar-li nous camins i reptes i la seva següent fita esdevé la dramatúrgia i la direcció escènica. Acaba de finalitzar el darrer curs d’ESAD en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Escola Superior Art Dramàtic Eòlia, on ha realitzat algunes pràctiques escèniques amb adaptacions de textos com Ifigènia a Àulide d’Eurípides, Agamèmnon d’Èsquil, Juli Cèsar de W.Shakespeare, El petit Eiolf de Henrik Ibsen, Frank V de Friedrich Dürrenmat i Hamlet Màquina de Heiner Müller. A nivell professional ha treballat com Ajudant de Direcció amb Jordi Prat i Coll a La fortuna de Sílvia (TNC, novembre 2016), Huis Clos (Sala Atrium, gener 2016), Blau (Sala Beckett, abril 2015), La Síndrome Genovese (lectura dramatitzada, Sala Beckett, Festival Grec 2014), amb Àlex Mañas a Béla Bartók: Exili a Nova York (Espai Lliure, Festival Grec juliol 2013) i amb Mar Monegal en l’obra Oxigen (Teatre Gaudí, gener 2012). Com a directora ha co-dirigit Joana 2015 Batalla Campal del dramaturg Pablo Ley (octubre 2015 i juliol 2016 al Festival Grec, Teatre Eòlia)