Joan Lluís Bozzo, director de Dagoll Dagom, juntament amb Joan Vives, director musical i compositor de molts dels espectacles de la companyia, són els responsables pedagògics i artístics de l’Stage de Teatre Musical que impartirem plegats, junt amb un equip de més de 5 professors i professores, per cinquè any consecutiu, i que per primer any farem a l’Escola Eòlia de Barcelona, contents de seguir creixent i arribant a més nois i noies.

Durant dues setmanes, donarem les eines als alumnes per afrontar el repte d’unir la interpretació, la dansa i el cant amb l’objectiu de fer una representació final per amics i familiars que mostri l’intens treball que hauran fet al llarg d’aquells dies. L’experiència de tot l’equip en aquest terreny fa que aquesta opció sigui molt interessant per a nois i noies que senten un especial interès per al teatre musical.

El curs es desenvolupa al voltant d’unes assignatures troncals diàries que ajuden a cada grup a preparar la mostra final. Per això, dividirem els nois i noies en 4 o 5 grups per edats, i cada grup treballarà un tema diferent i un tema comú amb la resta de participants.

Les peces consistiran en el treball de text de manera individual i grupal, i d’una peça musical extensa lligada dramatúrgicament. Tant el text com les cançons estaran extrets o adaptats a partir dels grans espectacles que Dagoll Dagom ha estrenat al llarg de la seva extensa trajectòria en el teatre musical d’aquest país. Seleccionarem fragments de Boscos Endins, Mikado, Els pirates, T’odio Amor meu, Mar i Cel  i Saramouche. Cada tema serà repartit entre els alumnes del grup, que hauran d’aprendre i memoritzar els diàlegs, les lletres, la música, la coreografia i els moviments escènics amb l’ajuda del treball diari amb cada professor/a.

Cada final del dia dedicarem l’última estona a treballar una cançó coral que representaran tots els alumnes del curs al final de l’espectacle.

Dedicarem l’últim dia a realitzar assajos generals encarats a la mostra final que tindrà lloc el 6 de juliol al matí. Els donarem informació de grups, horaris concrets, reserva de places per l’actuació, emplaçament i demés a la reunió informativa del 27 de maig.

Assignatures:

  1. Interpretació

Aprendrem a interpretar des de la veritat en el text parlat i cantat. Treballarem a partir de les cançons per trobar l’essència del personatge que interpretem des del punt de vista individual i grupal. Buscarem i treballarem eines que ens apropen a la cerca de la veritat en la interpretació. Treballarem les cançons i el text des del punt de vista interpretatiu. Farem improvisacions i treball d’exercicis teatrals.

Dedicarem estones de les nostres sessions a analitzar l’aspecte estètic formal del nostre personatge i el nostre grup. Parlarem del vestuari i la caracterització i crearem el disseny de vestuari.

  1. Música i cant

Treballarem partint de l’escalfament de la veu. Aprendrem a conèixer el nostre instrument i fixar aquelles tècniques que ens permeten treballar les cançons des del punt de vista de la música partint de la nostra veu natural, entenent-la com una eina principal per la nostra expressió teatral. Aprendrem a entendre la partitura i les indicacions que ens demana el director musical per tal de contribuir a les dinàmiques de grup a l’hora d’interpretar la nostra cançó. Repartirem i aprendrem les nostres frases musicals. Aprendrem a interpretar les cançons per la nostra finalitat teatral: transmetre un missatge al públic receptor. Una pianista acompanyarà el professor i alumnes tota l’hora.

  1. Coreografia

Analitzarem les necessitats de l’escena en l’àmbit musical i del text. Aprendrem a escalfar el nostre cos per poder-lo tenir lliure i disposat per transformar-se en una de les eines principals de l’expressió teatral. Aprendrem i adaptarem les coreografies de les cançons que representarem. Aprendrem els moviments escènics de la nostra peça i ho farem tenint en compte sempre els nostres personatges i la nostra finalitat teatral. Introduirem el vestuari com a part important de la nostra actuació en tant que afecta als nostres moviments físics i escènics, així com a la nostra presència i actitud corporal.

  1. Escenografia

Analitzarem els elements principals de l’escena que representem i pensarem com podríem traduir-ho en objectes físics que acompanyin la nostra mostra final. Dissenyarem l’escenografia o elements d’utilleria que volem construir. Construirem i crearem l’escena física a través de treballs manuals. Treballarem tot allò que necessitem construir manualment pel nostre vestuari. Treballarem els moviments escenogràfics com a part de la nostra responsabilitat grupal adreçats a la mostra final.

  1. Cos i relació *(la seva realització està subjecte al nombre d’alumnes inscrits al curs)

Aquesta assignatura ens permet treballar transversalment la cohesió d’equip, element indispensable en una tasca tan grupal com és la interpretació del teatre musical. Farem jocs i exercicis per connectar amb el nostre propi cos, amb la presència del company i amb la realitat de pertànyer a un grup que comparteix el mateix objectiu comú. Aprendrem a relacionar-nos. Treballarem aspectes de la cohesió grupal dins i fora de la nostra escena.

Estones conjuntes:

Cor final: treball específic d’un tema conjunt amb tots els professors i alumnes durant 30 minuts diaris.

Assajos generals: els últims dies del curs ajuntarem assignatures i professorat per ultimar els detalls de la nostra actuació final.

A l’inici de la segona setmana realitzarem una petita sessió de fotos per cada grup* simulant la que faríem pel nostre cartell teatral, amb el vestuari, caracterització i elements corresponents, per tal de poder crear un programa de mà de l’espectacle de l’últim dia. Farem arribar les imatges a tots els alumnes en acabar el curs.

Professorat:

Direcció i adaptació de textos – Joan Lluís Bozzo
Cor final i arranjaments – Joan Vives
Interpretació i coordinació del curs – Paula Vives
Música i Cant – Andreu Gallén
Coreografia – Beàlia Guerra
Escenografia – Sílvia Mancha
Cos i relació – a confirmar*
Pianista acompanyant – Marta Muñoz

 

El casal creatiu és un espai lúdic i creatiu on els nens i nenes podran explorar l’univers de les arts escèniques a través del teatre, la dansa, el cant i les arts plàstiques.

 5-6 anys, 7-9 anys 

Juny i Juliol

De 9.30h a 13.30h

9.30h a 11h TEATRE 
11h a 11.15h Esmorzar
11.15h a 12.15h DANSA/ CANT
12.15h a 13.30h ARTS PLÀSTIQUES

 

Treballarem la comunicació, la confiança, l’imaginari i les emocions a través d’exercicis teatrals i improvisacions.

DATES: del 25 al 28 de juny

HORARI: de 10h a 13h

T’agrada escriure i actuar?
En aquest curs posarem en pràctica diferents propostes i exercicis que et permetran generar els teus propis textos i tindràs l’oportunitat de interprar-los i de dirigir-los.

DATES: del 25 al 28 de juny

HORARI: de 16h a 18h

Curs pràctic per endinsar-se en el món de la tècnica del doblatge. Farem un dia d’introducció i dos dies de pràctica en un estudi professional (CYO Studios C/Sant Eusebi 3 baixos).

DATES: 9, 10 i 11 de juliol

HORARI: de 17h a 18.30h

*Curs de 10 a 16 anys

Vine a aprendre coreografies modernes amb els temes musicals de moda. Aprendràs a ballar, a millorar la coordinació i et divertiràs!

DATES: del 8 al 12 de juliol

HORARI: de 10h a 11h

Cal tenir un bon nivell d’anglès

Interpretarem diferents escenes I monòlegs de Stranger Things i Harry Potter. I cantarem I farem coreografies de la pel·licula Teen Beach Movie.

Acting in English

During this course we will improve our acting technique using strategies, exercises and improvisations all in English.
To do so, we will work on scenes from series and movies such as Stranger Things and Harry Potter.

We will prepare a small presentation with the scenes we worked on, we might also include a musical number from the film ‘Teen Beach Movie’.

To take this course it is essential to have a good level of English, in both fluency and comprehension, even though we will work on improving these aspects along with pronunciation and acting vocabulary. 

(This planning is subject to change in order to adapt to the students attending the course).

DATES: del 8 al 12 de juliol

HORARI: d’11h a 14h

MOSTRA: 12 de juliol 

Durant dues setmanes muntarem el musical de Mamma Mia de la mà de professionals especialistes en interpretació, cant i coreografia. Al final del taller farem una representació amb públic al teatre.

DATES: del 15 al 26 de juliol

HORARI: de 10.30h a 13.30h

FUNCIÓ: 26 de juliol

 

Vine a interpretar, dirigir, maquillar, il·luminar, editar… Et sentiràs un protagonista de pel·lícula! Treballarem les escenes de les pel·lícules i sèries de televisió: Lady bird, La casa de papel, The Good place, Elite, TheF***ing world, Friends, La ola i Atipico.

Estàs preparat? 3..2..1… ACCIÓ!

 

DATES: del 25 de juny al 5 de juliol

HORARI: de 16h a 19h

VISIONAT: 5 de juliol

Durant dues setmanes muntarem el musical WE WILL ROCK YOU amb música de Queen dirigit per especialistes en interpretació, cant i coreografia. Al final del taller farem una representació amb públic al teatre.

DATES: del 8 al 19 de juliol, de 10.30h a 13.30h
FUNCIÓ: el 19 de juliol

En aquest taller farem coreografies i cantarem alguns temes de les pel·lícules de GRAN SHOWMAN i BOHEMIAN RAPSODY amb un coreògraf  i una coach de cant.

DATES: del 15 al 26 de juliol

HORARI: de 16.30h a 19h

FUNCIÓ: el 26 de juliol

CONVIVÈNCIES CREATIVES I CAMPS DE VIDA
“Una escola de vida a la natura entre cavalls lliures”

Organitzats per Fundació Miranda amb col·laboració d’Eòlia al Pla de l’Orri, Alt Berguedà (a 1h i 45 min. de Barcelona).

1ª TRIBU de 8 a 17 anys del 24 de juny al 29 de juny
2ª TRIBU de 8 a 17 anys del 30 de juny al 6 de juliol
3ª JOVES de 12 a 17 anys del 7 de juliol al 13 de juliol
4ª JOVES de 12 a 17 anys del 14 de juliol al 20 de juliol
5ª JOVES de 12 a 17 anys del 21 de juliol al 27 de juliol
6ª VETERANS de +18 anys del 28 de juliol al 3 d’agost
7ª TRIBU de 8 a 17 anys de l’1 de setembre al 7 de setembre

Més informació dels campaments en aquest enllaç: Campaments d’estiu per nens i joves

 

 

 

Cursos anuals: matrícula oberta


EÒ! Vols regalar un curs de teatre, de doblatge o un taller de teatre musical? 

Tens 3 opcions per fer la reserva:
 • Envia un mail a elplanter@eolia.cat
 • Truca al 933 192 397
 • Vine a la recepció de l’escola a Casp 82

Descarrega’t aquest val:

VAL REGAL

Per a més informació i inscripcions, envia’ns un correu a elplanter@eolia.cat, truca’ns a 933 192 397 o, senzillament, passa per la recepció d’Eòlia!


On som?


c/Casp 82, 08010 Barcelona


Desitjos i somnis als Reis a BTV 

Making Off Fotos Planter


Vols rebre informació sobre els cursos per a nens i joves que ofereix el Planter d’Eòlia?
Interessats en:

Teatre
Teatre musical
Dansa
Doblatge
Cursos intensius