L’ACTOR DAVANT LA CÀMERA

classe-camera pano

Vols aprendre quines són les eines per interpretar davant la càmera? Com treballar la mirada, l’escolta i la presència? I, sobretot, quina és la diferència entre actuar per a una platea i veure’t en la gran pantalla?

Coneix les eines per a interpretar davant de càmera. En aquest curs aprendràs a dominar la creació de personatges, conflictes, situacions i diferents realitats escèniques. Es faran pràctiques d’escenes i treball de text amb càmera.

Es faran pràctiques d’escenes i treball de text amb càmera, individual i en grup, amb l’opció de generar també material útil per al teu videobook.

D’octubre a juny, 2 horaris a escollir:
Dilluns d’11h a 14h o dimecres de 19h a 22h

Primer trimestre: 

De l’1 d’octubre al 17 de desembre de 2018. Dilluns d’11h a 14h amb Reichel Delgado
Del 3 d’octubre al 19 de desembre de 2018. Dimecres de 19h a 22h amb Àlex Mañas

Segon trimestre: 

Del 14 de gener al 25 de març de 2019. Dilluns d’11h a 14h amb Lluís Elias
Del 9 de gener al 27 de març de 2019. Dimecres de 19h a 22h amb Mireia Juárez

Tercer trimestre: 

De l’1 d’abril al 17 de juny de 2019. Dilluns d’11h a 14h docent a confirmar
Del 3 d’abril al 19 de juny de 2019. Dimecres de 19h a 22h amb Lluís Elias

Preu del curs: 385 € cada trimestre

 

Professors:

lluis-eliasLLUÍS ELIAS

Lluís Elias. Forma part de la companyia “Els Joglars” des de l’any 1.988, com ajudant de direcció d’Albert Boadella i membre cooperativista.
Amb Els Joglars pren part en vuit espectacles teatrals, tres sèries de televisió, una pel·lícula i diferents publicacions. Co-director de “La Torna de la Torna” produït per Focus, Els Joglars i l’Institut del Teatre.
Ha estat professor de l’Institut del Teatre, del Col·legi de Teatre, de l’Escola d’actors de BCN, del Centre de Formació Teatral “El galliner” i de la Universitat Politècnica de Catalunya. Estudis de cine a l’escola New York Film Academy a Nova York. Ha dirigit “Los Cantos de Canterbury” al Teatre de Bellas Artes de Madrid, “Los Celuloides de Jardiel” i Ceniza de José Pascual Abellán, a la sala del teatre Fernando Fernán Gómez de Madrid. Tots tres espectacles produïts per Albacity Corporation.
Ha dirigit amb la cia Ma Mare no em deixa, l’espectacle “El bon malalt” i “Èdip Rei, o la culpa la té el meu pare”. Ha interpretat el personatge de mossèn Artur en la sèrie La Riera de TV3 i ha dirigit el monòleg La Maleta estrenada a Albacete.

rachel rodonaREICHEL DELGADO

-Directora de Casting en el Documental “VIOLETA” de POLAR Y MEDIAPRO
-Directora de Casting del programa BIENVENIDAS AL NORTE Y AL SUR (La Sexta)de PRODUCCIONES DEL BARRIO (SALVADOS)
-Coach niños y Actriz en la serie MIRA LO QUE HAS HECHO (2) para #0 Movistar de EL TERRAT
-Coach en el Documental “Hasta los 100 y más allá” de las Noches Temáticas de A3 de PRODUCCIONES DEL BARRIO
-Directora de Casting en el programa COSAS DE LA EDAD (#0 Movistar) de DLO-MAGNOLIA
-Coach para las expertas en LA VIDA SECRETA DE LOS NIÑOS (#0 Movistar) de DLO-MAGNOLIA
-Coach niños CINERGIA de Gas Natural Fenosa y EL TERRAT, dirigido por Borja Cobeaga
-Actriz en el cortometraje “SER O NO SER”
-Coach del presentador Joan Mª Pou CASES D’ALGÚ (2) (TV3) de DLO-MAGNOLIA
– Directora de Casting de los interludios CINERGIA para Gas Natural Fenosa y EL TERRAT
-Directora de Casting spot AUDI CINE (Audi y El Terrat)
-Coach de actores spot BEIN SPORT
-Directora de Casting del programa NO PIERDAS EL COMPÁS (Forta) de DLO-MAGNOLIA
-Directora de actores HOMOZAPPING NEOX de EL TERRAT y HOMOZAPPING de EL TERRAT para ANTENA 3.
-Presentadora y Directora casting en “HOTEL ROMANTICO” (TV1) de DLO-MAGNOLIA
-Directora de Casting en CASES D’ALGÚ (TV3) de DLO-MAGNOLIA
-Coach de los HERMANOS TORRES (TVE)
-Coach del presentador ROBERTO LEAL en OPERACIÓN TRIUNFO (TVE)
-Moderadora AUDI THINK TANK FESTIVAL DE CINE DE SAN SEBASTIÁN con EL TERRAT
-COACH de BERTO ROMERO en las PELÍCULAS:
“ANACLETO, AGENTE SECRETO” (nominado a los premios GAUDÍ)
“OCHO APELLIDOS CATALANES”
“BARCELONA, NIT D’HIVERN”
“EL PREGÓN”
-COACH de ANDREU BUENAFUENTE en la PELÍCULA: “EL PREGÓN”
-Casting y Coach en el documental (fake) OPERACIÓN PALACE (SALVADOS-EL TERRAT)
-Coach de los jurados del programa Masterchef (1) de SHINE IBERIA para TVE
-Directora de escena en CASAL ROCK y GENERACIÓN ROCK de EL TERRAT Y MEDIAPRO para tv3 y TVE.
Y muchas cosas más….
alex-manas-rd

ÀLEX MAÑAS

Autor i director de teatre. Llicenciat en Dret per la UB, postgrau de direcció d’actors a l’URL. Ha sigut professor de comunicació al Col·legi d’Advocats de Barcelona i des de 2006 ho és de metges i professionals relacionats amb la bioquímica per a la Fundació Dr Antoni Esteve.
Ha impartit classes de Guió Cinematogràfic a la Facultat de Publicitat i Relacions Públiques de la UPF i ha treballat en seminaris de redacció i presentació d’articles científics a la facultat de Ciències de la Salut de la UPF.
El 2.005 escriu i dirigeix Algo (estrenada al Versus Teatre de Barcelona i al Teatro Tarambana de Madrid. Nominada als Premis Teatre Barcelona i reestrenada a la Sala Villarroel de Barcelona el 2.012). El 2.006 escriu En cualquier otra parte… (Premi SGAE de Teatre 2.006, estrenada al Festival Grec de Barcelona, Biblioteca Nacional de Catalunya i representada a la Casa del Teatro de Bogotá). El 2.007 escriu Què, un nou musical (estrenada al Teatre Coliseum de Barcelona. Guanyadora del Premi Butaca a la millor composició musical). El 2.010 escriu Íncubo (estrenada el 2.011 a la Sala Villarroel de Barcelona).
Altres de les seves obres estrenades el 2.011 a Barcelona són El Cuadro (Versus teatre) i Una de guerra (Sala Beckett). El 2.013 estrena el musical de The Mamzelles, My sweet country, del qual n’és autor i director. A més des de 2.010 compagina la escriptura de teatre, amb la docència a l’Escola Eolia (Interpretació) i Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (Guió cinematogràfic).
En aquest aspecte també ha participat en projectes audiovisuals, alguns d’ells són: guió de De Buena Mañana (curtmetratge guanyador del Premi del Públic al festival de Mecal), guió de Germanes (Tvmovie, adaptació de l’obra Germanes de Carol López i nominada als Premis Gaudí), Guió de Positius (Tvmovie dirigida per Judith Colell, també nominada als Premis Gaudí). I guió i direcció de Enganchados (sèrie de ficció produïda per Shankara Film).


mireia juarezMIREIA JUÁREZ

Mireia Juárez (1978) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, i postgraduada en Direcció d’Actors per a Cinema i Televisió per l’ Universitat Ramon Llull.
Ha treballat com a directora de càsting en diferents produccions entre elles “El Olivo” d’Icíar Bollaín, “Truman” de Cesc Gay (Goya a la Millor pel·lícula 2015), “Requisitos para ser una persona normal” de Leticia Dolera” o “Tots Volem el Millor per a Ella” i “Tres dies amb la Família” de Mar Coll. A més és professora d’interpretació davant de la càmera a l’Institut del Teatre de Barcelona, de tècniques de càsting a l’ ESCAC i de promoció de l’actor i càsting a Eòlia.
Per últim, també ha dirigit el curtmetratge “Una Mal Trago” a l’any 2015, amb més de 60 seleccions a tot el món, i guardonat entre altres premis, amb el Novelísimo Mejor Ópera Prima 2015,  Premi Pérez Giner del Festival La Noche Más Larga, el Coral d’Or al Millor Curtmetratge al Festival de Cine de Begur, Tercer Premi del Públic al Cortogenia, i el Premi Álex Angulo al Millor Actor en el Festival de Tarazona.
Actualment segueix combinant la seva feina com a docent, amb la direcció de càsting. Els seus últims projectes són la sèrie Felix de Cesc Gay per a Movistar + i la sèrie Mira lo que has Hecho de Berto Romero produïda per El Terrat.

Opció d’apuntar-se per trimestres!


.

camera 2 web

INTRODUCCIÓ AL LLENGUATGE CINEMATOGRÀFIC

Curs introductori al món del cinema. Aprèn a conèixer el llenguatge cinematogràfic i descobreix quins personatges dónes davant de la càmera.

De setembre a juny
Dijous de 13h a 14h o dijous de 17h a 18h

 

Vols rebre informació sobre les propostes relacionades amb cinema i TV organitzades al llarg del curs? Deixa’ns el teu correu!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)Contacta amb nosaltres:
eolia@eolia.cat
933 192 397
c/Casp 82, Barcelona