L’espectacle, guanyador de la Beca Odisseu 2018 atorgada per Eòlia, vol respondre a preguntes com: “Què va ser la Ruta del Bakalao? Per què la generació X fou la generació perduda? Per què es parla tan poc d’aquest moviment musical i cultural pioner a tot el món? Què va passar a València? Han canviat tant les possibilitats pels joves avui en dia?” L’espectacle es podrà veure tan sols 3 dies, del 26 al 28 d’abril al Teatre Eòlia.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Roger Torns
Dramatúrgia: Manel Arévalo
Intèrprets: Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre
Escenografia: Albert Ventura i Ona Grau
Sastressa: Carmen Moreno
Espai sonor: Alejo Levis
Disseny de llums: Rubèn Taltavull
Producció: Cristina Serrano – 42km
Agraïments: Clàudia Flores i Casa Orlandai

La Laura, la Marta i en Felo volen desaparèixer, com cada cap de setmana, a la festa de la Ruta. Avui en Chapi no va amb ells. De camí presencien l’accident d’un cotxe semblant al del Chapi, obligant als personatge a prendre la decisió d’aturar-se o continuar.

Aquesta dicotomia els acompanya durant el pelegrinatge al llarg dels 42km de la Ruta que els permet experimentar la llibertat, que sols en aquests “Temples” son capaços de trobar.

“Somos una generación perdida, un ingenuo semáforo en ámbar de la historia. Nadie hablará de nosotros, pero no nos importa, hemos aprendido a ir dos latidos por delante de la memoria y eso, amigos míos, es la verdadera eternidad”.

42KM parla de la generació filla de la Transició. Aquella que va tenir la “sort” de néixer quan Franco feia els seus últims sospirs en una societat afamada de llibertats, “destape” i expansió. La generació “més ben preparada de la història”, la generació promesa que va acabar patint la crisi del 93, una gran situació d’atur i malestar fruit d’aquesta enganyosa transició.

Amb aquest context, el text de Manel Arévalo decideix tractar la via d’escapament d’aquesta generació: un lleure entès com a total desinhibició del món amb totes les seves conseqüències, l’anomenada Ruta del Bakalao.

L’obertura d’aquest tipus de discoteques, amb el temps, va ser entesa com a quelcom pioner a tot Europa. Un espai musical revolucionari, escenari de transgressió artística i cultural, on nois i noies començaven a relacionar-se per igual. Davant de la sensació de la manca d’oportunitats i del malestar social, milers de joves van transformar aquells temples  en refugis on tenir el control de les seves vides.

Duració 70 min, espectacle recomanat a partir de 16 anys

Reserva la teva entrada a eolia.ticketara.com

 


 

Banner-Odisseu-2-1024x407

La Beca Odisseu Eòlia i+D forma part del projecte d’Espais de Creació Eòlia i+D, que juntament amb el Teatre Eòlia té com a objectiu donar suport a la creació, difusió i exhibició de nous espectacles que necessiten un espai on assajar, experimentar, provar i desenvolupar el seu llenguatge teatral.

Per això obrim una convocatòria oberta per companyies per seleccionar dos projectes que rebran un ajut econòmic per dur a terme els seus projectes amb bones condicions.

La convocatòria està oberta a companyies amb projectes en desenvolupament (vinculats o no a l’alumnat o al personal acadèmic d’Eòlia) que necessitin un espai d’assaig que encaixi amb l’oferiment d’espais d’assaig que fa el centre.
La convocatòria va adreçada a companyies o grups emergents que tinguin un projecte concret a desenvolupar (no estrenat).

Les companyies que vulguin presentar el seu projecte hauran de:

  1. Emplenar el FULL DE SOL·LICITUD BECA ODISSEU EÒLIA I+D  i presentar-ho, en els terminis pertinents establerts, en format pdf a: comunicacio@teatreolia.cat
  2. Adjuntar en format pdf el dossier del projecte a desenvolupar.
  3.  Currículum dels membres del projecte.
  4. Tota la informació complementaria que pugui ajudar en la seva valoració.

Una companyia podrà presentar més d’un projecte a la convocatòria en cas que així ho vulgui. Però hauran de tenir entrades de formulari diferents.

2018 text bases I CONVOCATÒRIA BECA ODISSEU_EÒLIA I+D 

2 dotacions de:

 • 3.500 €
 • Preferència en la cessió d’espai en els Espais de Creació Eòlia I+D durant 1,5 mesos o 2 mesos (segons necessitats).
 • 4 funcions al Teatre Eòlia dintre de la seva programació professional.
 • Comunicació i difusió de l’obra a través del nostre Departament de Comunicació.

CALENDARI

 • Rebrem propostes entre el 28 de juny i el 22 de juliol de 2018 ambos inclosos.
 • La resolució dels guanyadors es donarà a conèixer del 26 al 27 de juliol.
 • La temporada d’assajos serà entre setembre i desembre 2018
 • Les representacions al Teatre Eòlia seran:
  – Del 29 de novembre al 2 de desembre de 2018 (4 funcions)
  – Del 6 al 9 de desembre de 2018 (4 funcions)

QUÈ ES VALORARÀ?

La comissió d’Eòlia I+D que farà la valoració tindrà en compte els següents conceptes qualitatius:

A. Originalitat i valor d’innovació de la proposta.
B. Currículums i recorregut artístic (incloent-hi formació si s’escau) dels sol·licitants, que permetin tenir garanties sobre la seva capacitat i rigor a l’hora de portar a terme la proposta, des de la idea fins a la presentació davant d’un públic.
C. Participació, dintre de la proposta de talents emergents.
D. Interès pel públic, ja sigui per l’interès dels continguts, i/o per l’estratègia de comunicació que pugui fomentar la creació de nous públics.
E. Viabilitat tècnica del projecte.

La resolució dels guanyadors es donarà a conèixer del 26 al 31 de juliol del 2018.

RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA BECA ODISSEU EÒLIA I+D