L’exposició es podrà veure del 15 al 31 de marçgranes

  • La mostra recull 55 retrats creats pels alumnes del batxillerat escènic de Granés Batxillerat sota la premissa de no sentir-se avaluats i d’aprendre des del plaer. Es tracta d’un viatge visual per la història del teatre a través dels personatges més representatius de la literatura dramàtica universal.
  • El dia 27 de març, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, els alumnes realitzaran una performance i llegiran un manifest a la Sala d’Exposicions del Centre Cívic del Parc-Sandaru.

Aquest projecte pedagògic de Granés Batxillerat, en col·laboració amb l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia, neix de la necessitat d’aprendre des del plaer. Com explica el seu responsable, Davo Marín: “És just a l’adolescència quan s’hauria d’incentivar la creativitat i el pensament divergent. Allunyar els alumnes d’allò que és correcte i incorrecte i oferir-los un espai d’expressió sense por a ser jutjat.”

Durant la preparació d’aquest projecte, que es va iniciar el setembre de 2016 i que culmina amb aquesta exposició que es mantindrà fins al dia 31 de març, els alumnes han hagut de conèixer en profunditat el personatge que se’ls hi va assignar aleatòriament, investigar sobre el seu autor/a i reflexionar sobre el seu estat emocional per, finalment, plasmar-ho en un quadre.

Els alumnes també han sigut els encarregats d’organitzar aquesta exposició i de preparar els diferents actes de dansa, música i interpretació que tindran lloc el pròxim dia 15 de març -amb motiu de la seva inauguració- i el 27 de març. Aquest últim dia, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, els alumnes llegiran també un manifest i reflexionaran sobre l’art i el teatre.

Durant segles, el teatre s’ha representat sobre escenaris de taules de fusta. Això va portar a que les persones involucrades en la professió fessin referència a l’obra en general com “taules”. Conforme els intèrprets treballaven, anaven acumulant “taules”. Per tant, “tenir taules” és ésser experimentat en la professió.

IMG_4926    IMG_4931
17358855_1425336244185124_1356058765305689561_o