El dimecres 31 d’Octubre vam tenir la reunió per parlar de les Convocatòries de Mobilitat 2019 a University of Illinois at Chicago (USA) i Rose Bruford College (Sidcup, London, UK), amb els alumnes d’ESAD, el Director de l’escola Josep Galindo, la Cap de mobilitat Carolina Llacher i la Cap d’estudis Nuria Sánchez.

Aquesta reunió informativa sobre les possibilitats de mobilitat i de Beques Erasmus que s’ofereixen des del Centre va dirigida a la totalitat dels alumnes d’Eòlia ESAD, per tal d’explicar-vos com poder sol·licitar aquesta opció de cara al 2on Cicle de la vostra formació.

 

Destinacions


UIC CHICAGOUniversity of Illinois at Chicago
(EUA) 
www.theatreandmusic.uic.edu
Semestre (agost-desembre)
Any acadèmic (agost-juny)
Beca: no
Places: 4

 

rose brufordRose Bruford College, London
(Regne Unit) 
www.bruford.ac.uk/courses/
Semestre (setembre-febrer)
Beca: ERASMUS+ (1.400Euros)
Places: 4

 

 

 

Calendari de convocatòries


Sol·licitud: Per a les convocatòries de la tardor (Chicago i Londres)  s’ha de presentar la sol·licitud i tots els documents com a data màxima el 14 de novembre 2018. 

Selecció Eòlia persones candidates: la selecció es realitzarà durant el mes de Novembre (estudi de cada candidatura, proves d’idioma, etc.) i es comunicaran els resultats durant la primera setmana de Desembre.

(Adjunt trobareu els 2 PDFs detallats de cada una de les destinacions).

 

Requisits generals


Es valorarà el recorregut i expedient acadèmic de cada participant.

Es valorarà la carta de motivació a realitzar per a cada persona interessada en l’idioma estranger.

Recomanem tenir l’equivalent d’un nivell B2 d’una llengua estrangera majoritària (francès, anglès, alemany o italià) per fer aquests intercanvis. No fa falta un certificat, però com més alt és el vostre nivell, més gaudiu de l’experiència. Els alumnes que disposin d’un nivell alt d’idioma, tindran més puntuació.

Durant el període de selecció i en el cas que sigui necessari, es convocarà a les persones candidates per a realitzar la prova de nivell.

També es tindrà en compte: Nivell de maduresa artística i si s’han realitzat anteriors mobilitats en un similar context idiomàtic.

Informació a tenir en compte:

Si esteu estudiant la línia musical, i el centre que no inclou al seu programa estudis de cap assignatura d’especialitat musical, es recomana que la mobilitat sigui parcial (un semestre) i que sigui millor el primer semestre per afavorir la re-incorporació al pla d’estudis d’Eòlia durant el segon semestre. Si la mobilitat és anual, la incorporació a l’especialitat de musical (curs següent) no es pot fer de forma automàtica i serà obligatori fer un curs d’adaptació per recuperar les matèries no cursades. (si teniu qualsevol dubte, en podeu parlar en més detall amb la Núria Sánchez, nuria@eolia.cat).

Pels estudis de Direcció i Dramatúrgia, en general hi ha més cursos a UIC Chicago que a Rose Bruford College. Si voleu estudiar D+D a Rose Bruford, s’hauria de realitzar un itinerari a mida.

 

PROCEDIMENT I CALENDARI: MOBILITAT 


Mobilitat ERASMUS+

Durant el mes d’octubre i principis de Novembre: Convocatòria per estudiar durant la tardor de l’any següent a través d’ERASMUS+ i també Internacional. Els alumnes presentaran la sol·licitud a la secretaria d’Eòlia amb la documentació necessària i faran la prova d’anglès, en el cas que sigui necessari.

Durant el mes de Novembreadjudicació de les places per Chicago i Londres. El procés de sol·licitud a Chicago es continuarà immediatament, ja que és més complex a causa de la necessitat de tramitar el Visat. El procés per anar a  Londres es tornarà a posar en marxa durant la primavera. 

Més informació per a la tramitació del Visat: 

https://es.usembassy.gov/es/visas-es/

Després de la selecció (final de novembre- desembre): enviament de les sol·licituds a les institucions corresponents, qui seran els que confirmaran l’acceptació de l’alumne. Entrevistes per Skype amb UIC Chicago.

.